perjantai 18. marraskuuta 2011

Uusia asioita päätä vaivaamaan

Alkaa vähitellen kyllästyttää tämmötteet kuvattomat postaukset ja taidanki kaivella vanhoja kuvia "piristämään" arkea.

könötyksen SM kisat. 14.7.2010 valmennus c. Milla Tulkki

Rami on saanut totutella elämään uusien kenkien kanssa ja yhteiselo on lähtenyt sujumaan. Putsit on tarhassa varmuuden vuoksi kun en halua alkaa ettimään niitä sieltä kurasta ja Rami kun on tuollanen herkkiskavio niin ei kestä hetkeäkään ilman kenkäsiä.
Tänään meillä oli aamusta taas neulahetki eli akupunktio. Suski tuli neulomaan ponin joka vähän hermoili käytävällä kun jäi yksin talliin vaikka harvemmin siitä välittää. Saatiin neuloilla toivottu tulos ja neulojen vaikuttaessa oli kranion aika ja lopussa Suski kävi kaulan alueen läpi joka oli kunnossa. Hoitojen jälkeen ulos hirveellä kiireellä ja tehtiin aamutalli loppuun jonka jälkeen menin syömään ja jäin suustani kiinni tallin omistajan äidin kanssa jonka kanssa puhuttiin aivan kaikesta! Poikkesin vielä tallikaverin töissä juomassa kupposen teetä ja kotiin päädyin myöhään ja reilun tunnin päästä takaisin tallille lähtö. Nukuin parikymmentä minuuttia jonka jälkeen auto käyntiin, hain toiselta taloltamme ulkoa olevasta rikkinäisestä vuorellisesta sadeloimesta jalkalenkit, siwan kautta hakemaan juotavaa ja sitten Minna kyytiin.
Matkalla tallille muistettiin et ainiin tänään onkin tunti! Ei voi mitään onneksi tallilla on kuitenkin pienempi vanha kenttä jossa ei ole aitoja mutta ajaa asiansa vallan mainiosti.

Selkään kipusin ilman satulaa ja gramaanit kuitenkin virittelin loimivyön avulla hevoselle. Rami alotti jo heti alussa kyttäämisen ja puhisemisen joten ohjat lapaseen ja vähän gramaanien kiristelyä kuitenkin kohtuullisesti ja hevonen töihin. Tehtiin alussa paljon voltteja, kolmikaarisia ja loivia kiemurauria johon lisäsin voltteja vähän lisää. Tarkoituksena saada hevonen toimimaan mahdollisimman kivasti. Välillä tuli jopa ihanan positiivisia pätkiä kun hevonen oikeasti käyttää niitä selkälihaksiaan ja olla kevyt edestä ja kuitenkin kuunteli pieniä pyyntöjä ja nöyrästi vastasi. Otettiin vaan pari ravipätkää, mutta pääosin sitä käyntiä työstettiin. Loppua kohden alettiin tekemään väistöjä joissa riitti muutama kiva askel jonka jälkeen kehumiset päälle. Väistää oikeaan suuntaan paremmin kun vasempaan saa oikeasti tapella sitä väistöä. Kuitenkin kun väistöt alkoivat vähän sujua alettiin sitten miettimään taas uutta asiaa nimeltä avotaivutus. Joskus 6-7 vuotta sitten mulle on tämä opetettu miten sen pitäisi mennä ja miten se tehdään. Ensiksi tein voltin jonka jälkeen lähdimme uudestaan voltille mutta ei mentykään. Rami kovasti yritti ja huomasin et se ihan oikeasti miettii miten tässä pitäisi mennäkään? Tässäkin riitti pari askelta ja perään kehut ja vähän lepokäyntiä. Tehtiin myös peruutukset joista oon oikeesti ylpeä! Rami pysyi samassa muodossa missä liikkui ja peruutti ilman että pää olisi singahtanut ylös ja se yksi rauhallinen hyvä askel riitti. Viimeiseksi tehtiin kahdeksikkoa johon yhdistin päätyyn ympyrät ja lopuksi vielä voltit joka kulmaan ja lävistäjällä sitten pientä väistöä.
Aivan viimeiseksi tehtäväksi päätin antaa sisäohjan roikkua lähes löysänä ja pidin ulko-ohjan tuella ja tein ympyröitä pelkästään käytttämällä pohkeita ja istuntaa ja asetukset tein kuitenkin sisäohjalla viemällä käden polveen ja ajattelemalla kättä edemmäs kuin toista kättä. Rami vastasikin pian pyyntöön ja siihen olikin hyvä lopettaa. Tunti tuli kiikuttua selässä ja hyvä mieli jäi. Tallissa laittelin BOT selänlämmittimen ja päälle villaloimen ja jalkoihin laittelin inkivääri + MSM linimenttiä. 

Huomenna olisi kahden hevosen ratsastus eli pitäisi Pokun selkään kavuta ja sen jälkeen Ramilla voisi työstää koulua jos vain keksisi jotakin uusia tehtäviä. 


9.4.2009 c. äiti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti