perjantai 18. marraskuuta 2011

Flunssa iski? Ja talven suunnitelmat

Niin tais sitte käydäkin :/ Tänään tosiaan oli tarkotus raysastaa Ramin lisäksi Poku mut aamulla kotiin tullessa oli tosi heikko olo, söin ja nukahdin sohvalle ja heräsin neljältä eli olin nukkunut jonku 4-5 tuntia siinä vaiheessa. Äiti kyseli et meetkö sinne tallille ja totesin et ei jaksakaan. Nyt on kurkku kipee, hirvee nuha, päätä särkee ja köhä on sellasta kuivaa joka ei tunnu erityisen kivalta. Ehkä on parempi levätä tää ilta teekupposen ääressä ja peittoihin kietoutuneena. Huomenna voisin yrittääkin ratsastaa vähän jos on parempi olo.
Oon tässä ehtinyt miettiä taas elämää eteenpäin ja tehnyt muutamia suunnitelmia vaikka ei pitäisi. Elämä voi muuttua silmänräpäyksessä ja asiat pitää miettiä uudelleen. Alustavasti oon kuitenkin pohtinut mitä tehdään talven aikana ja mitkä on tavoitteet ja mitä muutoksia haluaisin tehdä ennen kevättä. Ensi vuoden koko tavoitteet on tehty mutta voisi harkita pienemmän aikavälin pieniä muutoksia.

En halua tylsistyttää hevosta pyörimällä pelkästään kentällä ja haluan paljon vaihtelua virkistämään hevosen mieltä! Jätetään liian tosissaan treenaaminen myöhemmälle vaikka helppo C on tavoitteissa jo keväällä tallin omissa kisoissa jonka jälkeen seurakisoissa jos hyvin menee. Mutta sitä ehtii miettiä myöhemmin!


herra kuumakalle 2007
Ajaminen  Rami on hirmu kiva ajettava ja huomaa mihin tämä hevonen on luotu. Kun Rami saa valjaat selkään ruuna kasvaa silmissä ryhdikkääksi ja ylpeäksi ja jos se pystyisi puhumaan Rami sanoisi varmasti "näättekö kaverit, tää on mun homma". Muistan edelleen Ramin 2009 Joutsan startissa kuinka herra käveli varikolla ryhdikkäästi ja katsellen muita ylväästi. Radalle tullessaan korvat kääntyivät höröön ja esitteli itseään oikein kunnolla, kyllä näkee mitä hevonen rakastaa!
Ajamista aletaan harrastamaan ainakin kerran viikossa ja joskus ajetaan vaikka joka päivä. Ajamalla saadaan turhia höyryjä pois ja mäkiä kävelyttämällä kun on lunta saadaan taakse aivan erilaista voimaa sekä rintakehään leveyttä ja kaulaan myös vähän massaa. Ramilla on ollut kaula aina paksumpi kun on ajettu ja nyt puolentoista vuoden jälkeen huomaa kyllä eron. Välillä otetaan vetoja ja avataan hevosen hengitystiet oikein kunnolla kun säät sallivat.


29.3.2008
Kenttätyöskentely Toki kentällä työskentely on tärkeää ja kentällä pyöriminen rajoitetaan maksimissaan kolmeen kertaan viikossa. Yksi kerta käytetään tunnilla asioiden opettelemiseen ja yksi tai kaksi muuta kertaa hevosen pyöreänä työskentelyyn sekä laukan hiomiseen sekä uusien asioiden opetteluun. Ramista huomaa kun kentällä pyöriminen alkaa ottamaan päähän ja haluan, että hevosella on mukavaa olla kentällä vaihtelun vuoksi kaikelle muulle.

Maastoilu
Meille kelpaa yleensä talvisin rauhallisempi meno tarkotitaen käyntiä ja ravia paljon ja harvemmin laukkaamista. Nyt kun mäkilenkkiä on pidennetty eli on tullut uusi tie jossa on todella jyrkkää nousua voi sitäkin kävelyttää. Välillä mennään pidempiä lenkkejä ja välillä panostetaan taas kahluttamiseen. Maastoilu on kivaa vaihtelua ja virkistää kummankin mieltä todella paljon. Mikäs sen parempaa kuin pieni pakkanen ja lämmittävä auringo maastolenkillä?

Irtojuoksutus + maastakäsin työskentely
Yhden kentällä olo päivistä voi muuttaa irtojuoksutukseksi ja maastakäsin työskentelyyn. Irtojuoksutukessa hevonen saa avattua pieniä lukkoja ja liikkua ilmavammin ja vapaasti. Maastakäsin työskentelyllä kehitetään meidän suhdetta paremmaksi sekä sitä kunnioitusta haetaan.



Mahdolliset tulokset?
Tottakai tällä mietinnällä ja erilaisella treenauksella toivotaan myös pieniä tuloksia. Taakse toivon enemmän voimaa sekä lihasta sekä tietty selkään. Rintakehään leveyttä kun Ramilla on tuo rinta todella kapoisen puoleinen jos se on mahdollista koska olen nähnyt tämän hevosen leveämpi rintaisena.
Etuosaan paljon massaa! Kaula on onneton ruipelo sekä etuosa vähän onnettoman tuntuinen johon auttaa tämä kävelyttäminen. Kärryjen kanssa ajellessa Rami kulkee jatkuvasti hyvässä korkeassa muodossa ja kun tähän lisätään kahlaaminen hangessa niin kyllä alkaa jossakin vaiheessa tuloksia näkymään! Ainakin toivottavasti ;)


29.3.2008

1 kommentti:

  1. Laitoin tälle blogille suosituksen meidän suositus -sivulle :)

    VastaaPoista