lauantai 12. marraskuuta 2011

Toppahousuja ja tuntifiiliksiä

Hyrrr torstaina puin jo toppahousut päälle eikä toki ollu kylmä! Kiitän onneani et keskiviikkona laitoin auton ikkunan päälle viltin niin se ei sitte ollu jäässä. Muita sainkin raapata pienen hetken vaikka auto oli ollu käynnissä vartin verta ja lämmitykset täysillä. Torstaina käytiin tallin ponin kanssa klinikalla sitten tutkimuksissa ja sain varattua Ramilleki kaksi aikaa.
Tiistaina 17. päivä 9.30 raspaus ja sen jälkeen kengitys. Ramilla on etukavio halki ylös asti ja katotaan mitä sille voi tehdä ja katotaan muutenkin kaviot läpi. 23. päivä sitten kiropraktikko ja rokotus.
Eilen meninkin tunnille kun tän päivän tunti peruuntui. Aamutallin jälkeen hain Ramille ruokaa ja samalla jotenkin eksyin vahingossa suitsi hyllylle. Ei en ostanut suitsia vaan rintaremmi martsan. Oon jo pidemmän aikaa ettinyt Ramille kunnon rintaremmiä jossa olisi myös se niskalenkki joka edellisestä uupui ja missä olisi pikalukot kun laittaa satulaan kiinni ym. Myyjän kanssa tutkittiin ja sitten se löytyikin musta Hansbon. Tässä ihanassa yhdistelmässä on kaikki pikalukoilla; martsa, niskalenkki, satulaan tulevat osatkin saa irrotettua! Sitä mietittiinkin et jos hevonen kaatuu ja samalla jotenkin sotkeutuu näihin niin saa nopeasti auki joka paikasta ettei tarvi alkaa pläräämään solkien kanssa. Hinta oli 60 euroa suunnilleen ja se sitten lähti mukaan.

Tunnille mentäessä oli jo pimeää. Rami vaikutti siltä et tänään mennään ja kovaa mutta ei. Alussa tehtiin käynnissä jokaiseen kirjaimeen 10 metriä halkaisijaltaan oleva ympyrä. Samalla myös piti keskittyä katseeseen ettei tuijoteta sitä maata vaikka onhan se kiva vaan nyt piti katsoa ympärille avarasti ja luoda hevoselle turvallinen olo. Jonkun aikaa kun tehtiin tätä harjoitusta siirryttiin seuraavaan eli nyt joka toinen ympyrä ravissa ja joka toinen käynnissä. Meillä vähän nämä ympyrät levähtivät :D Rami oli kuitenkin hyvän tuntunen alla vaikka välillä lähti avuilta ja sitten taas kun sain avuille oli loistava. Jatkettiin harjoitusta nyt ravissa kunnes välikäynti aika. Eve laukkailu Huupalla hetken aikaa ja muut teki sillä välillä pysähdyksiä joka sivulle vähintään yksi tai sai tehdä enemmän. Lisäsin peruutuksen jokaiseen pysähdykseen. Sitten tämä muu lauma liikenteeseen. Käsky kävi jompaan kumpaan päätyyn ottamaan nostoja jotka sujuivat ihmeen hyvin vaikka voisivat toki sujua paremminkin. Oikealle sitten päädyssä nostoja jotka levisivät taas yllättäen suuntaan jos toiseenkin. Kuitenkin laukka oli tasapainoista vaikkakin vauhdikasta. Siinä sitten kun yksi poni laukkasi ohi Ramille iski kilpailuvietti ja sitten mentiinkin entistä kovempaa! Loppuraveissa sitten kaahaili ja yritettiin tehdä loivaa kiemurauraa tavalla jos toisella. Lopulta kun pidin pohkeet kunnolla ympärillä niin Ramikin rentoutui ja ravasi pyöreänä ja tahdikkaasti pitempiäkin pätkiä. Tunnin jälkeen päätyi pesulle ja sai fleecen yöksi päälle. Jaloissa oli vähän nestettä joten arnikaa koipiin ja selkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti