torstai 10. marraskuuta 2011

Vaik' on jo pakkasta

Toppatakit esiin pakkaset on ilmestyny! Voin kertoa sen et toppatakkia on tullu käytettyä jo toista kuukautta kun en kestä yhtään kylmää ja varsinkaan selkä ei kestä kylmää. Töitä teen topissa, t-paidassa ja isossa hupparissa eikä tuu kylmä mut muuten kyllä toppatakki päällä pyörin tallilla.

Eilen kävin Lahdessa ostoksilla kun piti käydä ostamassa Pontukselle tuollanen kevythäkki näyttelyitä varten ja sen löysin Kärkkäiseltä. Aluksi kävin Puuilossa pyörimässä hakemassa mm. Biomagia kun se on siellä vajaa 8 euroa ja samalla ostin tuollasen säilytyskulhon vai mikä onkaan mihin laitan aina Ramin ruuat valmiiksi. Tuli muutenkin pyörittyä taas vaikka rahatilanne ei ole mikään hyvä ja hämmästyin kun huomasin et Puuilossa on nykyään ravipuoli! On kärryihin pyöriä, lokasuojia, Hevarin suitsia, kuolaimia vaikka kuinka paljon, villapinteleitä, suojia ja ihanan värisiä silatyynyjä ja kypäriä! Ajattelin ravikypärän käydä ostamassa jossakin vaiheessa vaikka omistan jo yhden, mutta suoralippainen kypärä on parempi. Seuraavaksi suuntasin wahlstenille ostoksille. Täältä oli tarkoitus ostaa uudet ratsastushanskat jossa on vuori ja löysin lopulta sellaiset ja hintakaan ei ollut paha. Muistin hinnaksi 40 euroa mut alle kolmekymppiä oli todellinen hinta. Lisäksi löysin mustat kumiputsit tarroilla Ramille jotka tulivat heti käyttöön. Helpompi pitää puhtaana eikä mene rikki niin nopeasti.

Kärkkäiseltä en oikeastaan ostanut muuta kuin sen häkin ja yhden lehden. Sitten suoraan tallille, vaatteiden vaihto ja hevosen puunaus. Tänään päätin olla hurja ja hypätä joten laskin kentällä vinolla linjalla oleva pystyn ristikoksi eli puomin päät siinä 80 cm kohalla tolpassa ja siirsin kavaletin vinolle linjalle myös. Alkukäynnit mentiin baanalla ja Rami tuntui aika häslältä kun ei laittanu korvia kiinni. Ravissa tikitti pää ylhäällä jännittyneenä eikä rentoutumisesta taas tietoakaan. Avut eivät menneet läpi ja yritti pari kertaa mennä tyynesti ulos portista kun en laittanut sitä kiinni. Huomasin myös maanantain ratsastuksen aikana että hei pystyn keventämään oikeaan kierrokseen ilman että se tuntuu väkinäiseltä! Tänään sama juttu vaikka tahdin kanssa oli isoja ongelmia. Otin laukkaa kevyessä istunnassa aluksi oikealle ja hetken vasemmalle. Välissä mentiin kavalettia ravissa. Rami kuitenkin teki tänään sitä että puri kiinni kuolaimeen ja kiikutti kuskia kunnolla. Nätit pidätteet eivät menneet läpi joten oli pakko tehä selväksi et mua ei sitte viedä.
Välikäyntien jälkeen hypättiin okseria. Paahtoi vauhdilla esteelle joten hidastelin lähes käyntiin ja siitä hyppäsi nätisti. Okserilla oli korkeutta 50 cm joten hyvin päästiin pienellä vauhdilla yli. Myöhemmin otin lisäksi tämän ristikon jota hypättiin ja tässä Rami oli mukava vaikka olikin pakko himmailla. Loppua kohden menin pientä rataa ja lopuksi uskallauduin menemään kohti 70 cm pystyä. Kahteen vuoteen en oo hypänny 60 cm isompaa estettä. Tein kuitenkin sen virheen että päästin Ramin vähän ryntäämään ennen estettä eikä sitten muistanut nostaa etusia kunnolla ja rymäytti puomin alas. Ei auttanut kuin tulla selästä alas ja laittaa puomi takaisin. Seuraavalla yrittämällä pitelin loppuun asti ja Rami hyppäsi vaivattomasti yli jonka jälkeen sitten iiiisot kehut ja aloin vähitellen lopettelemaan. Mentiin ravia pitemmillä ohjilla ja annoin Ramin venyttää itseään. Kentältä lähtiessä käveltiin kahluuallas läpi ja seisottiin välillä hetkiä kun vettä on yli polvien. Baanan ympäri kävely ja talliin pesulle. Laittelin arnikaa selkään ja jalkoihin ja tietty BOT selänlämmitin siksi aikaa kun menin siivoamaan kentän ja laittelin tavarat paikoilleen.

Tallilta lähdin sitten suoraan reeneihin eli pitkä päivä oli taas kerrankin :D

Tänään Ramilla oli akupunktio ja kraniohoito heti aamusta. Jätin sisälle syömään heinää sillä aikaan kun vietiin hevoset ulos ja siivottiin karsinat ym. Rami antoi hoitaa itsensä nätisti, seisoi paikallaan ilman ongelmia ja kun hoidot oli tehty loimi päälle ja tarhaan. Seuraava kerta sovittiin ensi viikon torstaille heti aamuun. Ramilla on nyt siis neljän viikon hoitojakso akupunktiota kerran viikossa niin saadaan pitkäaikainen hyöty tästäkin. Menin vielä iltatallin tekemään joka hoitui nopeasti kiitos kaverin joka on TET:issä!
Huomenna suunnataan klinikalle tallin yhden tuntiponin kanssa ja varailen sitten aikaa Ismolle hoitoihin sekä Jaskalle kengitykseen. Myös rokotus ja raspaus pitää saada sovittua eli varmaan terapiahoitopäivänä myös rokotus ja sitten kun saadaa kengitys sovittua otan myös raspauksen niin saa vähän kuluja jaettua.

Ja V I D E O eilisestä ratsastuksesta

2 kommenttia:

  1. Hyvinhän tuo kuvaaminen onnistuu yksinkin :D :D
    Rami on kyl hieno klipattunakin!

    VastaaPoista
  2. kyllähän se jotenki juu onnistuu :D tuntuu vaan epätoivoselta ku kamera viel sammuttelee itteään.
    Onhan tuo! Nyt kun on pientä sänkeä jo ilmestyny :D harkinnas on ollu kyl kokonaan klippaaminen kun hikoo rankemmassa treenissä hirmusesti.

    VastaaPoista