sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Terveisiä kentän pinnalta!

Ei oo tullu pariin kuukauteen maastouduttua ja tulipa sekin nyt koettua.
Tallille mentäessä huomattiin jahtiporukka joten päätettiin ettei mennä maastoon. Hevosia hakiessa huomattiin se, että porukka lähti aivan muualle joten ideana oli lähteä sittenkin maastoon vähän ratsastelemaan. Sitten taas autoja meni ja päätettiin et mentäiskö kentälle MUTTA kentän viereen tuli metsästäjä autonsa kanssa joten ajatuksena taas maastoon meno. Kun hevoset oli varustettu tallin omistajan mies sanoi et tuol pellolla juoksi just äsken kaks hirveä joten mentiin sitten kentälle. Ramille laitoin tuon rintaremmin jonka jouduin ottamaan aika pian pois kun oli liian tiukka edestä kun siinä ei ole pikalukkoa. Hevonen oli tosi hermostunu, kyttäsi mettää jatkuvasti eikä kuunnellut yhtään. Ravissa tikitti pää ylhäällä ja lähti muutamaan otteeseen kaahaamaan. Yritin vaikka mitä, nopeita siirtymisiä, pieniä ympyröitä ym. mutta ei. Ideana sitten ajattelin nostaa laukan ja antaa laukata hetken aikaa. Vasemmalle meni kivasti mutta oikeassa sitten vasen jalustin tipahti laukasta. Rami lähti kaahaamaan pää ylhäällä ja toisen hevosen persaus lähestyi uhkaavasti. Sain jalustimen jalkaan ja siinä samassa tuli pieni väistöliike ja painoni jäi vasemmalle jalustimelle. Siinä vaiheessa tajusin et nyt tipun kun satula lähti valumaan kylkeä pitkin alas! Lensin suoraan selälleni hiekkaan ja löin pään aika kovaan maahan mutta ohjistahan en laskenut. Ramikin pysähtyi heti ja jäi seisomaan kunnes pääsin ylös. Kipu alkoi tuntumaan selässä kovana ja päässä heitti hetken aikaa. Siinä sitten rauhoittelin hevosta ja laittelin satulan takaisin paikoilleen ja kipusin selkään. Ramikin rauhottui jopa tän episodin jälkeen vaikka jännittyi pian uudestaan. Tehtiin enään käynnissä hetki töitä kunnes oli pakko lopettaa kivun takia. Lopetettiin rentoon käyntipätkään jonka jälkeen talliin. Rami oli hikinen; stressasi niin paljon. Siinä sitten harjasin Ramia ja siinä vaiheessa iski huono olo ja pyörrytti vähän. Laittelin loimen ja vein Ramin pihalle joka jäi kytistämään metsää. Ei kääntänyt persausta kummankaan metsän suuntaan vaan tuijotti hievahtamatta. Tallille päin kävellessä vilkaisin Allia joka myös tuijotti metsää.
Tarkoituksena oli käydä kiskomassa koppakärryt esille niin pääsis ajelemaan Ramilla vähintään kerran viikossa. Mutta jätettiin se välistä kun kaverin auton takarengas oli alkanut tyhjentymään eikä uskallettu pysähtyä.

Tätä kirjottaessa selkä on tosi kipee ja arka mut ei siinä varmaa mitää oo kunhan otti kovan tällin tuosta maastoutumisesta. Huomenna sitten tunti ja toivottavasti Rami on ok ratsastaa eikä saanu mitään traumoja tän päiväsestä. Oma mokahan se oli kun olin jättäny panssarin reiän liian löysälle. :/

Nyt voisin vastailla kysymyksiin. Kysymyksiä tuli vaan muutama mut eipä tuo haittaa (:

KYSYMYKSIÄ

mikä on suurin hevonen jolla olet ratsastanut? entä pienin?
Suurin taitaa olla 174 cm korkea lämppäri tamma Kokis ja pieni varmaan 124 cm russi ori Janne aloittelijana.

miksi juuri chow chow rotu? mikä siinä kiehtoo?Chowit on jotenkin sydäntä lähellä. Äidin vanhemmilla oli 1985 syntynyt chowi narttu Jenna jonka kanssa vietimme lapsuutta. Tämä ihastuttava vanha rouva vahti meitä kun oltiin vaarilla ja leikittiin pihalla. Aivan ihana koira ja lämmöllä muistelen (: Pontuksen emän sukua tutkin kun etsin jotakin kivaa pentua ja löysin samoja nimiä suvusta joten se ratkaisi paljon.

oletko enemmän koulu- vai esteratsastaja?Jos näistä kahdesta valitaan niin ehdottomasti koulu. Nautin kouluratsastuksesta ja pienistä onnistumisista kun hevonen kulkee hyvin ja varsinkin kouluvalmennukset motivoivat paljon. Koulu on kuitenkin todella tärkeää kaikille varsinkin ex-ravureille.
Mitä teet vapaa-ajallasi?Vietän paljon aikaa eläinten kanssa, käyn salilla, lenkkeilen, datailen ja kuvaan.

millä kameralla/kameroilla blogin kuvat on otettu?Osa kuvista on Canon EOS 400D järjestelmäkameralla ja osa Sonyn Cyber-shot DSC-H3 pokkarilla.

Miksi postauksissa on niin vähän kuvia tai sitten kuvat on vanhempia?

En jaksa aina raahata kameraa mukaan tallille ja varsinkin ratsastuskuvia on vaikea saada koska käyn yksin tallilla tai tallikaverin kanssa ei ole mahdollisuutta kuvaajaan. Aina välillä saan kaverini mukaan räpsimään ja kiitokseksi menen kuvaamaan häntä.

Kuinka mones omistaja olet Ramille?
kuudes

Onko Ramilla jotain viikko ohjelmaa?
Ei ole. En halua ressata asioista ja saatan yllättäen muuttaa tekemisiäni. Mutta nyt yritän jossakin vaiheessa muuttaa asian niin että kentällä kouluillaan max. 3 kertaa viikossa joista yksi on tunti, kerta viikossa ajamista ja loppu maastoilua. Haluan mahdollisimman monipuolista liikuntaa. Ja sää sekä hevosen käyttäytyminen vaikuttaa asiaan. Jos se on jo tallissa sen oloinen että nyt tänään ei kiinnosta mikään kentällä pyörimien niin sitten mennään maastoon.

Voitko kertoa tarkalleen mitä Rami syö päivässä?
Aamulla: ½ litraa marstall vitoa, ½ litraa marstall westerniä, 2 dl kauraa, 1 mitta biomagia ja 2 siivua kuivaa heinää. Päivällä puoli kottarillista säilöheinää. Illalla 1 litra vitoa, ½ litraa westerniä, 2 dl kauraa, 1 mitta valkosipulua, 2 mittaa suolaa ja pellavalimaa (1 mitta) 30 min turvotus. Lisäksi nyt päällä rautakuuri ja jossakin vaiheessa kalanmaksaöljyä ja kottikärryllinen säilöheinää.

Mitä kuolainta tai kuolaimia käytät kun menet koulua ja esteitä? entä maastossa
Tällä hetkellä jäytän happy mouth kolmipalaa pelkästään. Kouluun yritän nyt etsiä jotain tosi pehmeetä kuolainta ja hypätessä ja maastoillessa pidetään kolmipala kun hevonen pysyy hallinnassa sillä.

Lempiväri mitä käytät hevosella?
Ei mulla oikeestaan oo mitään lempiväriä mitä käytän mut joku sininen varmaan? :D

4 kommenttia:

  1. Mahtaisko olla lievä aivotärähdys sulla? Sellaiset olis hyvä tietty käydä tohtorilla näyttämässä, just in case.

    VastaaPoista
  2. en kyl ihmettelis sen verran kova tälli tuli. Onneks meen viikon päästä lääkäriin jalan takii joka ollu koht puoltoist kuukautta kipee. Kohta pitänee uus kypäräki taas ostaa ku ottanu pahasti osumaa.

    VastaaPoista
  3. Ite tipahdin vuokraponilta viime lauantaina ja sain lievän aivotärähdyksen. En voinut sitten tiistaina ponilla ratsastaakaan, kun sen verran vielä huimasi. Mutta toivottavasti ei sitten sulle tullut mitään kovin vakavaa (:
    Blogista sen verran että tosi kivaa luettavaa ja oon seurannut jo jonkin aikaa anonyyminä :D Toivottavasti jaksat kirjoitella ja heponen on kyllä tosi kivan näkönen ja olonen. Ehkä joskus toistekin uskallaudun kommentoimaan. (:

    VastaaPoista
  4. Janina aijaijai :/ ei oo kivoja nää tippumiset eikä varsinkaa jos sattuu.
    Ja kiitoksia kiva kun tykkäät (: kyllä tätä kirjoittelua tulee jatkettua jotenki tullu tavaksi jo :D ja aina saa kommentoida kun kommentteja on kiva lueskella ;)

    VastaaPoista