keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Klinikalla - tili tuli ja tili meni

Pitkä päivä takana ja yritän ehtiä kirjoittamaan postauksen ennen iltatalliin lähtöä. Reissu on nyt tehty ihan kivalla mielellä vaikka lompakko laihtui aika pahasti tämän reissun jälkeen ja samanlainen olisi edessä jossakin vaiheessa. Seuraava kuukausi tulee nielemään rahaa valehtelematta puolisen tuhatta euroa ellei enemmänkin. Yritän siitä huolimatta etsiä asiasta positiivisia puolia joita löysinkin muutaman. Ensimmäinen positiivinen asia on se että hevonen voi hyvin taas. Kun hevosella on hyvä olla niin on mullakin hyvä olo. Toinen asia kun nämä pienetkin ongelmat hoitaa heti pois alta ei tilanne pääse pahemmaksi jolloin menisi huomattavasti enemmän rahaa. Joten eiköhän kiltisti makseta nämä "pikkujutut" alta pois ja olla tyytyväisiä jos hevonen voi hyvin (:? Klinikalle meni 210 euroa sekä Ramin satulan aluspaloihin meni n. 75 euroa eli ihan kiitettävästi. Tähän jos lisätään matkakulut niin hinta tällä reissulla yli 300 euroa reippaasti. Auts...

Pääsin lähtemään aamulla muutaman minuutin myöhässä yrittäessäni saada kissoja pois huoneestani sen takia kun ne rikkovat kaiken. Poikkesin hakemassa sämpylän tutusta kahvilasta jossa ehdin pikaisesti vaihtamaan muutaman sanan Ramin yhden entisen omistajan kanssa (oli kimppahevonen). Tallikaverin päästessä kyytiin teekupin kanssa lähdettiin ajamaan tallille. Ramille ja Pokulle oli laitettu heinää eteen ihan vähän. Annoin Ramille vähän mysliä ja sekaan laitoin rauhoittavaa litkua jonka herra söi kiltisti. Harjasin pesukarsinassa ja siinä vaiheessa Ramikin alkoi hermostumaan kunnes rauhottui kun aine alkoi vaikuttaa vähitellen. Antoi laittaa ihmeen kiltisti kuljetussuojat ilman mitään ongelmaa ja päälle laitettiin hiittiloimi sekä päähän nahkariimu. Poku lastattiin ekana jonka jälkeen Rami. Rami on ollut hankala lastata aikaisemmin joten varasin liinan mukaan tarvittaessa. Nyt herra olikin heti kävelemässä koppiin sisälle! Puolessa välissä siltaa pysähtyi ja peruutti vähän. Pyöräytin uudestaan pienen lenkin ja nyt mentiinkin koppiin ilman mitään hidastuksia. Matkaan päästiin vasta ennen kahdeksaa.

Matka sujui hyvin, hevoset matkustivat rauhassa ja tietkin olivat kunnossa. Klinikalla oltiin varttia vaille yhdeksän joten käytiin ilmottautumassa toimistossa jonka jälkeen hevoset kopista ulos. Jäin rauhoittelemaan Ramia hetkeksi pihalle taluttelemalla jonka jälkeen talliin hoitopaikalle. Rami pääsi käymään karsinassa kunnes kävelytin käytävällä kiropraktikko Ismon katsoessa hevosen kävelyn. Rami päätti matkalla napata heinää evääksi kun on niin rankkaa kävellä.. Ensiksi käytiin selkää läpi josta löytyi vain yksi!! pahempi jumikohta joka ei kuitenkaan ollut hirmuisen paha verrattuna aikaisempiin. Katsottiin myös satula joka on nyt laskeutunut vähän liikaa kun Rami on muuttunut jonkun verran ja satula on nyt etupainoinen ja painaa edestä. Sitä oon vähän tunnustellutkin ratsastaessa eli hyvä et otin satulan mukaan!

puhelin laatu. Klinikan pihalta ja huomioikaa Ramin voittama loimi!

Rami sai ekaksi akupunktio neulat joita pidettiin 25 minuuttia. Rami oireilee tällä hetkellä mahasta joka johtuu rehumuutoksesta ja on "täynnä" nestettä. Neulat kuitenkin auttoivat jonkun verran jonka jälkeen paikkoja  mm. vasaralla painettiin jumikohtaa ja sen tapaista sekä kaulaa vähän katsottiin. Rami oli tosi rauhallinen koko toimenpiteen ajan kun yleensä sillä on ollut hirveä jännitys päällä.
Katsottiin myös kengitys ja jalkojen asentoa. Nyt pitäisi seuraavaksi laittaa numeroa isommat kengät jokaiseen jalkaan ja muuttaa etukavion muotoa joka on sanoisiko pyöristynyt ulospäin tai kiertää silleen hassusti. Juttelen perjantaina kengittäjällemme mitä hän sanoo asiaan ja tarvittaessa tilaan ajan Hyvinkäälle kengitykseen. Ramillahan on myös oikea etukavio haljennut sivusta joka olisi myös hyvä näyttää sen takia jos sitä tarvii paikkailla tai jotain muuta. Lopuksi myös selkää käsiteltiin laserin avulla jonka aikana Rami meinasikin nukahtaa käytävälle :D voi toista.

Puolitoista tuntia Ramia käsiteltiin jonka jälkeen olikin rokotuksen vuoro. Rami vähät välitti rokotuksesta ja keskittyi mieluummin hörisemään muille käytävällä olijoille. Pihalla loimitettiin matkaa varten ja laiteltiin suojat jonka jälkeen kävelikin suoraan koppiin niin nätisti! Poikettiin agrimarketissa hakemassa Pokulle ruokaa ja jäätin suustamme kiinni tutun myyjän kanssa.
Lisäksi poikkesin hakemassa Ramin satulan alle alustan johon saa sellaisia paloja nostattamaan satulaa edestä. Mahdollisuutena oli joko nämä palat tai toppaus, mutta toppausta ei harkita vielä vaan kokeillaan ensin paloilla ja katsotaan sitten kun hevonen on taas sellaisessa normikunnossa. Uskon että nyt myös ratsastettavuus paranee kun pääsee työskentelemään oikein eikä etuosa rasitu niin paljon kuin aikaisemmin satulan ollessa etupainossa.

Ramia pitäisi hoitaa nyt kerran viikossa kolmen viikon ajan. Yritän saada viikon sisälle Ramille akupunktio ajan ja siitä vajaa viikko toisen ja kolmen viikon päästä klinikalle taas katsomaan ja hoitamaan. Ja tosiaan tämä kengitys asia katsoa. Ollaan menossa ensi viikon torstaina tallin yhden ponin kanssa klinikalle kuvauksiin ja kengitykseen joten kyselen silloin tarvittaessa aikoja.
Tallille päästiin ennen kahta ja reissussa oltiin sellainen 5 tuntia. Laitettiin hevosille loimet päälle ja laitettiin ulos syömään aamuheiniään. Voin sanoa että nyt väsyttää ja paljon ja on hirmuinen nälkä! Ei auta kun lähteä melkein nyt heti tallille hakemaan hevosia sisälle ja ruokkimaan karvaturrit.

1 kommentti:

  1. http://kaktujafutura.blogspot.com/2011/11/millainen-hevosenomistaja-olen.html Mun blogissa on sulle haaste :)

    VastaaPoista