sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Yksi kynttilä kakun päällä ja reeniä

Talon ehdottomasti paras vahtikoira Pontus vietti 1 vuotis synttäreitään lauantaina! Pontukselle tarjottiin kaikkia kivoja herkkuja ja toinen oli niin onnellinen kun häntä huomioitiin niin paljon. Mutta eehei en pelkästään vaan juhlinut vaan tein myös Ramin kanssa töitä.

Lauantaina olin kerrankin ahkera ja päätin mennä puomeja. Kentällä oli onneksi kolme estettä josta tiputtelin puomit pois kannattimilta ja aloin väkertämään toisen ratsastajan kanssa. Laitoimme tallin puoleiselle pitkälle sivulle kaksi puomia joissa toinen pää oli tolpalla kannattimessa ja nämäkin olivat silleen toinen vasemmalla puolella ja toinen oikealla. Lyhennettiin väliä (joka olikin virhe) mutta tämä on ollut yksi ihan kiva harjoitus kauan sitten jossa hevonen joutuu nostelemaan vähän enemmän jalkojaan. Lyhyelle sivulle sitten toinen ratsastaja ehdotti, että laitamme pääty-ympyrälle puomeja. Tähän lisäsin et laitetaampa muuten kavaletti keskelle niin saa hevoset ajatustyötä ja tehtävä vaikeutu. Metsän puoleiselle pitkälle sivulle meille jäi kolme puomia jotka laitoimme viuhkan tyylisesti. Eli kun tullaan loivalle kiemurauralle mennään puomit samalla. Alla kuvat väkerryksistä





 Ramille käärin pintelit jokaiseen koipeen ja etusiin laitoin putsit. Ennen ratsastusta pidin myös selänlämmitintä selässä hetken aikaa jos se vaikka auttaisi. Tein pitkät alkuverkat jonka jälkeen hetken ravia kunnes laitoin gramaanit kiinni. Tehtiin paljon ympyröitä ja jonkun verran myös kaulajumppaa. Hevosella kuitenkin virtaa ihan kiitettävästi ja ei meinannut millään kuunnella mitä pyysin. Mentiin puomi harjoituksia jotka tuottivat Ramille ongelmia jo senkin takia ettei keskittynyt yhtään. Mentiin myös tuo kahden puomin tehtävä jossa Rami tiputti molemmat puomit enkä jaksanut nostaa niitä ylös laiska kun olen. Tehtiin myös temmon muutoksia ihan kokeilun vuoksi joka olikin huono idea varsinkin kun pyysin vähän reippaammin eteen ja se vaihde jäikin päälle. Onneksi ravi saatiin rauhalliseksi kun pinnistelin vatsalihaksilla tarpeeksi. (Jaa mitkä vatsalihakset?? :D)
Otin ensin oikealle laukkaa hyvästä ravista jonka jälkeen vasemmalle laukkaamista jonka jälkeen taas pitkien ohjien kera vaihdettiin suunta takaisin oikealle. Mentiin ravissa ympyrä tehtävää joka osoittautui vaikeaksi! Ensimmäinen puomi päästiin yli ja kavaletin ja toisen puomin ohi juostiinkin sitten tyylikkäästi. No mehän ei luovuteta päätin ja hiottiin sitä tehtävää kunnes päästiin kolautuksien kanssa jokaisesta ylitse! Siitä jatkettiin suoraan "viuhkalle" joka meni räpeltäen kun Rami ei tiennyt mihin jalat voisikaan laittaa ja kahden puomin tehtävä meni kivasti. Nostin vähän laukan suhteen vaatimuksia ja otin peruutuksesta nostoja. Rami peruutti muutaman kerran tosi rauhallisesti pysyen siinä asennossa missä halusin josta tuli hyvä napakka nosto ja hevonen oikeasti kuunteli mitä pyysin! Laukattiin kentällä jonku aikaa ja kaahattiin ravissa hetki kunnes taas nostoja. Lopulta hevonenkaan ei jaksanut enään säätää joten päätin kokeilla selvittäisiinkö laukalla viuhkan yli. Nostin peruutuksesta laukan ja ohjasin viuhkalle jonka Rami laukkasi rennosti läpi vaihtamatta laukkaa jonka jälkeen kehut olivat paikallaan. Vaihdettiin suunta vasemmalle ja alettiin työstämään samaa ympyrää jossa ei päästy edes ensimmäisen puomin yli köh.. Päätin lopulta ottaa ravin vasta 3-4 metriä ennen puomia joten päästiin tehtävä kunnialla läpi ja Ramikin alkoi kuuntelemaan. Kaikki tehtävät luonnistuivat tämän jälkeen loistavasti joten siihen oli hyvä lopettaa. Loppukäynnit tehtiin baanalla ja tallissa hyvä pesu, jalkojen ja selän hoito sekä etujalkojen venyttely. Ruokin Ramin ennen kentän siivousta jossa laittelin esteet paikalleen ja näin. Olipa kiva päivä (:

Tänään päätin mennä kevyemmin eli ilman satulaa. En oo pitkään aikaan mennyt ilman satulaa kentällä mutta tuleepa vaihtelua. Ramin varustin kunnolla suojien kanssa eli jokaiseen jalkaan putsit, korkeat heijastinsuojat eteen ja taakse matalat hivutussuojat. Lisäksi mietin pystyisinkö menemään gramaaniviritelmän kanssa joten laitoin loimivyön lisäksi johon sain gramaanit kiinni. Tein pitkät alkukäynnit jonka jälkeen keräsin ohjat ja pyörittelin paljon ympyröillä ja väistettiin vähäsen. Rami kulki kivan kevyesti eikä gramaanitkaan ole kireällä vaan nytkin roikkuivat löysästi vaikka jouduin pään sitomaan. Ravissa tehtiin siirtymiä pitkillä sivuilla aluksi pieniä pätkiä ja tänään annoin paljon välikäyntejä. Onhan se rankkaa hevosellekin kulkea ja avasin aina solmun niin sai hevonen venyttää päänsä maahan asti. Rami toimi kivasti mitä nyt pari kertaa vähän painoi ohjalle josta selvittiin pyytämällä pohkeella ja nostamalla omia käsiä hiukan ylemmäs. Tunnin menon jälkeen kahlattiin altaassa jossa on vettä ihan mukavasti jo ja saa hyvin jalat kylmättyä. Rami yllätti tän päivän menolla kyllä; jaksoi keskittyä vaikka pari kertaa karkasi ja kunhan itse muistaisin päästää sisäohjasta hevosen menemään. Hyvä mieli jäi päivän työstä (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti