perjantai 14. lokakuuta 2011

Hyviä fiiliksiä ja muutama huono

Näinhän se menee eikös näin? Ramilla oli eilen vapaapäivä hirveän kelin takia kun ei oikeasti inspannut lähteä myrskyyn ratsastamaan. Tänään sitten lähdinkin puol neljältä tallille Sadun kyydissä. Pitkän aikaa oon jo Ramin jalkaa seuraillut ja nyt oli pakko kysyä jo vähän tietävämpää ihmistä katsomaan jalkaa ja omat epäilykset osuivat kohdilleen. Ramilta löytyy vasemmasta etujalasta sisäpuolelta jänteen kohdalta luuliikaa. Onneksi se on vain pieni, mutta jos se lähtee kasvamaan niin ei auta kuin mennä klinikalle kuvauksiin.
Rami sai myös eilen klinikalle ajan equiterapiaan 2.11.2011 klo 9.00 ja samalla reissulla on rotokotus. Selkä on oireillut ja jalat ihan jonkun verran, mutta vähemmän kuin viime vuonna nyt kun osataan varautua asiaan.
Laitan joka liikutuksen jälkeen arnikaa selkään ja jalkoihin ja selkään laitan Back On Track selänlämmittimen joka on todella hyvä. Kun BOT on ollut selässä jonkun aikaa otan sen yöksi pois ja tilalle laitan loimen.

Tänään kävin maastossa ilman satulaa. Mentiin mäkiä ja rämmittiin metsässä joka ei ollut Ramin mieleen ainakaan hirveästi. Kyllähän se varmasti asteli vaikka pari kertaa alkoi höösäämään. Ravailtiin ja laukattiin yksi mäki Poku edellä joka ei meinannut sopia Ramin pieneen kuvioon. Mäki tultiin sitten jänisloikka laukkaa pieni matka jonka jälkeen tikitys ravia jonka aikana meinasin tippua kaarteessa. Loppumatka sitten käveltiin ihan suosiolla  kun vauhtia kertyi liikaa. Käytiin lopuksi etsimässä sieniä :D!  Poku laukkasi vielä tiellä ja Ramikin olisi halunnut joten pyörittiin keskellä tietä, peuruteltiin ojaan ja keula nousi hiukan taivasta kohti kunnes ärähdin tosissani niin kyllä hevonenkin oli sen jälkeen "oho sori mut mut mä haluisin niin mennä!" :D Huvitti hevosen käyttäytyminen.Tallissa normi hoidot, ruokinta ja raahasin kaksi loimea kotiin pesuun.

Selailin tänään marstallin esittelylehteä ja bongasin toisen kiinnostavan rehun; western. Ei sisällä kauraa ja se sopii mm. massan kasvatukseen. Rami on alkanut laihtumaan ja tänäänkin laitoin litran iltaruokaan + turvotin huolella niin ruokaa tuli reilu pari litraa. Pitää katsoa mitä tekee.

Ps. Hain eilen HIHS liput mulle ja kaverille sunnuntain iltanäytökseen. En oo kolmeen vuoteen käyny joten on tosi kiva päästä pitkästä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti