keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Mopo on viritetty

© Paula Luumi 2011
Nyt alkaa vähitellen huomata talven hyökkäyksen. Tänä aamuna meillä täällä etelässä ollut jo -4 astetta eli bye bye hirvarit!

Tallille lähdin kolmen maissa työkkärissä käynnin jälkeempi. Tarkoituksena olla ahkera ja mennä Raimolla gramaaniviritelmän kera kun sää suosi ja kenttäkin oli hyvässä kunnossa. Pikainen harjaus, putsit eteen ja korkeat heijastinsuojat taakse ja romaani pitkästä aikaa penkin alle ja takatuet pois. Alkukäynteihin fleece ratsastusloimi pitämään omat koivet lämpimänä ja reilun 10 minsan kävelyn jälkeen aloitin käynnissä tekemään hiukan töitä. Tämän jälkeen ravissa vähän temponvaihtelua omia onnettomia vatsalihaksia jännittämällä. Kyllähän hevonen kuunteli vaikka välillä rikkoikin käyntiin koko homman kun jäi jännitys päälle. Tehtiin ympyröitä, mutta panostin tänään suorien ratsastukseen aika paljon ja siihen tahtiin ja rauhallisuuteen. 2 vapaapäivää näkyy heti ratsastettavuudessa.
Laukat ensin vasemmalle ja nostoja tuli kaksi jotka olivat hyviä vaikka Rami vastasi hitaasti pohkeeseen. Oikealle ei mitään ongelmaa tai yksi huono nosto vaikka painotin hyviin nostoihin. Vaihdoin taas suuntaa ja vasemmalle yksi nosto ja sitten taas oikealle ja yritin tulla lävistäjän laukassa. Vastaukseksi sain reippaampaa laukkaa eteenpäin loikkien. Loppuraveissa hevonen tuntui ihan kivalta vaikka kuumalta ja painoi ohjalle. Kyllä etupää keveni jossakin vaiheessa kun sain omat avut läpi ja hevonen tuntui kivalta vasempaan kierrokseen ja oikealle kun vaihdettiin suunta tuli laukkaa. Ja uudestaan vaihdettiin suuntaa ja yritettiin nyt pysyä ravissa suunnan vaihdossa joka onnistui. Tähän oli hyvä lopettaa ja tehtiin hyvät loppukäynnit. Tallissa pesasin hevosen kun hikosi 40 minuutin treenistä ihan kiitettävästi jonka jälkeen sitten back on track selänlämmitin selkään ja arnikaa alle.

Satu kävi myöhemmin Ramin lavat läpi eikä jumeja löytynyt kun oikealta todella pieni aivan alhaalta. Vasemman lavan väliin sai huoletta työnnettyä nyrkin ja vedettyä nyrkin ylhäältä alas ilman takkuja. Kaulassa olikin jännitteitä oikein urakalla joista saatiin kaikki pois lukuunottamatta yhtä isoa jonka saa ammattilainen tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti