torstai 20. lokakuuta 2011

Jotain hyvää ja jotain huonoa

Hellurei ihmiset! Muutamaan päivään taas jaksanut vaivautua koneelle joten tässä tuleekin muutaman päivän selostukset.

Maanantaina menin tunnille joka menin niin päin mäntyä! Aluksi kaveri haki mut autollaan joka jättikin meidän tielle n. 300 metrin päähän kaverin talosta. No soitin isälle joka antoi kaverinsa numeron ja soitin isän kaverille jolla on siis hinuri. Sovittiin että hän tulee hakemaan auton ja lähdettiin mun autolla sitten liikenteeseen. Kaverini sitten myöhästyi omalta tunniltaan joten meni sitten seuraavalle.
Rami oli tallissa taas oma ihana rauhallinen pikkuheppa kunnes mentiin kentälle. Kentän laidalla oli paljon lapsia (talutusratsastuksessa olleita) ja no näitähän piti vähän katsella. Alkukäynnit meni ihan kivasti kunnes mietittiin ravia. Voi kyllä se ravi oli mitä hirveintä. Rami oli tosi kuuma eikä mikään apu mennyt läpi ei sitten millään! Sai tehdä oikeasti vahvoja pidätteitä ja välillä asetin pikaisesti ulospäin jonka jälkeen hevonen oli 2 sekuntia kiva kunnes pää pomppasi ylös. Tähän lisäksi penkeillä istuvat kaksi poikaa maiskuttelivat kun mentiin ohi jonka takia Rami lähti aina kiihdyttämään ja hermostui siitä. Tehtiin voltteja ja ympyröitä ja välillä ei pysytty edes ravissa vaan peitsattiin. No nostettiin pelkästään vasemmalle laukat jotka nousivat pään ollessa ylhäällä kun ei hevonen rentoutunut. Hetkittäin meni kivasti eteen alas ja oli muutaman kerran ryhdikkäämpi kunnes taas pää singahti ylös. No tunti meni siinä ja itteä harmitti ihan älyttömästi! Käveltiin loppukäynnit baanalla niin sai hevonen tasaantua ja sielä herra olikin niin nätisti.
Illalla kävin netissä äidin koneella mol:lin sivulla josta menin omaan osiooni ja kappas olin saanut vastaukset! Eli hain työharjoitteluun tai oikealta nimeltä työelämävalmennukseen ja sain myöntävän vastauksen! Laitoin heti illalla tallin omistajalle viestiä ja aloittaisin työt heti aamulla kahdeksan reikäreikä.

Tiistaina pomppasin innoissani seitsemän aikaan ylös. Kissat sähähtivät kun laitoin valot päälle ja Pontus tassutteli vastaan. Tallia kohti lähdin 7:25 suunnilleen ja perillä olin 8:50 suunnilleen. Heitin hevoset ulos (13 kpl) jonka jälkeen purutin karsinat, lakaisin käytävät ja menin siivoamaan tarhoja. Meillä siis siivotaan tarhat joka ikinen päivä. Ramia en kerennyt liikuttamaan joten lähdin kotiin ja kävin ostamassa western rehusäkin sekä robin hoodista 2 l kauhan ja muuta tarpeellista ja tarpeetonta. Illalla menin vielä VPK harjoituksiin.

Keskiiviikkona tiedossa kiireinen päivä! Tallin jälkeen ehdin olemaan kotona tunnin jonka jälkeen lähdin navettaan auttamaan. Sielä vierähti reilu 2 tuntia kun piti hoitaa yksi sairas sonni erikseen jonka kanssa meni aikaa. Tästä pikaisesti kotiin ja juoksin suihkun läpi kirjaimellisesti jonka jälkeen koira autoon ja Keravalle. Pontuksella oli siis eilen lonkkien, polvien ja kyynärien kuvaukset ja tutkimukset. Oltiin perillä puoli kuuden jälkeen ja melkein heti sitten tutkittiin polvet. Pontus oli sitä mieltä että hei ei mua saa laittaa lattialle makamaan kyljelleen ja loppupeleissä meitä piti kolme aikuista ihmistä Pontusta maassa kun yksi tutki polvet. Polvista saatiin hyvä tulos eli 0/0 eli priimat. Koira sau rauhoittavaa ja olin tassun kanssa sen aikaa kunnes nukahti. Tämän jälkeen sainkin odotella puolitoista tuntia suunnilleen ja Pontuksen veli ja siskokin ilmestyi paikalle ja vaihdettiin muiden omistajien kanssa kuulumiset. Lopulta sain mennä Pontuksen luo ja näin samalla lonkkien ja kyynärien kuvat. Lonkat eivät näytä erityisen hyviltä eli hyvällä tuurilla voivat olla C:n lonkat ja huonossa tapauksessa D:n eli toiseksi huonoimmat. Kyynärätkään eivät olleet ihan parhaimmat mutta kuvat lähtevät SKL:älle josta saan myöhemmin tulokset. Pidetään peukut pystyssä et tuloksena C:n lonkat (eli mahdollisuus myös jalostukseen käytettäväksi) ja kyynärät maksimissaan 2:set. Tätä jännittäessä..

Tänään tallityöt normaaliin tapaan jonka jälkeen poikkesin kaverin työpaikalla kun sattuu olemaan matkan varrella. Huomenna päätettiin mennä yhdessä maastoon kun Ramillakin on ollut 3 vapaapäivää hupsista :D Katostaan miten reipas hevonen onkaan.

5 kommenttia:

  1. MOikka, eksyin sun blogiin tuolta Futuran blogista. Mulla on itellä Eurasier (jalostettu chow:veista jos et tienny. ;))Ikävä juttu noi lonkat, joko ne tuli kennelliitosta? Mä jännittelen kans ton lonkkakuvia, aika on 23pv.

    VastaaPoista
  2. hellurei mukava kun bongasit tämänkin lokin (: ei oo tullu viel ja isolla jännityksellä ootan postia kennelliitolta. Mie pitelen peukkuja teille et tulis hyvät tulokset (:

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon. :)Nii ja siis kyllä mä ihan ratsastelen yhtä russia niiku omaani tossa 10km päässä. :)

    VastaaPoista
  4. nonniin (: millanen tapaus hää on :D?

    VastaaPoista
  5. Perus poni. Itsepäinen, mutta osaa olla ihanakin<3

    VastaaPoista