lauantai 8. lokakuuta 2011

Maailmalla hakemassa oppia

Uskokaa tai älkää jaksoin pompata ylös viiden aikaan viiden tunnin yöunien jälkeen. Olo oli reipas ja no oma lähtö myöhästyi 10 minsaa suunnilleen. Lisäksi oli hirveä sumu joten ajelin varovasti tallille. Aluksi laittelin heinät koppiin kahteen eri verkkoon jonka jälkeen hevonen pesariin. Yöksi jätetyt villapintelit pois, pikainen harjaus ja loimitus. Tallin omistaja tuli jelppaamaan lastauksessa ja kolmannella yrittämällä meni koppiin, onneksi! Matkaan lähdin 20 minuuttia siis myöhässä kaiken lisäksi hmm. No onneksi alkoi valostumaan niin uskalsi ajaakin normaaleja vauhteja ja pysähdyin matkan varrella 2 kertaa katsomaan hevosen ihan varmuuden vuoksi. Rami möllötti kopissa ihanan rauhallisena. Paikan päällä oltiin tasan jälkeen eli matkaan meni reilu tunti. Hevonen pois kopista ja karsinaan lepäämään. Ramihan meni heti piehtaroimaan ja annoin aamuruuat samantien joita herra mutusteli. 8:50 kyytini saapui ja mentiin läheiselle huoltsikalle jossa meillä olisi pari ekaa tuntia.
Aluksi käytiin läpi perusasioita jonka jälkeen kaikki pääsivät korjailtaviksi ensin seisaaltaan jonka jälkeen penkille istumaan. Valmentaja sitten asetteli meitä jonka jälkeen kokeiltiin mm. kääntämistä ennen ja nyt uudesti muotoiltuna ja heti huomasi eron! En mennytkään klänään vaan istuin suorassa! Korjailujen jälkeen tehtiin matolla harjoituksia hengityksen kanssa. Ja löysin taas uusia lihaksia joita en oo koskaan käyttänyt ratsastaessa. Mattotunnin jälkeen alkoi ratsastukset. Kävin aluksi taluttelemassa Ramia maneesissa vähän haistelemassa paikkoja. Olinkin vasta kolmannessa ryhmässä mutta pienen sekaannuksen vuoksi meninkin jo kakkosryhmän aikana niinkuin parini. No verkkailin Ramia käynnissä maneesissa jonka jälkeen vähän ravia ja taas käyntiä. Menin myös kouluradan käynnissä läpi jonka jälkeen seistiin hetki ja katseltiin kakkos ryhmää. Lopulta tuli oma vuoro. Aluksi mentiin käynnissä jonka jälkeen harjoitusravissa ja kevyessä ravissa. Tämän jälkeen korjailtiin taas istuntaa ja tehtiin paljon siirtymiä pelkillä vatsalihaksilla. Aluksi pysäyttelin ja kun se onnistui hidastin käyntiä ja muuta. Sitten raviin. Aluksi siirtymisiä harjoitusravissa jonka jälkeen pidempiä pätkiä myös keventäen. Rami tuntui hirmu hyvältä alla ja kuunteli eikä juossut karkuun. Lopuksi otettiin laukkaa molempiin suuntiin. Ensin vasemmalle joka on se huonompi suunta jonne kaahattiin. Nostin siis suoraan käynnistä kun Rami puski aina maneesin ovea kohti kun toinen hevonen oli keskellä maneesia ja käytettiin päätyä. Vaihdettiin suunta ja otin oikealle vain yhden noston joka oli hyvä. Rami nosti kivasta rennosta käynnistä rennon hyvän laukan ja muutamien askelien jälkeen siirsin raviin. Tähän lopetettiin ja jatkoin Ramin kävelyttämistä. Hyvä fiilis!

Tallissa Rami sai hetken syödä ja sinä aikana raahasin tavaroita autoon valmiiksi. Ramin syötyä laittelin herran valmiiksi. Eli ensiksi BOT-selänlämmitin jonka päälle vohveliloimi ja sen päälle fleece hiittiloimi. Ilma oli kylmentynyt tosi paljon joten ajattelin tämän yhdistelmän olevan sopiva. Lopuksi koipiin kuljetussuojat.
Lastauksessa Rami oikkusi. Yksin kun yritin lastata tuli sillalle, mutta peruutti sivusta pois. Lopulta eräs mies tuli auttamaan ja ei päästänyt Ramia sivusta ja ruuna tulikin hienosti autoon. Kotiin pääsin lähtemään puoli kuuden aikaan? Matkalla poikkesin kotona hakemassa Ramille leipää jota syöttelin pihassa ja pieni hevonen mussutteli onnellisena niitä. Tallille saavuttua laitoin Ramin ensiksi pois eli hierion arnikaa selkään ja etujalkoihin ja jätin selänlämmittimen yöksi ja päälle vohveli. Siivosin kopin kunnolla ja laittelin tavarat pois ja kotiin pääsin lähtemään puoli kahdeksan kun suljin tallin. Kotimatkalla bongasin pari peuraa jotka loikkivat tien yli. Kotosalla olin sitten kasin aikoihin.

Voin myöntää et on väsynyt olo! Mutta kyllä oli sen arvoista (: Rami sai kivaa palautetta mm. rakenteestaan et on lämminveriseksi kivan lyhytrunkoinen ja kaulakaan ei ole mikään pitkä ja on vähän vankempaa mallia ja väritykseltä vielä ihana. Sain kivoja neuvoja ja nyt tiedän miten saan ratsastettua hevosta entistä paremmin!
Mitenköhän käy huomisissa koulukarkeloissa? Noo se selviää ;)


kameli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti