perjantai 7. lokakuuta 2011

Valmisteluja

Niin tosiaan pikainen postaus. Huomenna siis mennään sinne pilatesvalmennukseen Orimattilan hevoskylään ja tiedossa on aikainen herätys. Laskeskelin aikatauluja ja karu totuus tuli esiin. Kello joutuu soittamaan 5.00 ja tallille lähden viimeistään 5.30 jolloin olen tallilla 6.00 suunnilleen. Ensiksi otan heinät mukaan eli 2 verkollista paaliheinää ja 3 siivullista kuivaheinää. Sen jälkeen hevonen pesukarsinaan siistittäväksi, matolääkkeelle ja matkakuntoon laitettavaksi jonka jälkeen kokeillaan lastausta. Eka yritän lastata yksin ja jos ei mene niin tallin omistaja tulee talliin 6.30 jota kysyin auttamaan. Tavoitteena on lähteä ennen seitsemää koska menen Mäntsälän kautta siinä menee puolisen tuntia ja Orimattilaan kestää ajaa kopin kanssa noin tunti kun menee rauhallisesti. Pyrin olemaan kahdeksan jälkeen tallilla niin ehtii laittamaan hevosen rauhassa karsinaan syömään aamuruokiaan paremmin. Tarkkaa?

No itse aiheeseen. Tänään hain Ramille ruokaa ja mukaan tarttui pitkään himoitsemani huopa jota en ole raaskinut ostaa kun hinta on ollut n. 40 euroa. Ja nyt kun hinta oli vain 10 euroa lähti huopa heti mukaan. Eilen kävin kysymässä rehuja, mutta niitä tuli vasta tänään niin huovat pomppasivat silmiin. Sisäpinta on mustaa fleeceä? ilmeisesti ja muutenkin materiaalina loistava. Jos tuo huopa pysyisi paikallaan ettei liukuisi satulan alla. Tuo huopa tulee huomiseen valmennukseen mukaan ;)



Juoksutin Ramin pikaisesti kentällä kamalan sään takia. Ruuna oli ylivetelä joten purin okserin ja laitoin puomit ympyrälle. Ensiksi yhden puomin jonka Rami hyppäsi yli jonka jälkeen laitoin kaksi lisää perätysten epämääräisin välimatkoin niin saisi vähän ajateltavaa. Rami tykkäsi ja venytti askeltaan oikein kunnolla ja välillä sitten lyhensi reilusti niin sai ahdettua väliin kaksi askelta yhden sijaan. Tallissa pesin Ramin shamppoon kera ja siistin korvat plus niskan. Annoin kuivua ensin yhden fleecen kanssa jonka aikana tein muuta. Loimen vaihtamisen jälkeen hieroin jalkoihin ja selkään arnikaa. Jalkoihin käärin villapintelit kavionrajaan asti pitämään koivet lämpiminä ja selän hieroin läpi pikaisesti eikä pahempia aristeluja löytynyt. Laittelin ruuat valmiiksi ja lähdin kotiin.

Kotona sitten jouduin lähtemään heti Keravalle käymään Pontuksen kasvattajan luona ja hakemassa serkulta kameran. Kotiin tullessa vettä tuli saavista kaatamalla ja Järvenpäässä poikkesin kaupassa hakemassa Ramille omenaa ja itselle vähän namia ja syötävää aamuksi. Matkaa jatkettuani aloin lievästi hädissäni katsomaan diesel mittaria kun näytti olevan punaisen rajalla ja kotiin n. 20 kilsaa. Pääsin kuin pääsinkin tankkaamaan ja onnistuin ahtamaan autoon 80 litraa ja vielä olisi mahtunut eli meillä on siis vetoautona vanha mitsubishin pajero joka on loistava peli. Vakaa ajettava ja jaksaa vetää ilman, että hyytyy jokaiseen pieneen mäkeen ja talvellakin voi turvallisesti vetää nelikon kanssa.

Kotona sitten pakkasin kamat ja mukaan lähti 4 loimea; 2 fleeceä kuljetukseen, vohveli tallissa seisomiseen ja fleece ratsastusloimi sekä BOT-selänlämmitin ihan varmuuden vuoksi jos selkä tuntuu olevan vähän jumissa. Satulan ja suitset myös otin jo kotio niin sain pakattua kaiken tarpeellisen ja en niin tarpeellisen mukaan.

Katsotaan miten huomenna käy. Illan mittaan on alkanut jännittää ihan liikaa ja varsinkin itse ratsastusosio on mulle se jännittävin paikka. Ja toivottavasti Rami osaa käyttäytyä :D!

1 kommentti:

  1. On kyllä hieno tuo huopa, varmasti passeli Raimolle!

    - Ann

    VastaaPoista