sunnuntai 9. lokakuuta 2011

True kouluratsastajat kisoissa

Kouluskabailut käyty ja kotiuduttu reilu tunti sitten. Kisat menivät paremmin mitä kuvittelin ja vaikka ei palkinnoille päästy (en todellakaan edes odottanut sitä) niin voitettiin siitä huolimatta. Tavoitteena oli saada rata ratsastettua kunnialla läpi ja saada edes hyväksytty paperi. Kisojen päätyttyä hain sitten paperin ja hämmästyin lievästi sanottuna alareunassa komeilevaa prosentti- ja pistemäärää. Prosentteja saatiin 61,25 % ja pisteitä 98 (enimmäismäärä 160) joten ei huonosti! Kuitenkin niin hevosen kuin ratsastajan ensimmäiset koulukisat vaikka olivatkin harjoituskisat niin olen ylpeä. Paperissa on numeroina löytyy muutamia seiskoja, liuta kutosia ja kaksi 5:sta. Kuvia on tulossa myöhemmin!

Aamulla autetttiin tallin omistajaa karsinoiden siivouksessa ja vietiin hevoset ulos. Siinä sitten jonkun ajan päästä haettiin hevoset ja laitettiin kuntoon. Raviohjelmassa oli jopa 13 lähtijää ja C:ssä vain 6. Verryttelin pienellä yläkentällä aluksi käynnissä ja jo alkumetreillä Rami kompuroi pahasti ja kaatui polvilleen rämpien kuitenkin ylös. Sen jälkeen muuttui varovaiseksi ja askel oli todella lyhyttä. Tehtiin paljon voltteja ja taivuttelin ja panostin omaan istuntaani ja käskin äidin nykiä ohjista niin sain varmuuden, että istuin kunnolla satulassa enkä heilunut. Lopulta pääsin itse radalle verryttelemään kolmen muun ratsukon kanssa. Rami tuntui yllättävän hyvältä ravissakin vaikka otti edelleen lyhyttä askelta ja oli varovainen. Vaihtelin suuntaa ja kävin muutaman kerran vaikeimmat kohdat läpi. Lähdin kuudentena joten odottelin hetken.

Radalle päästyä kävelin hetken ennen lähtömerkkiä. Rami tuntui kivalta terhvehdykseen tultaessa. Raviin siirtyessä harvinaista herkkua; hevonen kulki jopa tahdikkaasti! Ympyrät ovat olleet meillä aina se heikko kohta varsinkin keskiympyrät joten niistä tuli sitten vähän tekstiä. Siirtymiset oli muuten ihan hyvät vaikka tiet eivät osuneetkaan kohdilleen. Ei yrittänyt rikkoa laukalle missään välissä! Viimeinen kaarre kun tultiin keskiahalkaisijalle venyi astetta enemmän. Ramin kanssa ollut joka treenikerralla ongelma vasemmassa kierroksessa joten venytimme kaaren rankasti ja no päädyimme lopulta kuitenkin keskelle. Viimeinen pysähdys oli vino, mutta ei se enään haittaa!

Yleisvaikutelma osiossa sain numerot 7, 2x6 ja 5. Palautteena muuten "Raamikas, näyttävä hevonen jolla on ravissa hyvä tahti. Ratsasta vielä tarkemmat tiet, varsinkin ympyrät pyöreämmiksi. Olet tehnyt hyvää työtä, sinulla on siisti istunta jota voit käyttää vielä tehokkaammin :) "

Juttelin kisojen lopuksi tuomarina toimineen henkilön kanssa eli siis ratsastuksen opettajamme ja siinä kun hain paperin ja hämmästyin prosenteista ja sanoin etten olis uskonut. Kommenttina vielä saatiin et Ramiksi todella hyvä kun harjoituksissa ei pysy tahdissa ja eilinen rankka päivä huomioon ottaen hevonen meni kivasti. Rami pääsi takaisin tarhaan syömään tyytyväisenä. Huomenna sitten onkin herralla vapaapäivä ja menen tunnille tallin hevosella.

2 kommenttia:

  1. Hei, mä en oo ollenkaan ennen eksyny teidän blogiin!!
    Onnea kisamenestyksestä!

    VastaaPoista
  2. Heissan kiva kun eksyit! :D Ja iso kiitos (:

    VastaaPoista