maanantai 31. lokakuuta 2011

Kuka olen?

Tajusin just äsken etten oo koskaan kertonut itsestäni pahemmin mitään! Muutenkaan en keksinyt postaukselle aihetta joten voisin esitellä nyt tässä välissä itseni. Olette nähneet ratsastuskuvia missä esiinnyn mutta paljon on näkemättä ja kertomatta.

Olen siis kaikkien tuttujen ja ei niin tuttujen kesken ihan Tinttuna pyörinyt iät ja ajat. Oikeaa nimeäni en käytä jatkuvasti koska yhdessä vaiheessa en pitänyt nimestä sen "erikoisuuden" takia, koska samannimisiä on ollut vain alle 36 ja nekin vuosina 1940-1999. Toiseksi kukaan ei melkein ikinä muista oikeaa nimeäni, alun kyllä loppu onkin arvuuttelua joten käytän nimeä Tinttu. Ikää on pian mittarissa hurjat 19 vuotta eli olen syntynyt 30.11.1992.
Olen asunut koko ikäni Mäntsälän keskustassa samassa talossa, mutta olemme muuttamassa sivukylälle omalle pienelle sukutilalle jonka vanhempani ostivat 2009. Kävin ala-asteen tuossa viereisessä Kirkonkylän koulussa ja yläaste ajan olin Enhroosin koulussa joka sijaitsi noin kilometrin päässä kotoa. Yläasteen jälkeen lähdinkin opiskelemaan maatalousalaa Keuda Mäntsälään Saaren Kartanolle josta valmistuin huhtikuun lopussa 2011. Takataskuuni sain Maanviljelysteknikon paperit.

Ulkonäöltäni olen mieletäni perus Suomalainen. Pituutta on kertynyt huimat 178 cm (ja ylpiä siitä!) vaikka välillä se on rassannutkin aika pahasti. Omistan tummat luonnonkiharat hiukset joissa on luonnostaan kuparinpunainen sävy sekä tummansiniset silmät. Kuvailisin itseäni muuten kookkaaksi sekä pyöreäksi ihmiseksi. Luonteeltani olen sosiaalinen, kiltti vaikka välillä turhankin tempperamenttinen ainakin isän, siskon ja veljen mielestä (sukuvika kun on periytynyt isän ja äidin puolelta (: )

Asun kotosalla vanhempieni kanssa kun vanhemmat sisarukset ovat jo muuttaneet omilleen. Tottakai perheeseen kuuluu myös Ramin lisäksi kaksi 10 vuotiasta chinchilla urosta Tiku ja Taku, 2 n. 5-6 kk kollipojat Jöde-Emil ja Jannu-Oscar sekä vuoden ikäinen chow chow uros Pontus. Aikaisemmin perheeseen kuului kaksi pitkäkorvaa luppakorva Ninni ja Pupu. Lisäksi vierailevana tähtenä silloin tällöin isän työkaveri dobermanni narttu Donna joka toimi vartiokoirana.

Pontus 8 vk
Olen ollut koko ikäni hevostne kanssa tekemisissä. Ensimmäisen kerran istuin hevosen selässä puoli vuotiaana ja yllättäen ratsuna toimi lämminverinen ravuri ruuna jonka nimeä en tähän hätään muista. Isäni puolella on ollut enemmän innokkaita hevosihmisiä joten aina välillä pääsin isän veljen tallille käymään taputtelemaan hevosia. Kesäisin pääsin ratsastelemaan Rovaniemellä muutamalla ihanalla suomenhevosella maastoissa aluksi talutuksessa ja myöhemmin itsenäisesti. Varsinaiset tunnit aloitin kun olin reilu kymmenen vuotias läheisellä ratsastuskoululla. Sain loistavan perusopin sieltä ja jouduin joka tunti menemään erilaisella hevosella, välillä helpommalla ja välillä taas vaativimmilla hevosilla joiden selkään eivät aloittelijat päässeet. 2,5 kuukauden ratsastuksen jälkeen opettaja päätti siirtää minut kokeneiden ryhmään jossa muut olivat ratsastaneet yli 4 vuotta ja tämän avulla kehityin nopeasti! Talli kuitenkin lopetti joten vaihdoin tallia jossa kävin useamman vuoden ja hoidin tallin hevosta sekä kahta yksityistä ja lisäksi ratsastelin välillä yhdellä yksityisellä lämminverisellä. Lopulta löysin tieni tämänhetkiselle tallille jossa olen viihtynyt todella hyvin.



Muihin harrastuksiin lukeutuvat pitkäaikainen VPK jota on tullut harrastettua kohta 13 vuotta ja takana on useita kisoja myös SM tasolta ja nykyään toimin apulaiskouluttajana. Lisäksi valokuvaan suhteellisen ahkerasti vaikka kuvaamista on joutunut rajoittamaan kameran takia kun ei sekään kaikkea kestä. Uskollisena kuvauskumppanina on toiminut vuodesta 2008 lähtien Canon EOS 400D järjestelmäkamera.Tykkään myös lasketella mahdollisuuksien mukaan ja ehdottomasti paras paikka lasketella on Ylläs. Kahlaan ahkerasti kirjoja tai ainakin välillä saan hirveän himon lukea ja luen pääosin fantasiaa (Ajan Pyörä ehdoton suosikki) sekä välillä luen nuorten kirjoja (Neiti Etsivä, Nummelan ponitalli ym.) Eikä siinä kaikki tykkään myös lukea Suomen historiaan liittyviä kirjoja varsinkin sotiin liittyvät kirjat. Viimeisin lukemani kirja onkin upea Väinö Linnan - Tuntematon sotilas!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti