keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Päivän piristys

Kirjoittajaan on kovaa vauhtia iskemässä jonkunlainen flunssa. Tälläkin hetkellä kurkku on aivan tajuttoman kipeä ja nenä vuotaa jatkuvasti vaikka on yrittänyt syödä lääkkeitä helpottamaan oloa. Lisäksi onnistuin jotenkin niksauttamaan taas selkäni ja sekin tuppaa olemaan kipeä. Kunhan tää ei tästä pahene niin kaikki on hyvin. Viikonloppukin on varattu ja samoin pari muutakin viikonloppua kisojen ja töiden merkeissä.

Kuitenkin tänään päivääni piristi kukas muukaan kuin Rami. Raahasin selkä vääränä tallille taas kaikenlaista tavaraa ja vihdoinkin muistin kaivaa heijastimet esiin ja löysin yhden omppunami pussinkin.
Rami on tunnettu nirsoudestaan eli ei syö mitä tahansa vaan valikoi ja saattaa olla pari päivää järkyttynyt jos ruokaan laitetaan vaikka kalanmaksaöljyä. Siinä vaiheessa mennään pitkin seiniä eikä edes iltaheiniä voi syödä. Namitkin no saattaa maistaa yhden ja tiputtaa loput maahan. Tänään kuitenkin herra popsi oikein onnellisena nameja ja oikein pyysi niitä lisää! Vyötä kiristäessä vähän luimiskeli mitä ei yleensä tee joten taidan käyttää tuota pidempää vyötä kun sen saa nätisti kirisettyä.

Alkukäynneissä rupateltiin tallikaverin kanssa ja kerroin pari uutta vinkkiä myös ratsastukseen jotka opin avoimissa ovissa ja siinä sitten onnistuin tiputtamaan raippani maahan. Kierroksen käveltyämme ohjasin Ramin sitten piiskan luo aikeissani tulla alas kunnes hevonen alkoikin haistelemaan raippaa. Pian sitten jo vähän hamuiltiin ja siinä vaiheessa kehuin Ramia ja lopulta herra ottikin raipan hampaisiinsa, nosti ylös ja käänsi päätään niin että sain raipasta otteen. Siinä vaiheessa meinasi kyynel tulla silmäkulmaan ja kehuin hienon pojan maasta taivaiseen. Tämä pieni "temppu" piristi päivääni (:


viltti alku- ja loppuverkkoja varten.
Alkuverkoissa Rami oli aika kiva ja tehtiinkin lyhyet alkuverkat ennen todellista työntekoa. Laukat nousivat kumpaankiin suuntaan kivasti ja laukka oli mukavan rauhallista. Tuuli yltyi jatkuvasti ja sen huomasi myös hevosesta; kyttäiltiin ja juostiin pää ylhäällä joka suuntaan.
Ramille on tuota energiaa kertynyt hiukan ja ravaaminen oli mahdotonta ilman kaahaamista ja avuilta katoamista. Siinä vaiheessa päätinkin sitten tehdä laukkatyöskentelyä tänään oikein urakalla. Ensiksi nostin kumpaankin suuntaan laukat jonka jälkeen aloin työstämään ensin oikeaa laukkaa. Tavoitteena saada pidettyä laukka yllä mahdollisimman pitkään joka on ollut iso ongelma Ramille. Pientne kaahailujen jälkeen laukka rauhottui ja tasapainottui ja lopulta hevonenkin myötäsi niskastaan ja oli oikeastaan aika kiva! Välikäyntien jälkeen suunta vaihtui jossa olikin sitten hallintaongelmia ja kuskia vietiin kuin pientä märkää rättiä. Lopulta saatiin hevonen vähän hallintaan ja välissä löytyi todella loistavia pätkiä ja ei niin loistavia.

Vaikka päivän treeni oli aika rankka ei Ramikaan ollut pahemmin väsynyt jota ihmettelen suuresti. Loppuverkoissa annoin pidempää ohjaa ja Rami oli sitä mieltä että nyt laukataan lisää! Tallissa tehtiin normaalit toimenpiteet ja ruokittiin samalla. Huomenna onkin sitten tiedossa hiukan kevyempi päivä. Ajattelin myös huomenna mennä Lahteen horzelle katselemaan itselle uusia housuja sekä Ramille ehkä jotain pientä kivaa tai sitten en.

1 kommentti: