lauantai 10. syyskuuta 2011

Muutama ostos ja reeniä

Kirjustan tämmösen pikaisen päivityksen muutaman päivän sähläyksistä.

Torstaina kävin aamusta ratsastamassa ja mentiin pitkästä aikaan maastoon ja menin siihen lisäksi ilman satulaa. Rami oli ihan kiva mitä nyt vähän jännitti joutsenia joita oli pellolla jotaki 10-15. Pelkkää käyntiä mentiin ja matkan aikana tuli autoja vastaan ja takaakin tuli muutama (harvinaista!) Ramikin oli ihan onnessaan kun ei olla pariin kuukauteen varmaan käyty maastossa näitten ihanian hirvikärpästen takia hyi.
Kolmen aikaan suuntasin nokan kohti Lahtea ja kävin ostoksilla yllättäen. Wahlstenilta mukaan lämpi sinikeltainen naru sekä shamppoo pullo. Tuota shamppoota oonkin jo pitkään etsinyt ja kerrankin kiinnitin huomiota väriin ja bongasin sen! Sillä saa kaikki valkoiset kohdat hevosesta kunnolla puhtaaksti. Siitä sitten loikkasin tien toiselle puolelle Horzeen ostoksille ja mukaan lähti valkoiset joustopintelit, kisanumerolappuja, parit sukat ja jotain muuta epämääräistä. Siinä sitten arvuuttelin menisinkö Kärkkäiselle vai Puuiloon ja valitsin puuilon josta löysinkin vaikka ja mitä! Kolme shettisriimua tallin poneille, oranssit villapintelit sekä biomag purkin jota kuluu aika ahkerasti ja on suht halpaa ( reilu 7 euroa).


Perjantaina meninkin kisareeniä eli hyppäsin muutaman kerran. Tehtiin pitkät alkuverkat ja Rami tuntui ihan hyvältä vaikka on tuntunut paremmalta. Päätin hypätä vain muutamaa estettä. Pitkälle sivulle laitoin ison ristikon eli tolpassa kannatin oli 80 cm korkeudessa sekä okserin josta laskin etuosan ristikoksi ja takapuomia nostin 60 cm korkeuteen. Kun oltiin laukkailtu ym toin Ramin sitten ravissa ristikolle. Tavoitteena osua keskelle sekä muistaa myödätä. Myötäsinkin hiukan liioitellusti ja Rami hyppäsi ihan mielellään joka kerta. Siinä samassa paikalle pelmahti leiriläisiä kuvaamaan ratsastusta josta häiriinnyn aika pahasti. Asia on eri jos olen pyytänyt jonkun kaverin kuvaamaan, mutta se että paikalle tulee 3 pientä leiriläistä jotka kaikki tunnen ahdistaa. Silloin kun reenaan yksin niin reenaan yksin. Tästä sitten hermostuin kun tultiin sarjaa. A osalle toin huonosti - tiputti ja b osan sitten kielsi. Seuraavaksi yritti samaa uudestaan, mutta napautin vähän pohkeella ja pakotin siitä esteestä yli joka menikin ihan mallikkaasti. Tästä jatkoin suoraan sitten pienelle ristikolle tiukalla kaarteella. Näiden jälkeen hyppäsin sitten hiukan okseria. Ensimmäinen hyppy osui nappiin seuraavilla sitten venkoiltiin. Siinä kun leiriläiset möllöttivät pyysin jos joku ottaisi kuvia. No kyllähän nuo ottivat kuvia; toisistaan ja ratsastuskuvat epäonnistuivat viimeisen päälle ei niistä saa edes selvää. Laitoin kuitenkin yhden otoksen tuohon ettei oo niin tylsän näkönen postaus. Videomatskuakin on vähän mutta kun laittaa kuvaamaan johonkin tolpan päähän niin se kuvaa jotain muuta mitä pitäisi. No mutta Rami oli kuitenkin ihan hyvä olin tyytyväinen päivän suoritukseen. Tallissa pesu ja käärin jalkoihin villapintelit yöksi ihan varmuuden vuoksi.


saa melkein selvääkin?
 Tänään sitten ajattelin mennä koulua hiukan. Niin vissiin sanoi Rami. Käynnissä ihan ok tehtiin pitkät alkukäynnit mutta ravi! Kaahattiin avuilta karkuun tai sitten laukkasi. Joten tein lyhyet ravityöt jonka jälkeen otin laukkaa. Sekin oli sellaista viedään kuskia menoa lähemmäksi. Molempien mielenterveyden vuoksi päätin sitten käydä laukkaamassa mäen ja Minna tuli Pokun kanssa mukaan. Poku laukkasi eka ja jäätiin Ramin kanssa ventille ja siitähän Rami vasta olikin töttöröö. Mäki mentiin sellaista vauhtia ettei kuski nähnyt eteensä enään ja siinä samassa lensi edestä kenkä jonnekin pusikkoon. Se oli muutenkin osittain irti ja saman puolen takakenkä alkoi kolkkaamaan. Loppumatka mentiin käyntiä hirvikärpäsiä noukkien pois jatkuvasti. Tallissa pesin shamppoolla ja muutenkin hoitelin ja yritin irrottaa takakenkää tuloksetta. Venyteltiin etujalat kun on lavoista aivan jumissa ja roikuttiin hännässä kun koko selkä tuntuu olevan jumissa.
Aikaisemmin kun laitoin Ramia kuntoon ja putsasin vasenta takajalkaa se naksui tai oikeastaan "rutisi" oudosti jalkaa nostaessa. Nostelin sitä jalkaa vähän väliä ja kuuntelin ja kävin koipea läpi. Pitää kengittäjältä kysyä jos tuo jatkuu mikä siinä voisi olla. Voi johtua myös jumeista joita hevosella on joten joudun varmaan maanantaina soittamaan hierojallemme ja kysymään ehtiikö tulemaan ennen kisoja käymään tuon hevosen läpi.

Ainiin hehkutus! Ostin reilu kolme vuotta sitten Pfiffin mustat saappaanvarret joita pystyin käyttämään jonkun vajaan vuoden kunnes ne jäivätkin pieneksi ja niitä sai kiskoa kiinni kahden ihmisen voimin. Toissapäivänä sitten kokeilin meneekö ne vieläkään ja nehän menivät kiinni! Kiskoin sormit verillä vetoketjua ja lopulta n. 10 minuutin ähellyksen jälkeen sain ensimmäisen jalkaan ja toisen sitten perään pienen tappelun jälkeen. Eilen sitten kiskoin ne kiinni ratsastussukan kanssa vaikka kokeilin niitä kotona sellasen normisukan kanssa. Nyt oon ollut ihan onnessani kun voin käyttää niitä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti