tiistai 23. elokuuta 2011

Sitä oppii edelleen jotain uutta ratsustaan

Pariin päivään en oo jaksanut pahemmin raapustella tänne mitään joten nyt tulee useampien päivien höpötykset.

Torstaina mentiin jo aikaisin tallille Sadun kanssa ja ratsastimme kunnolla. Mentiin koulua kentällä ja tehtiin perusharjoituksia Ramin kanssa eli paljon voltteja ja haettiin rentoutta ja tahtia ravissa. Nostotkin sujuivat ihan mukavasti vaikka olivatkin paikoitellen hätäisiä. Ratsastuksen jälkeen pesasin herran hyvin, annettiin aamuruuat ja roikuin hännässä venyttääkseni selkää. Ramista näki miten paljon se nautti ja rentoutui siitä! Nojasi kunnolla vastaan ja alahuuli alkoi lörpöttää jossakin vaiheessa. Levitin arnikaa reilusti selkään ja laitoin takin päälle.

Perjantaina menin ilman satulaa piitkästä aikaa ja olipa rentouttavaa! Rami oli super ja tehtiin alussa käynnissä paljon töitä jonka jälkeen ravissa siirtymisiä. Lopuksi tein jotakin "repäisevää" meidän omalla mittapuulla: hyppäsin ensimmäistä kertaa Ramilla ilman satulaa! Laskin keltamustan pystyn n. 40 cm ristikoksi ja kipusin takaisin selkään. Jännitin aivan älyttömästi tietäen miten Rami yleensä lähtee ennen estettä ryysäämään vauhdilla. Nyt kuitenkin herra tuli todella rauhallisella ravilla loppuun asti eikä edes keksinyt mitään hypyn jälkeen! Vautsi mitä voittajafiilis tästä jäikään (: Hypättiin joku 3 kertaa vielä ja lopeteltiin sen jälkeen. Olin niin onnellinen jo siitäkin että hevonen oli loistava ja siitä että uskallauduin vihdoinkin hyppäämään. Viimeksi on tullut hypättyä ilman satulaa varmaan 2007? Tästä jäi loistava fiilis kummalekin (: Ja tehtiin taas samat venytykset ja muut toimenpiteet.

Lauantai ei mennytkään niin hyvin. Oli navakka tuuli ja meidän kentän laidalla on pusikoita ja metsää kahdella sivulla joten tulos on mahtava. Rami pelkäsi kaikkea, sinkoili suuntaan ja toiseen, ei mennyt toiselle lyhyelle sivulle vaan jäi n. 15 metriä ennen aitaa puhisemaan jonka jälkeen peruutti äkkiä pää alhaalla, kierähti ympäri ja yritti lähteä karkuun. Siinä sitten taisteltiin pitkään ja jouduin jopa raipalla vähän näpäyttämään et nyt loppu. Lopulta herra keskittyikin oikein kivasti työskentelyyn ja loppupuolella löytyi jo muutama loistava lyhyt ravipätkä! Kantoi itsensä korkealla, tasapainoisesti ja tahdikkaasti ja työskenteli tosissaan. Laukatkin sujuivat kivasti. Lopuksi hyppäsin samaista ristikkoa. Ensin toin ravissa jonka jälkeen nostin oikealle laukan ja tein suurta keskiympyrää kunnes sain Ramin tulemaan esteelle. Rikkoi raville vähän ennen estettä mutta ylitti sen! Pari kertaa saatiin tulemaan laukalla joka oli loistavaa edistystä! Ramikin tuntui tyytyväiseltä. Taas samat toimenpiteet kuin aikaisemminkin.

Maanantaina juoksutin n. 20 minuuttia kumpaankin suuntaan.

Tiistaina olikin koulueste päivä. Aluksi työstettiin paljon ravijuttuja mutta Rami ei tuntunut jotenkaan hyvältä. Avut eivät oikeen menneet läpi sekä tein virheen josta opin; en saa päästää Ramia laukkaamaan reippaammin kevyessä istunnassa koska sen jälkeen kuumuu niin paljon ettei keskity mihinkään jonka jälkeen sitten yrittää vain laukata. Ravi sujui vasempaan sentään ja menin hetken ilman jalustimia yrittäen rentouttaa omaa istuntaani samalla joka onnistui jotenkin. Lopussa sitten hypättiin. Ensiksi tulin ristikkoa kummastakin suunnasta. Tähän Rami sitten vähän pääsi ryntäilemään aijaijai.. Seuraavaksi hyppäsinkin 50 cm pystyä joka meni mukavasti. Rami tuli innolla esteelle vähän venkoillen mutta meni ylitse. Vaihdettiin myös suuntaa samalla ja hyppäsin ristikkoa. Lopuksi hyppäsin vielä 50 cm korkeaa tasaokseria jossa Rami teki ensin ison loikan enkä ehtinyt mukaan. Seuraavassa osasinkin jo antaa sitä tilaa joka on ollut ongelmana etten anna.. Pieni kolautus mutta puomi ei onneksi tippunut! Ihan lopuksi hyppäsin pari kertaa liilakullan pystyn joka meni mallikkaasti. Hyppyjen jälkeen ravailtiin hetkinen ja käveltiin. Yhdeksi ongelmaksi tuli myös kun toinen hevonen lähti kentältä niin Rami oli sitä mieltä nyt määki lähren! Pienen tappelun jälkeen hevonen meni jotenkin sinne minne halusin vaikka yritti joka välissä pois kentältä.

Huomenna on tiedossa läpiratsastus kannusten kera jos vaikka hommat sujuisivat paremmin ja jos vaikka muistaisin tuon arnikan ottaa mukaan tällä kertaa :D Mutta katsellaan mitä huominen tuo tullessaan. Aamusta mennään jyrsijöidemme kanssa eläinlääkäriin ja kahden jälkeen haen Minnan koulusta ja mennään tallille.

Ja tähän päälle video tämän päivän hypyistä! Meno ei ole mitenkään erityisen kaunista pitkän tauon jälkeen ja kuski ei osaa edelleenkään rentoutua selässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti