keskiviikko 24. elokuuta 2011

Hipsis hopsis poni hoi

Jotenki olin tänään tosi ahkera ja lähdin ajoissa tallille hakien Minnan samalla reissulla koulusta. Kolmen aikaan oltiin sitten perillä, hevoset sisälle ja harjattiin nopeasti. Kävin myös tänään ostamassa "kouluhuovan" joka ei todellakaan muistuta mitenkään kouluhuopaa vaan normia yleishuopaa että näin. No mutta tänään siis päätin ratsastaa hevosen oikeasti kunnolla läpi kannusten kanssa niin pääsee helpommalla.
Alkukäynnit oli pitkät ja alussa alkoi jopa satamaan vettä, mutta sehän ei meiän menoa haittaa! Päätin tänään mennä vielä pidemmillä jalustimilla mitä yleensä ja laitoin jalustimet reiän pidemmäksi ja ne tuntuivatkin sopivilta. Alussa tehtiin hiukan käyntihommia jonka jälkeen ravia. Heti alkuun tuli oikein letkeetä kivaa ravia kunnes sitten kadottiin avuilta. Jatkettiin käynnissä työstä ja tehtiin ravisiirtymisiä myös. Paikoitellen oikein kiva ravi ja välillä ei. Ramikin keksi taas pelkäämisen aiheen; kaksi penkkiä kentän laidalla jotka on nähny miljoona kymmenentuhatta kertaa vähintään ja niitä piti nyt puhista ja mennä karkuun. Siihen päälle viereiden aitauksen lanka napsui ja siitähän vasta riemu ratkesi. Jatkettiin hommia ja sain komentaa vähän enemmän et keskittyi työhön. Vaihettiin suuntaa ja nyt pelättii toista päätä en kyllä tiedä mitä. Pitkän välikäynnit jonka aikana höpöteltiin taas Minnan kanssa niitä näitä niinkuin aina.

Sitten tulikin laukkojen vuorot. Tähän mennessä oltiin ratsastettu jo tunti. Aluksi otin vasemmalle muutamia nostoja jotka olivat aika huonoja ja hätäisiä. Lähdin taas nojaamaan eteenpäin nostossa ja jännitin istunnan. Pari kivaakin laukkaa löytyi mutta nostot tosiaan menivät penkin alle. Vaihto oikealle ja siellähän sitten kuumennuttiin oikein urakalla ja ravissa kulkeminen; mission impossible! Kaahailua joten käyntiin aina hetkeksi rauhoittumaan ja hyvästä ravista nostot. Löytyi varsin kiva kolmitahtinen laukka ja pysyi halutussa asennossa pienen pyynnön kautta jonka jälkeen raviin!

Vaihto vasempaan ja loppuraveissa eteen alas juttuja. Hevonen rentoutui kivasti ja ravasi rauhallisesti hetkiä jonka jälkeen taas oikeaan kierrokseen sama. Tulipa ratsastettua tunti ja 40 minuuttia ja Rami oli ihan hikinen sen jälkeen mutta ei kuitenkaan mitenkään erityisen väsynyt.

Tallin jälkeen menin hierontaan kun tuo vasen lapa jumittaa jatkuvasti eikä oo yhtään kivaa. Jännitän ihan hirveesti ratsastaessa istuntaa ja hypätessä käsiä ja muutenkin siinäkin koko istunnan. Kyl tää tästä ehkä jossaki vaiheessa taas menee. Pitää varmaa käydä kiropraktikolla rusauttelemassa paikat auki.

Ps. Oikealla on kysely jos siihen viitsisitte jotakin vastailla, kiitooos (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti