sunnuntai 14. elokuuta 2011

Murheita


Noniin kolmen päivän aikana on sattunut ja tapahtunut. Lisäksi meillä on taas pieniä murheita joka tarkoittaa klinikalle soittamista. Aloitetaan ihan alusta.

Perjantaina ratsastin ilman satulaa vajaan 2 tuntia! Olimpa siis tosi ahkera tosin tästä ajasta juttelin toisen ratsukon kanssa jonku 15-20 minsaa. Ratsastelut aloitettiin kiertämällä baanan ympäri josta päästiin kentälle. Jäin metsäpäätyyn pyörimään kun toinen ratsukko harjoitteli kouluohjelmaa seuraavan päivän kisoihin. Rami kyttäsi yhtä nurkkaa koko ajan joten pyörittelin siellä hetken ruunaa kunnes herra sinkosi itsensä sieltä vauhdilla pois ja päätin tutustua hiekkaan. Siinä kun kyykistelin maassa Rami riuhtoi itseään taaksepäin hirmu jännittyneenä. Lopulta ruuna rauhottui ja pääsin selkään. Kuitenkin ratsastin samaan kulmaan tai ainakin lähelle enkä päsätänyt ryntäilemään sieltä pois. Tehtiin paljon käyntityöstöä hain Ramille rentoutta ja sitä että pysyy samanlaisena. Lopulta otettiin hiukan ravisiirtymisiä jotka eivät meneet kovin vahvasti. Rami kuitenkin loppupeleissä aika kiva! Käyntityöstä on kannattanut ruuna hirmu kiva siinä nykyään (: ravissa vielä pitää tehdä hommia.

Lauantaina olin koulukisoissa kisahoitajana. Aamu vierähti mukavasti hyvässä seurassa seuraten miten hieno pikku Alli meni luokat K.N. special ja helpon A:an. Neiti oli upea <3

Sunnuntaina eli tänään ratsastin Ramilla. Ilma oli aika vilposa mutta päätin mennä kentälle tuuppailemaan. Rami tuli laiskasti sisälle, jumitteli vähän väliä tiellä joka ei oo normaalia. Tallissa ei tullut pesariin joten päästin karsinaan hetkeksi rauhottumaan kun alko yllättäen puhisemaan ja tärisi käytävällä. Pesariin tuli lopulta ja siinä sitten harjailin ja leikkasin tukkaa siistimmäksi. Kavioiden putsauksen aikaan Rami sitten jännittyi viulun kieleksi, puhisi ja tärisi. Siinä sitten yritin katella näkikö se jotain vai mitä se siinä puhisee, taputtelin ja juttelin. Ei mitään elettä rentoutumiseen joten jatkoin hommiani kunnes lopulta saatiin varusteet niskaan ja ulos. Siinä sitten Rami jotakin hermoili ja ryntäsi tallista pois osittain. Pihalla pyöri eikä pysynyt pientäkään hetkeä paikallaan. Lopulta pääsin kuin pääsinkin selkään ja matkaan lähdettiin tikitiki käyntiä ja säpsyillen. Baanalla rauhottui hiukan tosin sielläkin kyttäsi ja säikähti pari kertaa jotakin en vaan tiiä edes mitä.
Kentälle päästyä kytättiin vaikka ja mitä paikkoja mm. heiluvat heinät olivat ihan hirveitä jotka hyökkäävät kimppuun! Samoin kahiseva puska on aivan hirveä ja sitä pitää pelätä ja väistää. Rami puhisi, kuopi, peruutteli ja yritti rynnätä paikalta pois mutta käänsin aina takasin ja annoin tutkia. Ei rentoutunut edes käynnissä ja ravi oli aivan järkyttävää. Päätin lähteä mäkeen laukkaamaan jos saisi turhia paineita pois hevosesta ja laukattiinkin aika reippaasti mäki ylös, ravattiin hetki ja laukattiin vielä pari pätkää jonka jälkeen ravailtiin aika reippaasti. Mentiin takaisin kentälle kyttäilemään ja sinkoilemaan. Kuitenkin ravissa jo paljon parempi rauhottui kummasti vaikka halusi aika paljon laukkailla. Hommat lopetettiin hyvään ravipätkään josta siirtsin ruunan istunnalla käyntiin. Tallissa pesin huolella ja nypin ällöttäviä hirvikärpäsiä pois. Laitoin vielä arnikaa jalkoihin ja selkään hieroessani sitä hevonen notkahti pahasti. Pitkät selkälihakset olivat aivan kivikovat ja arat.. Loimitim Ramin ja vein ulos syömään sapuskansa ja otin Pokun sisään omistajan pyynnöstä. Tallissa juteltiin ja pohdittiin asioita ja päätin sitten, että soitan huomenna klinikalle. Oma vetoautomme on poissa pelistä, mutta Pokun omistaja lupasi heidän autonsa lainaan jo sen takia, että Rami tarvitsee pian hoitoa ettei mene pahempaan kuntoon. Ihana ihminen <3

Tässä on video perjantain ratsastuksesta. Huomenna menen Ramilla joko kevyesti käyntiä tai sitten ratsastan vain Allin katsoo nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti