keskiviikko 3. elokuuta 2011

35. Maastosähläystä ja valmennus

Pariin päivään jaksanut pahemmin kirjoitella menoista. Pikainen selostus parin kämäsen puhelimella otetun kuvan kera.

30.7 lauantai Menin Ramilla suhteellisen kevyesti kentällä koulua. En vaatinut pahemmin mitään ja menin satulan kanssa. Tehtiin paljon mm. laukkatyöskentelyä haettiin kivoja nostoja ja rentoutumista ravin jälkeen. Välillä mentiin ympäri kenttää vähän reippaammin niin saatiin herra keskittymään sen jälkeen töiden tekoon. Rami oli tosi mukavan tuntunen loppupeleissä (: Lopuksi kahlattiin vedessä joka ei ole enään niin hirveä asia pienelle herralle.

1.8 Maanantai maastoilupäivä ilman satulaa, ei paha? Ei todellakaan! Kaveriksi lähti Poku omistajansa kera ja lähdettiin kuivurille kävelemään ja ravattiin joitakin pätkiä vähän reippaammin. Totesin pienen ravipätkän jälkeen että ohhoh ompa mulla huonossa kunnossa vatsalihakset. Mentiin kuivurin ohi ja käännyttiin oikealle mettäreitille. Kuitenkin katsottiin yksi hakkuuaukea että siinä olisi kiva mennä joten lähdettiin kävelemään metsäkoneen jälkiä pitkin ylemmäs. Lopulta ylös päästyämme edessä aukesi henkeä salpaava näky! Löydettiin myös 3 uutta tietä joista ei olla koskaan edes tiedetty. Jatkettiin mäessä vielä ylemmäs ja otin sitten puhelimella pari kuvaa. Ramikin joutui oikeasti keksittymään mihin ne koipensa laittaa ettei vaan mennyt miten sattuu sinne tänne. Lopuksi lähdettiin kotisuuntaan ja käytiin mäkilenkki läpi jonka jälkeen tallille. Lenkille tuli pituutta tunti ja kymmenen minuuttia.

2.8. Tiistai läpiratsastus päivä. Rami saanut mennä silleen turhan rennosti ilman vaatimuksia joten ajattelin ratsastaa läpi kunnolla. Otin kannukset mukaan ja hain Minnan ratsastamaan Pokulla. Laitoin jopa romaanin satulan alle kokeilun vuoksi miten paljon penkki kiikkaa sen kanssa. Rami oli ihan jees tuntuinen käynnissä ja ravissa. Vähän sai muistutella että pitää niitä pohkeitakin kuunnella niin että saatiin avut läpi. Tehtiin hetki ravityöstä jonka jälkeen laukkoja. Ramilla on taipumusta laukkaamisen jälkeen rentoutua ja kuunnella paremmin. Ensiksi vasemmalle kaahailua jonka jälkeen mukavaksi ravissa. Oikealle otettiin käynnistä, ravista ja suoraan peruutuksesta nostot. Siirtymisen jälkeen Rami rentoutui tosi kivasti ja kuunteli mitä pyysin! Se oli iso kehitys taas kerrankin. Otettiin paljon välikäyntejä ja Rami oli sitä mieltä että menen piehtaroimaan. Siinä sitten kun hevonen olikin jo polvillaan kuski rääkäsee et mitä se hevonen teet. Ruuna nousee ja on sillee ainiin oho hupsista sä olit siel viel. Jatkettiin ravityöstössä ja laukkoja otettiin plus kattelin kun Minna hyppäsi rataa. Lopuksi käytiin kahlaamassa, pestiin hevoset ja laitettiin esteet paikoilleen. Tuli ratsailtua n. puoltoista tuntia vähän päälle.

3.8 Keskiviikko kouluvalmennus! Tallilta lähdettiin noin kahden pintaan tallin omistajan kera. Paikan päällä varusettiin hevoset ja kavuttiin selkään ja alkukäynnit kentällä. Menin tänäänkin kannuksilla ihan kokeilun vuoksi miten toimisi valmennuksessa. Alussa työstettiin käynnissä hevonen rehelliseksi ja pyöreäksi jonka jälkeen raviin. Ramilla tein paljon siirtymisiä kun katosi avuilta ja korjasin käynnissä. Lopulta saatiin menemään ravissakin suht kivasti neuvoilla et ole jäntevä myös olkapäistä. Heti kun hevonen tulee hyväks rentoudu. Rami tajusi homman ja alkoi kulkemaan kivasti tosin suht vauhikkaasti. Välillä kun karkasin hidastin ravissa ja sitten ratsastelin taas hyväksi ja homma jatkui. Saatiin pitää välillä välikäyntejä jonka jälkeen suunnan vaihto, ravissa samat hommat ja laukka. Vasempi kierros on Ramilla selvästi huonompi ja sain työstää paljon ravissa. Saatiin ihan jees nostoja tosin vähän hätiköityä välillä. Joidenkin nostojen jälkeen sitten ravissa rauhottelut kivaksi ja suunnan vaihto oikealle käynnin kautta. Oikealle nostot olivat parempi tai no uskon näin. Rentoutui laukan jälkeen paremmin! Heti siirtymässä vähän pidättelin ja hevonen rentoutui ja kulki mukavasti tosin vauhdikkaasti. Otettiin n. 4 nostoa tarkoituksena saada hevonen pysymään pyöreänä ja tajuamaan että voin kulkea myös laukassa näin niinkuin ravissa. Loppuverkassa Rami oli hyvä! Ravasi tahdikkaasti ja oli ah enemmän kuin hyvän tuntunen oman takamuksen alla! Saatiin kivaa kommenttia mm. hevonen on parempi kuin edellisellä kerralla ja on hieno kunhan saadaan vielä hiottua joitakin asioita mm. kuunteleminen ja tasaisuus ym. Mutta tästä on hyvä jatkaa! Huomenna onkin tiedossa kevyempi päivä jo oman kuntoni takia (: ilmeisestikin joku selkälihas on tulehtunu ja on vähän vaikeeta istua, kävellä, nousta sohvalta ja näin. Mutta lopuksi pari kuvaa mäeltä minne käppäiltiin maanantaina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti