maanantai 8. elokuuta 2011

36. Matkaratsastus fiilikset

En oo jaksanut yksinkertasesti kirjotella kun ei istuminen onnistu tällä hetkellä kovinkaan hyvin. Mutta kuitenkin parin kerran maastoselostukset tulevat tähän.

Valmennuksen jälkeisenä päivänä eli 4.8 torstaina lähdettiin heti aamusta maastoon toisen yksityisen kanssa. Menin ilman satulaa kun laiskuuttani en jaksanut laitella satulaa. Heti alkumatkassa vastaan tuli auto ja molemmat hevoset sitten pelästyivät sitä. Yritin vähän ravailla kunnes selkään alkoi sattumaan aivan älyttömästi. Hammasta purren jatkoin matkaamista. Lähdettiin risteyksestä oikealle ja myöhemmin käännyttiin metsään. Rami sai kävellä vähän reippaammin ettei jääty kaverista pahasti jälkeen. Tunti ja 20 minuuttia pystyin keikkumaan selässä kunnes sitten tallilla alkoi toden teolla särkeä selkää. Ei auttanut kun kotona ottaa särkylääkettä naamaan.

Eilen eli sunnuntaina sitten hain toiselta tallilta Minnan ponin Bellan mukaan maastoon. Vieraalla autolla oli pelottavaa ajella :D No kuitenkin päästiin hengissä tallille, satuloitiin hevoset ja matka alkoi. Rami oli ihan tättärää heti alussa ja jonkun aikaa käveltyämme lähdimme ravaamaan. Ramikin jopa ravasi rauhassa ponineidin takana ihme ja kumma! Tosin keventäminen sattui selkään mutta kyllä siitä selvittiin. Ensimmäinen näkyvä suora. Poku laukkasi edeltä ja siinä sitten odoteltiin hurjien ratsujen kera milloin päästään menemään. Siinä sitten kuskit katsoivat toisiaan ja sanoin mennäänkö. Siinä samassa kaksi rakettia ampaisi pitkin tietä rinta rinnan. Rami kuitenkin pääsi juuri ja juuri edemmäs. Tämän jälkeen herra oli vielä enemmän täpinöissään! Ohitettiin lehmätila kunnes seuraavassa mutkassa tuli traktori vastaan. Mukava kuski oli kyseessä kun pysäytti traktorin ja päästiin ohitse ilman pusikkoon loikkimisia.
Matka jatkui ravilla ja poikettiin myöhemmin mettään. Lähdettiin myös tutkimaan uutta reittiä joka alkoi mukavalla sopivan pehmeällä hiekkamäellä alaspäin. Siitä jatkettiin pehmoista tietä pitkin ties kuinka syvälle metsään. Samalla bongattiin hirvikärpäsiä hevosista hyi! Metsässä sitten käännyttiin takasin ja päästiin "oikealle" reitille. Otettiin vielä yksi kilpapätkä ja siinä sitten katselin sivusilmällä kun laukattiin rinnakkain et hitto poni tulee OIKEASTI kovaa! Rami kuitenkin vei sen erän taas jonka jälkeen jarrut olivat hukassa ja Raimo olisi vaan halunnut laukkailla. Kotona sitten vähän pestiin ja vietiin pojat ulos ja kuskattiin poni takaisin omalle tallille. Tälle reissulle kertyi pituutta 2 ja puoli tuntia!
Illalla söin taas särkylääkettä oikein kunnolla ja huomenna olisi tiedossa lääkärireissu. Hinku olisi tuuppaamaan oikein urakalla.

Jossakin vaiheessa yritän saada uutta videomatskua herrasta heti kun kykenen ratsastamaan kunnolla (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti