torstai 14. heinäkuuta 2011

28. Maastoilua, valmennusta ja ilman satulaa!

Herra pipopää.

Nyt tuleekin pitkä postaus kolmelta päivältä lisänä kuvia ja video joten pitäkää penkeistänne kiinni!

Maanantai 11.7 oli tiedossa maastopäivä med Hanna. Tarkoituksena oli näyttää Hannalle tallin maastoja koska kys. henkilö aloitti ratsastamaan kerran viikossa toisella yksityisellä hoppusella. Lähdimme siis raunioille tai järvelle miten vain halutaan sanoa (se missä laskettelin viime postauksessa montéa). Sää oli aika mainio tai no kuuma kuuma kuuma! Välillä aurinkokin katosi pilven taakse kunnes tuli takaisin. Ravailtiin pitkin teitä Rami kärjessä hölkötellen aivan pitkin ohjin viimeisen päälle laiskana heppasena. Loppujen lopuksi pääsimmekin tälle pienelle metsäpätkälle jossa ravailtiin ja käytiin ensiksi järvellä ihmettelemässä. Siitä matka jatkui eteenpäin tietä pitkin joka vei pellolle josta käännyttiin takaisin. Ravailtiin hetken aikaa kunnes tultiin suurimman raunio luo eli päärakennukselle. Tämän jälkeen avautuu aivan ihana laukkasuora jonka Hanna laukkasi ekana Pokulla ja me Ramin kanssa höyryvetureina perässä. Laukkapätkän jälkeen matka jatkui ravissa tielle jonka jälkeen suurimmaksi osaksi käveltiin. Maastoreissuun kulutimme reilun tunnin ja oli varsin mukava reissu! :)

Tiistai 12.7 luvassa oli hikinen kouluvalmennus jota oli jo innolla odoteltu. Tallilta lähtiessä sää ei ollut mitenkään lupaava; vettä tuli oikein urakalla, välillä hellitti ja sitten taas vähän enemmän. Päästyämme paikkaan jossa valmennus pidettäisiin laitoimme hevoset kuntoon ja kipusimme selkään. Aluksi käveltiin kunnon alkukäynnit jonka jälkeen hiukan ravia ennen valmentajan tuloa. Pikaisesti vaihdettiin kuulumiset jonka jälkeen tuli käsky tulla ympyrälle. Aluksi tehtiin Ramin kanssa käynnissä paljon töitä niin että saatiin pohje läpi jonka jälkeen päästiin vähän "vaikempaan" tehtävään eli käynti-ravi siirtymisiin. Hevosen nenä piti saada pysymään siirtymisissä siinä missä se oli käynnissä, mutta se ei ole aina niin helppoa. Lopulta sekin alkoi onnistumaan joten saatiin jatkaa uralla. Tosin Ramin kanssa pyörittiin paljo ympyröillä kun herra yritti karata alta eikä avut menneet toivotulla tavalla läpi. Eli aina kun Rami yritti paeta otin käyntiin, ratsastin taas "kartalle" jonka jälkeen raviin. Tätä jatkettiin niin kauan kunnes saatiin sitten uusi käsky korjata hevonen ravissa aina kun karkasi. Rami alkoi toimimaan hirmu kivasti omasta mielestäni, rauhottui kummasti eikä kaatunut enään pohjettakaan vasten niin paljon mitä aikaisemmin. Välikäynnin ja suunnanvaihdon jälkeen tuli käsky nostaa laukka. Pelkkä nosto riitti eli menee se askeleen tai kaksi se riittää jonka jälkeen ravissa taas piti ratsastaa Rami mukavaksi. Ruuna kuumeni aivan hirmuisesti ja oli sitä mieltä että nyt mennään! Monien yritysten jälkeen laukka nousi ihan kivasti vaikka itse alussa lopetin tukemisen nostossa (virhe virhe virhe, pitää päästä eroon) Lopulta oikeaan kierrokseen asiat alkoivat sujumaan joten suunnanvaihto ja vasempaan nostot. Kaahaamisen ja pohjetta vasten kaatumisien jälkeen vasen laukka nousi myös jonka jälkeen ravissa mentiin välillä lapa edellä. Laukkojen jälkeen työstettiin vielä ravissa vähäsen mm. suunnanvaihtoja. Rami rauhottui hirmuisesti ja oli tasapainoinen ja mukava ratsastaa pitkästä aikaa! Kuskillekin jäi hyvä mieli valmennuksen jälkeen ja positiivinen palaute antoi lisää "energiaa" ratsastaa hevosta kunnolla niin että päästäisiin näyttämään minkälainen helmi Rami osaakaan olla. Kommentti "miellyttävän näköinen" lämmitti mieltä. Tästä on hyvä jatkaa kotitreenissäkin. (:


Keskiviikko 13.7  olikin ns. hulluttelupäivä. Ilman satulaa, suitsia, käsiä ja järkeä. No ei nyt sentään kyllä järki sentään oli mukana meidän touhuissa. Mentiin kaverini kanssa ratsastamaan kultamussukoillamme kentälle. Tänään tehtäisiin siis kaikkea kivaa ja epämääräistä. Aluksi käveltiin ja tunnusteltiin millainen hevonen olisi tänään. Parin ravipätkän jälkeen aloin sitten kokeilemaan mitä Rami tykkää jos kuski on polvillaan herran selässä. Tämä herra vähät välitti mitä mami teki selässä. Sen jälkeen tuli makoiltua ihanassa turvallisessa selässä ja tehtyä maailmanympärysmatkaa ja tottakai rapsuteltua pikku ruunaa. Välillä sitten mentiin käynnissä neljän puomin linjaa antaen hevosen tehdä kaikki työ. Uskallauduin jopa ravailemaan hiukan enemmän aivan löysin ohjin tosin puristin rystyset valkoisina hevosen harjaa :D. Ja taas välillä tehtiin kaikenmaailman "temppuja" selässä. Onnistuin jopa tipahtamaan selästä maailmanympärysmatkan aikana. istuin sivuttain Ramin selässä kunnes nälkäinen hevonen huomasi mehukkaan ruohotupon kentän laidalla ja lähti sitten liikenteeseen. Ja takaisin selkään mars nauraen.
Innostuimme kaverin kanssa menemään puomeja ravissa. Hui hirvitys mikä idea mutta olihan se pakko kokeilla. Pakko kertoa etten ole koskaan mennyt edes yhtä puomia Ramilla ravissa ilman satulaa ja tässä olikin extremeä kerrakseen. Rami meni kuitenkin tosi rauhallisesti puomien yli kuskin jännittäessä miten käy. Siitähän sitten innostuttiin menemään vähän enemmän puomeja. Onnistuin tippumaan toistamiseen tälläkin kerralla. Tultiin siis Ramin kanssa ravissa puomilinja toisesta suunnasta ja siinä sitten herpaannuin hetkeksi ja muks löysin itseni seisomasta hevosen vierestä viimeisen puomin jälkeen. Tasapaino päätti käydä kahvitauolla ja se kostautui.

Uusi ennätys! Tämän korkeammalle en uskaltautunut

Mutta mikä sen parempaa kun viettää laatuaikaa hyvän kaverin kanssa ja turvallinen hevonen takamuksen alla ??

Lisäksi päivän säätämisestä sain kasattua videon. Enjoy (:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti