perjantai 8. heinäkuuta 2011

27. Montéhevonen

Murh joudun aloittamaan tämän postauksen alusta, kiitos bloggeri <3

Eilen lähdettiin maastoilemaan kuuden aikoihin ja ideana mennä vähän montéa pitkästä aikaa. Aluksi kierrettiin baana jossa kokeilin ravipätkää kevyessä istunnassa. Tosin joudun seuraavalla kerralla lyhentämään jalustimia vielä yhdellä reijällä niin saan paremman asennon enkä häiritse hevosta niin paljon. Tiellä hölkkäiltiin jonkun verran ja otettiin jopa yksi laukkapätkä ja lasketeltiin reippaasti siinäkin. Rami alkoi vasta myöhemmin syttymään ja tajusi idean. Käytiin myös metsässä ravailemassa pehmeää metsätietä romahtaneiden rakennusten luona jossa oli ihanan viileää! Käytiin pyörähtämässä järvellä ja siinä sitten takaisin tullessa lasketeltiin keskireipasta hölkkää itse kevyessä istunnassa (vihdoinkin kun löysin hyvän tyylin!) ja yllättäen kuuluu NAPS ! Jalustin katosi ja pikainen vilkaisu alas kertoi liikaa; jalustin itse roikkui hevosen polven kohdalla ja siinä yritin tasapainotella toisen jalustimen varassa kunnes sai ruunan käyntiin. Hyppäsin sitten alas selästä ja tein pikatutkimuksen hihnan kanssa ja totesin ettei se ainakaan poikki ollut. Oli vain irronnut tavalla tai toisella satulasta. Ei auttanut kun laittaa takaisin ja kavuta selkään ja jatkaa kävellen hetki ja miettiä miten on mahdollista että se irtosi. Tielle päästyä jatkettiin hölkkäilyä ja otettiin pieni "veto" siinä ja pysyi loistavasti ravilla! Kierrettiin kerran baana ja talliin pesulle ja coolerit jalkoihin vartiksi. Rami näytti siltä että nautti lenkistä! 40 minuuttia ja oli ihan hikinen ja hengitystiet aukesivat kivasti.

5.6.2011
Tänään sitten oli suunnitelmissa hypätä tosin sekin jäi aika minimaaliseksi. Lähdin aamulla suht aikaisin paitsi kävin tankkaamassa auton johon kului n. 25 minuuttia. Tallille tultaessa kaduin jo sitä että lähdin aikaisin enkä odottanut viileämpää hetkeä. Aurinko paahtoi suoraan ja meinasin läkähtyä heti. Ramikin tuntui hirmu laiskalta jo taluttaessa ja pesarissa oli hissuksiin. Kentällä laskin esteitä 50-60 cm korkeuksiin; yksi ristikko, 2 pystyä ja okseri. Alkuverkoissa hirmu vetelä, ei jaksanut nostella jalkoja ja näin. Annoin paljon välikäyntejä kunnes alettiin hyppäämään. Ensiksi ristikkoa jonka jälkeen vähän ravailua ja 50 cm pysty joka meni kivasti. 60 cm pystylle tultaessa Rami ei vaan jaksanut nostaa jalkoja ja puomi tuli rysähtäen alas. Ihme ja kumma Rami ei edes pelästynyt sitä ääntä. Käveltiin hetki, nostin puomin takaisin ja hyppäsin 50 cm pystyä ja pari kertaa ristikon. Sitten alkoikin leiritunti joten lopetin homman loppuverkkojen jälkeen. Tallissa pesu, coolerit koipiin vartiksi ja jätin suosiolla herran sisälle lepäämään jos vaikka nukkuisi hetken.

Lisäksi kävin tänään ostoksilla! Kävin horzessa, Kärkkäisellä ja puuilossa. Horzelta mukaan lähti uudet hanskat, ratsastussukat (joita ei koskaan ole liikaa) ja super söpö vaaleansininen korvahuppu jonka löysin ja maksoi 5 euroa! Tottakai se lähti sitten vahingossa mukaan. Kärkkäiseltä ostin koiralle näyttelyitä varten taavraa ja puuilosta matkaan lähti liila piikkisuka sekä biomag purkki.
Tarkoitus olisi että saisin ostettua ruskeat nahkaohjat jossakin vaiheessa heti kun taas saldo on plussan puolella.

Noh huomisesta ja sunnuntaista ei mitään käryä mitä tekisi vai tekisikö mitään. Molempina päivinä on koiran kanssa näyttelyt joihin mennään jännittämään. Voisin jossakin postauksessa kertoa herra tassusta jotain (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti