perjantai 15. heinäkuuta 2011

29. Estetunti ja panikointia

Oho olimpa ahkera ja laitoin numeron monesko postaus tämä on. Seuraavaksi on 30. täynnä hui!
© Elviira L.
Mutta siis tänään oli tarkoitus hypätä itsenäisesti, mutta päädyinkin ratsastustunnille Ramin kanssa. Kuudelta alkoi tunti joten varustin hevosen viimeisen päälle hyppäystä varten ja itsekin nappasin turvaliivin kentän aidalle roikkumaan. Aluksi tuuppailtiin koulua tai yritettiin saada hevonen avuille jotenkin. Lisäksi mentiin neljän puomin linjaa ravissa yrittäen löytää hyvää tahtia. Ihme kyllä Rami ei nytkään kaahaillut puomeilla pahemmin vaikka pari kertaa laittoikin sen rallivaihteen silmään. Lisäksi pyörittiin paljon volteilla yrittäen epätoivoisesti saada hevonen rentoutumaan. Ensiksi nostettiin vasempaan kierrokseen laukat tavalla tai toisella. Kuski taas kämmäsi hommassa ja lopetti tukemisen nostossa kunnes muistin "hei muija tue hevosta!" ja laukat nousivat. Parin askeleen jälkeen raviin ja rauhoittelut jonka jälkeen uusi nosto. Suunnan vaihdon jälkeen jäin pyörimään päätyyn ympyrälle ja nostelin laukkoja Ramin kanssa. Välillä kaahattiin mutta seasta löytyi yksi hyvä laukka jossa hevonen oli suht hyvässä tasapainossa ja takajalat laukassa mukana! Näiden jälkeen taas rauhoittelut ja ravissa mukavaksi ratsastus.


© Elviira L.

© Elviira L.
Sitten olikin pitkät lepokäynnit. Meitä enen hyppäsi 3 ratsukkoa jotka menivät neljän esteen radan 2 kertaa läpi. Sitten tulikin Ramin hyppynäytös. Ensiksi tultiin keltamusta pysty pitkällä sivulla. Rami tuli kivasti esteelle eikä edes tuntunut siltä että kieltäisi. Yli mentiin niin että hurahti. Seuraavaksi kaarrettiin oikealle pitkä tie liilakullalle pystylle. Tajusin kaarteessa että olisi pitänyt mennä hiukan pidemmälle ennen kaartamista koska tultiin hiukan vinosti, mutta hevonen meni yli nätisti. Kaarre vasempaan ja punavihreä okseri. Tämän Rami tiputti ja tuntui jo tässä kohtaa hiukan vetelälle jopa. Siitä jatkettiin vielä vasemmalle kaartaen keltamustalle pystylle joka meni leikiten yli. Ja sama rata uudestaan. Kaikki meni hyvin kunnes tultiin taas okserille; kolinaa ja puomi tuli alas. Viimeinen este meni kivasti. Hypättiin uudestaan pelkkä okseri; kolinaa ja puomi alas. Viimeisen kerran sitten maiskutin ennen estettä ja annoin tilaa vähän enemmän ja yli mentiin ilman tiputusta! Eli nyt kuskin pitää muistaa antaa hevoselle enemmän tilaa hypätessä.


© Elviira L.
Loppuverkoissa sitten Rami tuntui jo kivalta, vähän kaahaili mutta oli muuten hirmu hyvän tuntuinen! Loppukäynneissä kysyin radan korkuuden ja vastaus oli 60 cm. Olin ehkä hiukan hämmästynyt että 60 cm on loppujen lopuksi noin pieni. Kuskille jäänyt viime vuodesta pieni "estekammon" poikanen ilmeisesti, koska pelkään hypätä 50 cm isompia esteitä jo sen takia kun Rami oli viimeksi kipeä ja herra vei esteiden jälkeen. Kyllä luottamus vielä palaa kunhan jaksaa treenata ja luottaa ratsuun! Tunnin jälkeen pesu, coolerit jalkoihin, iltaruokinta ja laitumelle.

Huomenna tiedossa onkin sitten kevyt kävelytys päivä ja hiukan ravailua jonka jälkeen varusteiden puunailua ja panikointia. Jos huomenna vaikka saisin muutaman kuvan vaikka varusteiden puunauksesta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti