lauantai 16. heinäkuuta 2011

30. Seuraeste Jokela 16.7.11

30 postaus wuhuu! Tämän kertainen postaus kertoo sitten tämän päivän kisareissustamme parin kuvan ja videon kera. Kisat olivat kummankin ensimmäiset seuratason kilpailut kun aina on tullut kisattua vain harjotuskisoissa sen hetkisten omien tallien kisoissa.


aika tyylikkäät?

Tallille saavuttiin puol yheksän aikaan, hevoset kuntoon ja koppiin. Rami ei edes stressannut hoitaessa eikä kuljetussuojien laitosta joka oli yllättävää. Koppiin meni muutaman yrityksen + liinan kera ja ehdittiin siivota hevosten karsinat. Matkaan lähti myös Ramin laidunkaveri ja karsinanaapuri Poku. Matkaan lähdettiin myöhässä ja kisapaikalla oltiin 10.15 suunnilleen. Äkkiä kävelemään rata joka oli sokkeloloinen. Verryttelyyn lähdössä tuli hoppu kun yritettiin laittaa hevosia kuntoon ja yksi avustaja vaan mukana. Rami oli tähän asti rauhallinen kunnes pääsin selkään asti. Siitä sitten alkoikin hevosen megahermoilut. Verkassa kiristelin vielä vyötä ja vähän aikaa katsoin kun radalla oli verkkaamassa jo 6 hevosta ja me kaksi sekaan. Oli ahdasta! Ramin kanssa ei voinu tehdä melkein mitään, ravia välillä pari hassua askelta jonka jälkeen käyntiin.
Ekassa verkkahypyssä kielsi jonka jälkeen uudestaan ja yli meni hyvin! Uudestaan ilman ongelmia. Suunnan vaihdon jälkeen verkkaesteetä oli okseri jolle Rami meni kivasti ja sille joka kerta isot hypyt. Verkan jälkeen ulos kävelemään ja ehdin vaihtamaan pari sanaa kaverin kanssa ja ehdittiin jo vatvomaan radan vaikeus ja verkkaryhmän iso koko.
Lopulta saatiin kutsu maneesiin tosin Rami sanoi etten mene yksin! Poku sitten saattoi meidät ovelle ja Rami siinä sitten hermoili kävellessä maneesin toisessa päädyssä. Kolahdukset ym. olivat pelottavia herralle.

Poku, Rami ja Peksu

Itse rata oli katastrofi ! Ennen tervehdystä saatiin hypätä kakkos este jolle Rami sitten puski lapa edellä. Pillin vihellys ja rata alkoi. Rami ei todellakaan ollut hallinnassa, jännitin käden siihen lisäksi. Ykkösellä jäin suuhun kiinni, kakkoselle puskettiin lapa edellä ja heti esteen jälkee katselin kuinka kenkä lähti omille teilleen ja vieri esteen alle. Kolmoselle sitten tuli kielto, toisella yrityksellä yli mentiin. Neloselle uusi kielto huonon tien takia. Saatiin kuitenkin jatkaa rata loppuun ja seuraavalla yrittämällä mentiin yli tosin itse syöksyin vähän ennen estettä joten kuski kämmäsi hypyssä. Vitoselle sitten Rami oli sitä mieltä et käännympäs tuonne, mutta loppujen lopuksi oli kuskin moka. Kutosen hyppäsi reilusti joka oli okseri. Seiskalle tuli sitten kielto en tiedä häiriintyikö rappusissa liikkuvista ihmisistä niin että keskittyminen herpaantui vai mistä. Kasi mentiin sitten puhtaasti yli.

Tallilla pestiin herra ja laitumelle viedessä aristeli jo kaviota vähäsen. Pitää pyytää joku iskemään kenkä kiinni.

2 kommenttia:

  1. Rami on ihanan vauhikkaan olone kaveri, tuntuu et jos laskisit ohjat nii se lähtis ravissa kiitää tuhatta ja sataa :d ! ihana ! toi rata kyl näytti iha mukavalta vaikkei ny sijotusta tullukkaa, mutta pääasia et saatte kokemusta ! :)

    VastaaPoista
  2. Pinja kiitos :D se on kyllä vauhikas varsinki uudessa paikassa! Oli pakko vaan pitää käsijarru päällä ettei ois tullu liian vauhikasta menoa :D hyvä kokemus kyl tuli hevonen oli hieno mut kuski hallitsee tän keilaamisen vahvasti ;)

    VastaaPoista