lauantai 18. kesäkuuta 2011

22. Voittajafiilis !


Ramin eka ruusuke (:

Me tehtiin se yhdessä! Tunnelma ollut katossa kisan jälkeen valehtelematta !

Aamu alkoi sateisena joka alkoi tympäistä vähitellen. Seiskan aikoihin hyppäsin autoon ja lähdin ajelemaan kopin kanssa tallia kohti ottaen samalla matkalla kisahoitajan mukaan. Kaikki neljä hevosta makasivat laitumella kun ajoin ohi ja laitumelle päästyäni Rami lähti karkuun. Yleensä ruuna antanut nätisti kiinni tosin lauman ylemmät tulivat ajamaan Ramia kun herra sai vähän mysliä. Rami sai aamuruuat jonka aikana ehdin pakkaamaan kopin huolella ja panikoimaan 100 kertaa siinä välissä. Hännän letitys ja pikaisen harjaamisen jälkeen laitettiin heppanen kuljetuskuntoon ja lähdettiin lastaamaan. Minna sai kunnia taluttaa Ramin koppiin joka kävelikin sinne yllättävän hyvin! Jouduin vähän tukemaan liinalla sivusta kun astui vähän harhaan yhdellä takajalalla.
Matka sujui hyvin tosin sateisesti. Välillä tuli pelkkää tihkua ja välillä vettä tuli ihan riittävästi. Matkaan meni reilu tunti ja varasinkin matkantekoon puolitoista tuntia. Kisapaikalla oltiin 9.40 vaikka kisat alkoivat vasta 11.00 Siinä sitten taluteltiin Ramia, käytiin katsomassa rata ja ehdittiin auttamanan myös kantamaan buffettiin pari kassia.

Selkään päästyäni Rami alkoikin hermoilemaan. Paikallaan ei voinut pysyä missään nimessä joten kävelyä kävelyä kävelyä. Lopulta päästiin verkkaan jossa vähän ravailtiin. Maneesi oli aika kapea ja pitkä ja esteitä oli radalla 7 kappaletta; 4 pystyä ja 3 okseria. Ennen verkkaa kävelin radan läpi ja mietin pitkään mistä lähteä kääntämään millekin esteelle koska sitä kaartelua ja kiertelyä tulisi paljon!
Oikessa kierroksessa hyppäsimme ykkös estettä joka oli ristikko. Rami katsoi sitä hetken kummissaan ja hyppäsi isolla loikalla yli. Kaksi muuta kertaa menivät huomattavasti paremmin. Vasemmassa kierroksessa hyppäsimme verkkaesteenä nelosta joka oli okseri. Rami imi hyvin esteille ja loikat olivat isoja!
Lähdin neljäntenä radalle ja Ramihan oli sitä mieltä että en mene!

rata
Lähtömerkin kajahtaessa se oli menoa. Ensimmäisellä esteellä Rami painoi kaasun pohjaan ja se oli menoa. Ensimmäinen este oli siis ristikko josta jatkettiin suoraan ja kaarrettiin oikealle okserille. Okserilta kaarrettiin hiukan vinosti kolmoselle joka oli pysty. Sitten kaarre vasempaan okserille josta vino linja viitoselle joka oli myös pysty. Siitä kaarre oikealle lyhyellä tiellä vinolla linjalla olevalle okserille. Okserilta jatkettiin uraa kohti suoraa josta piti kääntää vasemmalle vinosti seiska esteelle joka oli pysty. Rata meni siis puhtaasti läpi ilman edes yristystä kieltää! Rami olisi halunnut hypätä vielä ykkösen uudestaan mutta saatiin juuri ennen estettä jarrut käyttöön ja pyssättiin siihen. Rami sai hienon viininpunaisen pikkuruusukkeen pienen taistelun jälkeen saatiin se suitsiinkin (: Rami oli sitä mieltä että nyt pää heiluu ees taas sinne ja tänne. Kuski oli pelkkää hymyä koko loppuajan kun räpsittiin kuvia.
Kotiin lähtiessä Rami käveli suoraan koppiin ja matkusti kiltisti koko matkan. Kotona otin ruunan yksin kopista, pesin ja jätin karsinaan hetkeksi kuivumaan sillä aikaa kun putsasin tavaroita ja siivosin kopin. Takki päällä sateeseen ja sitten Siwan kautta kotiin ;)

voittajan on helppo hymyillä ;)

Erityiskiitos ihanalle kisahoitajalle Minnalle joka lähti mukaan olisin ollut lievästi sanottuna ongelmissa sekä henkisestä tukijoukosta kentän laidalla Satua ja Tonia (:

Ps. Sain tänään valmiiksi yhden videon jossa on materiaalia 14.6 hyppäilystä.






1 kommentti: