perjantai 17. kesäkuuta 2011

21. Leirikuulumisia

Kuulumisia ja elämää klinikal jälkeen. Sunnuntaina päädyin tallille viikoksi samoilemaan leiriavustajaksi. Eli loistavaa treeniaikaa.

Ramia ei tullut liikuteltua klinikal jälkeen koska ensiksi oli kolmen päivän pakkolepo jonka jälkeen en vaan ehtinyt. Maanantaina ilmottauduin harjoistuskilpailuihin Jokelaan 50 cm luokkaa (:

Tiistaina 14.6. bongasin sopivan raon mennä ratsastamaan. Vettäkään ei satanut joten selkään vaan! Tarkoituksena oli hypätä sarjoja eli kolmen sarjaa. Ensimmäisessä tehtävässä laskettiin keskimmäinen este alas jotta saataisiin hevoselle varmuutta. Muutamat kerrat menivät hyvin kunnes sitten keilasin jotenkin, Rami juoksi esteen ohi ja tipuin suoraan päin tolppaa ja siitä selälleni. Iskin samalla pään aika hyvin. Tämän jälkeen vaan selkään ja uusi yritys ja hevonenhan meni! Seuraavaksi toinen sarjarykelmä jossa oli esteiden välissä yksi laukka-askel. Epäröin aivan älyttömästi koko hyppäämistä joten viimeisellä käänsin Ramin pois. Seuraavaksi päätin maastoutua jo b osalla. Tuli epäröinti jolloin Ramikin kielsi ja roikuin pienen hetken kaulalla pää alaspäin kunnes mätkähdin niskoilleni alas. Nauroin maassa pitkän aikaa jo sen takia etten ole koskaan 8 vuoden aikana tippunut kahta kertaa samalla ratsastuskerralla! Selkään vaan ja uusi yritys. Rami meni upeasti koko sarjan jonka jälkeen lopetettiin koko homma (:

Keskiviikko 15.6. kouluvalmennus ! ! Pakattiin hevoset autoon ja lähdimme ajamaan tallin omistajan kanssa läheiselle tallille. Ramia jänskätti uusi paikka mutta oli muuten aivan älyttömän nätisti! Alussa työstettiin käynnissä ympyröitä ja voltteja ja tehtiin paljon kaulajumppaa eli asetettiin koko ajan sisäänpäin jonka jälkeen vaihdettiin suunta ja taas asetettiin. Rami tajusi lopulta homman idean ja kulki pyöreänä ja rennosti käynnissä. Ravissa pää tuppasi nousemaan taivaisiin mutta kyllä se nenu osoitti suurimmaksi osaksi maahan aika lailla. Ramikin oli lievästi sanottuna väsynyt sen treenin jälkeen vaikka työskenneltiin pelkästään käynnissä ja ravissa (: Mutta tyytyväisiä ollaan tuohon valmentajaan!

Torstai 16.6. Ratsastin 20 minuuttia ilman satulaa. Työstettiin eilisiä oppeja ja onnistumisia tuli ! Ravissakin yritettiin pysyä jotenkin selässä ja kun otti siitä harjasta kii nii sai taas tasapainon pian kohilleen ja pystyi jatkamaan työstöä. Rami oli superkiva!

Perjantai 17.6 Viimehetken treenailut ennen kisoja. Pienen verkkailun jälkeen aloitin hyppäämisen. Ensiksi kokeilin yksittäistä pystyä joka meni loistavasti! Sitten itse rataan. Leirikisojen jälkeen oli kentälle jäänyt rata jonka olin opetellut leirikisojen aikaan ku olin liputtajana.
Ensimmäisenä esteenä oli kultaliila pysty josta kaarrettiin oikealle vihreä punaiselle okserille. Kaarre oikealle lähelle kulmaa jonka jälkeen vihreä portti. Portin jälkeen kaarre vasempaan sarjalle. Sarjan a. osa oli pysty ja b. osa keltamusta okseri. Kaarre vasempaan 60 cm korkealle laineelle jota Rami on aina pelännyt. Lopuksi kaarre oikeaan pinkki siniselle pystylle jossa oli vesimatto.
Rami meni uskomattoman hyvin radan läpi kaksi kertaa! Ei kolauttanut kertaakaan ja hyppäsi rennosti ja luottavaisesti jokaisen esteen ylitse jopa laineen ja vesimaton! Laine on aina ollut pieni kummitus meille mutta kun toi rauhallisesti esteelle niin kyllä yli meni. Vesimatto oli uusi tuttavuus jota Rami on aina pelännyt. Ei edes kytännyt tai hypännyt mitenkään isolla loikalla! Oli niin voittajafiilis ensimmäisen radan jälkeen! Mentiin uudestaan ja vaikka kaarteet menivät pitkiksi Rami hyppäsi vaikka ei ollut edes keskellä estettä. Tästä on suunta ylöspäin (:

Lopuksi pesin Ramin huolella, syötin ja vein sadeloimen kera ulos. Huomenna aikainen herätys ja kohti kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti