torstai 9. kesäkuuta 2011

20. Klinikalla 8.6.2011

Aamulla lähdin hiljaksiin ajelemaan tallille. Laitumien kohdalla sitten ihmettelinkin missäs tämä pieni pallomahainen ruuna onkaan ja kaksi muuta ruuna? Tamma näkyi nukkuvan seisaaltaan kunnes kiinnitin huomioni vähän alemmalle tasolle ja siellähän näkyi kolme kumpua. Kaikki kolme ruunaa makailivat mahat pystyssä pitkin pituuttaan laitumella. Auton tullessa kohdalle Rami suvaitsi vähän heräillä ja vilkaista kuka tuli kunnes kellahti takaisin kyljelleen. Pakattuani kopin lähdin hakemaan ruunaa laitumelta joka olikin päätynyt vahtivuoroon tamman mennessä unille. Rami hörisi jopa kun kävelin portille ja antoi heti nätisti kiinni (: Pikainen harjailu, suojat jalkaan ja nahkariimu päähän ja menoksi. Sain lastausapuun Miran joka talutti Ramin koppiin. Ruuna oli sitä mieltä että hah menempä taas poikittain enkä mene koppiin. Pienen keskustelun jälkeen menikin. Olin itse liinan päässä ja vähän napautin pepulle kun yritti tulla sivusta ohi ja menihän se sinne koppiin.

Ajoin Mäntsälän kautta josta hain äidin kyytiin ja jatkoimme matkaa klinikalle. Siellä sitten taluttelin Ramia jonkun 15 minuuttia kunnes menimme sitten käytävälle seisomaan. Ensiksi katsottiin miten satula on laskeutunut selkään ym. eikä siitä tullut mitään moitetta. Sopii edelleen todella loistavasti (: Rami ressasi hirmuisesti joten ensiksi tehtiin akupunktio ja käytiin samalla Ramille sopivia lisäavinteita erilaisiin tilanteisiin joista on hyötyä ruunalle. Ruokinta käytiin myös läpi eikä sitä tarvitse lähteä muuttelemaan. Mitä nyt biotiini jää pois ja vaihdetaan biomagiin jossa mm. magnesiumia jota Rami tarvitsee nyt paljon (tehokuurille).

Akupunktion jälkeen tehtiin joku selkäydinneisteiden pulssi juttu. Rami heilui edestakaisin kunnes rentoutui joka oli se tärkein juttu. Kyseiseen "prosessiin" ei käytetä edes voimaa mutta siinä on joku joka saa hevosen liikahtelemaan suuntaan jos toiseenkin.

Tämän jälkeen laitettiin joku nivel paikoilleen ja poistettiin jännitys selästä. Alue pienentynyt huimasti jos vertaa aloitukseen! Takajalka myös "naksautettiin" eikä sielläkään enään ollut mitään, onneksi! :) Kp:ltä tuli kommentti että aivan eri hevonen verrattuna siihen ensimmäiseen kertaan. Kävimme maksamassa laskun ja ostin samalla biomagia. Matkalla poikettiin hakemaan muut lisäravinteet joita ei klinikalta löytynyt.

Tallilla sitten Rami saikin heti elektrolyyttiä (erilaista kuin tämän hetkinen) kun oli lievää nestevajausta. Lopulta herra suostui syömään kaiken myslin ja kauran kanssa. Rami sai jäädä tallin viileyteen lepäilemään muutamaksi tunniksi.

Nyt vasen takajalka on tehohoidossa mm. kylmätään hyvin sen takia kun lepuutti jatkuvasti sitä hoitojen aikana. Lisäksi joka ratsastuksen jälkeen kylmätään jalat vaikka sitähän on muutenkin tehty joka kerta. :) Nyt Ramille tuli kolme vapaapäivää jonka aikana mm. kylmään sitä takajalkaa päivittäin ja huollan etujalan polkemia. Huomenna hööksiin ostoksille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti