tiistai 7. kesäkuuta 2011

19. Onnistumisia ja pieniä murheita

Muutamat päivät Rami on ollut kuin unelma.

Sunnuntaina 5.6 olin aikaseen liikenteessä. Lähdin kisahoitajaksi tallin omistajan mukaan Järvenpäähän. Kotiuduttuamme sieltä päätin hypätä Ramin selkään. Oli jo ihanan viileää joten päätin mennä kentälle pyörimään ja reenaamaan nostoja. Ratsastin noin 50 minuuttia. Otettiin paljon välikäyntejä, työstettiin ravissa siirtymisiä ja nostoja. Rami jaksoi taas välillä kantaa itseään ja kulkea ihan kivassa perääannossa. Laukat otettiin yleensä ympyrällä, pieni pätkä josta raviin ja rauhottelut. Kummallekin tuli hiukan hiki ja lisäksi saatiin vähän yleisöä leiriläisistä. Lopuksi baanan kiertäminen :)


rata 6.6

Maanantai 6.6. Itsenäistä loikkailua. Aluksi laskettiin esteet n. 50-60 cm. Kentällä oli neljän puomin linja, liilakulta okseri, 2 x keltamusta pysty ja punavihreä okseri. Alussa hypättiin vaan pystyjä ja muutama kerta liilakultaa okseria jossa etuosa oli ristikkona. Alkuverkoissa kuumeni hirmuisesti. Sitten rataa loppujen lopuksi. Himmailin turhan paljon joten hypyt olivat onnettomia. Alussa työstettiin paljon puomilinjaa jossa itse lähdin syöksymään joten tuli vähän kaahailtua.
Ekana tulimme suoralla linjalla liilakulta okserin josta kaarroimme vasemmalle suoralla linjalla olevalle keltamustalle pystylle. Siitä kaarre vasempaan ja vinolla linjalla oleva punavihreä okseri josta kaarre oikeaan ja vinolla linjalla olevalle keltamustalle pystylle. Rami oli innoissaan, imi kivasti esteille ja hyppäsi mukisematta. Kerran mentiin myös neljännen esteet jälkeen puomilinja. Kaikki epämääräiset kyttäilyt ovat jääneet! Mentiin rata n. 3 kertaa ja vikassa hypyssä tiputti pystyn. Ei vaan saanut jalkoja järjestykseen. Hypättiin se vielä kerran kun pyysin nätisti yhtä leiriläistä nostamana puomin takaisin paikoilleen. Viiminen hyppy ihan kiva! Loppuravit kentällä ja käynnit maastossa mäkilenkillä. Hieno mies :)
Ainut harmi oli että Rami taas polkenut etujalat auki. Joten huuhdottiin haavat ja laitettiin tervahelosani sekoitusta jalkaan. Terva suojaa ja samalla definsioi jalkaa ja estää kärpäset ja helosaani no sen te tiedätte?


rata 7.6

Tiistai 7.6. Estetunti! Alkukäynnit tehtiin baanalla josta jatkettiin kentällä kävelyä. Ravissa tultiin pitkillä sivuilla olevia kavaletteja (2 per. sivu) ekana ravissa. Rami kaahaili jatkuvasti. Kavalettien jälkeen käänsin heti ympyrälle ja rauhoitin. Lyhyille sivuille tehtiin 10 metriä halkaisijalta olevat ympyrät. Laukassa sama tehtävä tosin meillä ei laukka pysynyt niin kauaan yllä kuin olisi tarvinut. Laukat kuitenkin nousivat todella hyvin! Vasemmalle jopa parantunut nostot ja pystyi laukkaamaan kaksi ympyrää peräkkäin josta olen ylpeä! Kunhan kuski muistaisi tukea ulkopohkeella paremmin niin olisi hyvä. Molemmissa kierroksissa löytyi paikoitellen kolmitahtinen laukka ja välillä jaksoi kantaa itseään sen pienen hetken. Ravissa löytyi hyvä rento muoto ja ihan jees peräänanto taas.
Tänään mentiin myös rataa. Ensiksi vinolla linjalla oleva pysty josta kaarre vasempaan suoralle linjalla okseri jossa ristikko, kaarre vasempaan ja suoralla linjalla oleva pysty josta kaarre vasempaan ja vinolla linjalla oleva okseri. Ensiksi taas himmailtiin, onnettomia hyppyjä. Pienen kävelyn ja kahden muun ratsukon mennessä sama tehtävä sain käskyn tulla laukassa tai yrittää tulla. Johan löytyi vauhtia vaikka laukalla ei päästykään esteelle asti. Vai päästiinköhän jopa ekalle? Johan pomppasi! Vasemman laukan kanssa pienet ongelmat mutta melkein pysyi laukalla esteelle ja loistava hyppy! Pienellä tiellä pystylle ja sitä rataa. Rata mentiin 3 kertaa läpi ja viimeisellä kierroksella sitten toinen este tuli vähän väliä alas. Alkoi olla kaahailua ja jalkojen nosto unohtui. Ja saattoi olla myös väsymystä jo mukana. Hiottiin hetki sitä estettä kunnes mentiin kivasti yli. Lopuksi tultiin punaviheä okseri puhtaasti. Loppuraveissa halusi vain laukkailla mutta löytyihän se ravikin. Loppukäynnit maastossa.
Ja jalkojen hoito. Taas polkenut molemmat jalat auki mutta ei niin pahasti kuin eilen. Tänään laitettiin ennen tuntia raakaa tervaa molempiin jalkoihin. Tunnin jälkeen kylmäsin jalat huolella ja laitettiin tervahelosani sekoitus. Pitää kokeilla seuraavaksi kiertää pätkä pinteliä jalkaan haavojen kohalle, alle helosania ja sitten putsit. Jos ei sitten hankautuisi?

Huomenna sitten aikaisin tallille lähtö. Matka kohti klinikkaa josta postailen huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti