maanantai 30. toukokuuta 2011

16. Itkevä ratsastaja part. I

Viime postauksesta on jo viikko. Kuvia ei ole tiedossa vielä mutta katselee jos saisi jonkun kuvaamaan. Viikon kuulumiset pikaisesti.
25.5. ilmottauduin estetunnille Ramilla. Oikeastaan sain viestin ratsastuksenopettajalta ja myöhemmin ilmoitin että voisin tulla Ramilla kun tunnilla oli meidän lisäksi yksi ratsastaja. Sunnuntain jälkeen kentälle oli jäänyt esteet joten hyppypäivä luvassa! Ramin kanssa lievästi sanottuna ongelmia ravissa. Oli kaahailua ja lyhyessä päädyssä piti pelätä katsomoa oikein kunnolla! Sehän voisi vaikka hyökätä pienne hevosen kimppuun. Laukat nousivat jotenkin pienen kaahaamisen ja kuumumisen jälkeen.

Oikeassa kierroksessa aloitettiin. Radan korkeus oli huimat 50 cm.

Este nro 1. Oli vihreä valkoinen portti jossa oli vihreä puomi päällä.
Este nro 2. liila-kultainen okseri.
Este nro 3. Vihreä-punainen okseri.
Este nro 4. Kelta-musta sarja. B osalla oli renkaita pinottu alle kahdeksi kerrokseksi. Tämä oli Ramille kummitus este. Kerran kielsi ja yritti monta kertaa ohi.
Este nro 5. Vaalensininen-vaalenpunainen pysty josta tiukka kaarre vasemmalle.
Este nro. 6. Liila-valkoinen okseri.

Rata mentiin 2 kertaa läpi ja kolmannella kerralla tuli muutama este lisää eli 7 & 8. Rami oli väsynyt mutta todella tyytyväinen! Oli hauska hypätä pitkästä aikaa.

26.5 Hurjan hauska vauhdikas maastoretki! Rami näytti miten kovaa entinen ravuri laskettaa ravia ja jätti kaksi seuralaista nieleskelemään pölyä. Mukana oli vauhdikas suomenhevostamma sekä risteytysruuna. Jopa tämä puttetamma jäi vahvasti taakse ja nämä kaksi joutuivat ottamaan meidän joka kerta laukalla kiinni. Kyllä mekin laukkasimme yhden mäen suht vauhdikkaasti ;) Lopuksi kahlattiin vesialtaassa jonne Rami jouduttiin taluttamaan. Suomenhevosen selässä ollut kuski otti ohjista kiinni ja talutti meidät veteen jonka jälkeen Rami loiskutteli tyytyväisenä (:

27.5 Varsinainen itketyspäivä. Kenttätyöstä luvasssa liinan kanssa tai sitten ei. Alussa käyntityöskentelyä jossa yritin pysäyttää pelkällä istunnalla. Muutamien toistojen jälkeen onnistui! Ravissa kuumeni todella paljon joten ravailtiin vähän vähemmän. Kokeilin vasemmalle nostoa; onnistui! Pientä kaahaamista mutta yllättäen pystyin pyöräyttämään Ramin pienellä ympyrällä ja ruuna pysyi mukavasti tasapainossa. Oikealle samaa eli nostoja suoraan käynnistä. Rami nosti upeasti laukat ja vaikutti itsekin hurjan tyytyväiseltä. Moottori toimi nostoissa vaikka onkin epävarma mutta kehittynyt hurjasti kolmen ratsastuskerran aikana! Liinaa ei tarvittu tällä kertaa :) Mamma oli niiiin ylpeä <3



3 kommenttia:

  1. Onko teilläki ongelmia vasemman laukan kanssa ? :) Meillä on tammalle ihan älyttömän vaikee, oikee sujuu ihan tosta noi vaa mut vasen on yhtä taisteluu. Nyt viimese vuoden aikana se on alkanu nostaa sitä ja tunneilla harjotellaan ahkerasti sen nostamista. Se tarjoo vasempaan suuntaanki helposti vasta laukkaa että aina pitää olla varuillaan :D!

    VastaaPoista
  2. Heiheihei, mä voin tällä viikolla tulla teitä paparatsaamaan! :D

    VastaaPoista
  3. linkkasin ja klikkasin itteni teiän lukijaks :)

    VastaaPoista