torstai 7. tammikuuta 2016

Winter wonderland !


Kun pakkalukemat hipovat lähemmäs kolmeakymment (okei -27 tällä hetkellä) niin on sallittua istua koneen ääreen teekupposen kanssa hyvällä omallatunnolla. Hevoset ovat ulkona, vapaasti heinää ja lämmintä juotavaa tarjolla. Tai en tiedä onko se enään lämmintä, pitääkin käydä katsomassa. Kissat sekä koira makaavat sisällä tyytyväisinä nukkuen ja itse tässä samalla pidän talon lämmityksestä huolen.


Kelit ovat kyllä olleet ihan mahtavia jos jotain hyvää pitää keksiä. Sen sijaan paleltuneet varpaat, sormet ja naama eivät ole niin kiva juttu. Pilkkihaalari on ollut nyt kovassa käytössä ainakin. Kovimpien pakkasten takia pojat ovat olleet nyt ainakin pari päivää vapaalla vaikka voisi niitä toki kävelyttää, muta kun eilenkin katsoin mitä pojat touhusivat tarhassa luulen etteivät ne kuole siihen jos en liikuta. Eilen mentiin sellaista pierupukkilaukkaa ja Seppo halusi painia vielä Ramin kanssa, Rami nyt ei oikein lämmennyt ajatukselle hassu juttu. Ehkä tänään voisi ohjasajaa kumpaakin? Ramihan tykkää siitä touhusta ihan älyttömästi ja Seposta en tiedä miten reagoi "uuteen" asiaan,


Vaikka onkin tämmöisiä kivoja pakkasia niin meillä pojat ulkoilevat lähestulkoon normaalisti. Eilen menivät kymmenen aikaan ulos ja tulivat kahdeksalta eli noin 10 tuntia pihalla ja tänään sitten vähän sen mukaan miten paljon haluan itse viettää aikaa sisällä. Eiköhän nuo siinä kahdeksan korvilla tule viimeistään. Toissailtana tulivat vasta puoli kymmenen aikoihin, mutta hyvinhän ulkona pärjää kun on paksua nuttua niskassa ja ruokaa tarjolla koko ajan. Talli on muutenkin kylmä tällä hetkellä vaikka hevoset saavatkin sitä vähän lämmitettyä yön aikana, paksu kuivikekerros, loimia, syötävää ja lämmintä juotavaa niin näille kelpaa. Ainut huono puoli on se, että kaikki muu nestemäinen jäätyy tallissa samantien. Pitäisi kai tänään jaksaa roudata tavaroita saunalle sulamaan.

Mitäpä muuta. Hevoset ovat liikkuneet silloin kun ei ole ollut ihan järkyttävän kylmää, kävellen maastossa tai liinasa. Lauantaina oli Sepolla ajopäivä ja allekirjoittaneella on edelleen hauikset jäätävän kipeät! Se on kuin vetäisit naruista jotka ovat seinässä kiinni n 20 minuuttia niin kovaa kuin pystyt aikalailla. Seppo on vahva hevonen ja kun ruuna on kunnossa niin voimaa löytyy niin pirustaan. Hyvältä siis tuntuu.
Myös liinassa juoksuttaessa on alkanut väläyttelemään tosi kivoja pätkiä. Kunhan vaan saadaan kehiteltyä varsinkin selkään lihaksia, tahti haltuun ja rentoutumaan niin uskon että tästä kaverista tulee ihan hieno.Sellainen kiva harrastekaveri jonka kanssa voi käydä jossakin pikkukisoissa ehkä pyörähtämässä. Ajattelin alkaa nyt jo käyttämään jossakin rataharjoituksissa pyörähtämässä Ramin kanssa niin tottuu nyt jo kouluaitoihin ym. 


Ramin kanssa on käyty maastossa ja vähän tehty kentälläkin hommia. Estesatula pyörii niin vallattomasti selässä ettei työnteosta kyllä meinaa tulla yhtään mitään! Ja koulupenkki on ahdas sille ei voi mitään tällä hetkellä tässä rahatilanteessa. Ilman satulaa keikkuminen taas tällä hetkellä on pieni itsemurha kun käy vähän kierroksilla. Eiköhän tähänkin joku ratkaisu löydetä ennemmin tai myöhemmin toivon mukaan. Kenttä on edelleen ihan älyttömän hyvässä kunnossa eli se ei ole ollenkaan jäässä! Miten se on mahdollista? Pohja. Kentän pohja läpäisee kaiken veden super hyvin joten meillä ei kertaakaan ole seissyt vesi kentällä kun kaikki hujahtaa suoraan läpi. Nyt pitäisi vaan saada naapuri lanaamaan kenttä niin sen jälkeen kaikki on hyvin.

Mutta loppuun vielä jokunen päivällä sormet jäässä otettu kuva. Se olisi kohta lähdettävä taas tallipuuhiin, onneksi karsinat on siivottu, mutta purua voisi käydä viskaamassa Sepolle paalin verran ainakin. Turvettahan siis käytetään normaalisti, mutta kun turvekuormaa ei ole tullut niin on ostettu purua kun maatalouskaupoista ostetut turpeet on näillä keleillä umpijäässä. Meille tuleva turve taas on ollut aivan kuivaa joten se ei jäädykään karsinassa. 

Onko kenelläkään kokemusta pellava kuivikkeesta? Se kuulemma pitäisi turpeen sekä purun "auki" näillä keleillä ettei se jäädy.






1 kommentti: