lauantai 13. joulukuuta 2014

Jonathanin kouluvalmennus

Uusi valmentaja ja uudet kujeet ja uudet näkökulmat. Jonathan tuli tänään pitämään meille valmennusta, kieltämättä jännitti ihan pirusti! Turhaan jännitin koska valmennus meni kuitenkin hyvin, sain uusia eväitä miten pitäisi ratsastaa ja koska valmentajani oli myös kuuntelemassa ja katsomassa meidän menoa niin pystytään treenaamaan samoja asioita tässä välissä. 
Suurimman jännityksen aiheutti itselle se, miten hän reagoi tämmöiseen ratsukkoon, mutta asenne oli mielestäni aivan ihana "hevosia ne ovat kaikki rotuun katsomatta". Niillä eväillä mennään mitä on suotu rakenteen puolesta ja se ei tee hevosta huonommaksi. Aamen !

Ensin verkkailin itseseni, Jonathan seurasi jonka jälkeen töihin. Eli meidän suurin ongelma on tasainen tahti. Tahti vaihtelee todella paljon ympyränkin aikana joten sitä lähdetään nyt työstämään oikein urakalla. Ja oma kroppa hallintaan, jos Rami ottaa esimerkiksi isomman harppauksen oma kroppani heilahtaa jolloin pakka leviää, joudun ottamaan isommin kiinni ja joudun tekemään hommia että saan homman kasaan.

Käynnissä jatkettiin tahdin etimistä, Rami on aikamoinen ADHD hevonen, koko ajan pitäisi tehdä ja mennä vaan kovaa ja sitten kun alkaa vaatimaan keskisormi uhkaa nousta pystyyn ja nousikin tänään pariin otteeseen kun vaadin hidasta käyntiä. Jokaisella askeleella puolipidäte niin että kuunteli ja joutui kävelemään määräämääni tahtia, kun yritti kehitellä pakoreittiä se piti estää ja sanoa että hei minä määrään. Rami yritti olla joka välissä eri mieltä. 

Ravissa tehtiin samaa tehtävää eli haettiin hidasta ravia, ei liian koska muuten Rami lähtee tarjoamaan peitsiä joten siinä vaiheessa pyytää hiukan isompaan raviin. Rami yritti siinäkin tarjota kaiken mahdollisen, kiihdyttää, himmata, säikkyä ym. mutta kyllä lopulta alettiin olemaan aika kivassa yhteisymmärryksessä tahdin suhteen. Viimeinen siirtymä ravista käyntiin oli hyvä, siinä saatiin heti rauhallinen käynti ja käynnistä raviin siirtymä saatiin todella hyvin tehtyä joten aika pian sen jälkeen alettiin lopettelemaan hommia. I

Nyt pitää vaan itse muistaa uskaltaa vaikuttaa enemmän, ensin vaikutan, sitten lopetan vaikuttamisen kun hevonen tekee oikein vaikka pitäisi vaan uskaltaa rohkeammin ratsastaa. Olen vino oikealle ja jokusen kerran sai huomauttaa että istu suorassa. Pitäisi vahvistaa omaa oikeaa puolta, koska lähden herkästi kipristämään oikeaa kylkeä. Vinkkejä ?
Tuosta suun aukomisesta kommentoi että se on todellakin korvien välissä, ressaa sitä kun ei saa tehdä sitä mitä haluaisi ja kunhan se korvien väli rauhoittuu niin rauhoittuu suukin. Näimpä sitä sanoi edellinen valmentajakin joka katseli meidän menoa viime vuonna. Henkisesti ja fyysisesti tämä on tällä hetkellä Ramille raskasta kun se on tottunut menemään vähän omaa vauhtiaan ja nyt kun siltä vaatii hidasta vauhtia se käy rankaksi. No uskon että kun tässä asiaa aletaan työstämään niin Ramikin siedättyy asiaan.

Toivotaan että hän nyt jatkaisi meillä valmentamista aina kun mahdollista ja jos vaikka saisi Raminkin selkään kipuamaan. Se tekisi jätkälle hyvää tai siis enemmän kuin hyvää jos selkään kapuaisi vieras ihminen. Mielenkiinnolla jään odottamaan tulevia valmennuksia. Kotitreenejä olisi myös tarkoitus jatkaa piakkoin oman valmentajan kera nyt kunhan saadaan aikataulut mätsäämään sekä ratsutusta olisi tiedossa jossakin vaiheessa. 
Mutta nyt heittäydyn sohvalle makaamaan, katson Hobittia ja otan rennosti! Huomenna tulee toppaaja katsomaan vielä kertaalleen satulat ihan varmuuden vuoksi.

Pitkis ja +6 vuotta vanha villaloimi jota on käytetty tätä ennen ehkä 2 kertaa? 

4 kommenttia:

  1. Iha hatun nosto siitä et oot niit harvoi jotka valmentautuu lämpöse kanssa! Ikävä kyllä on paljo niit jotka ei mee kenenkään valmentajan tunneille sil perusteella et on lämppäri ja et tietää ite paremmin ku muut miten pitäs mennä. Haet apuu, otat avun vastaan nii se on hienoo! Toivon et pääsette viel Ramin kans pitkälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tykkään valmentautua ja haluan viedä Ramia niin pitkälle kuin vain voin :)

      Poista