maanantai 13. lokakuuta 2014

Miten aion treenata Ramia talvella? + kisavideo

Pohdin tänään itsekseni pienessä päässäni tulevaa talvea. Miten aion treenata Ramia nyt kun mahdollisuuksia on todella paljon. Meillä on käytössä kiva kenttä, isot pellot ja mitä hienoimmat maastot. Paljon erilaisia reittejä mistä saa kunnon pitkää lenkkiä mentyä sekä parasta on se, että meillä on hiekkakuoppia mitä voidaan kiipeillä!

Talvi on kivaa aikaa jos ei lasketa jäätyviä varpaita ja sormia. Näen talven mahdollisuuksien aikana treenata hevosta oikein urakalla mahdollisesti tulevaa kisakautta varten.


Talvella haluaisin maastoilla aina niinä päivinä kun kerkeän valoisan aikaan liikuttamaan. Eli vapaapäivänä sekä viikonloppuisin kerkeää maastoon hyvissä ajoin. Ja maastossa ehdottomasti haluan edelleen paljon mäkitreeniä! Edelleen hyödynnetään hiekkakuoppia talvella, paljon kävelyä mäkiä ylös niin luulisi ainakin kankkuun saavan todella paljon voimaa ja kunnon muskelit. Eli pitää myös pitää ruokinta ajan tasalla että ruunalla on jotain mistä rakentaa lihaksia.

Toivon myös että päästäisiin hankeen kahlaamaan siis siinä toivossa että tulee lunta. Ajatuksena olisi myös laittaa Rami reen eteen komeilemaan. Ja jos ei saada rekiä kunnostettua niin kärryt kelpaavat oikein hyvin. Vaihteleva treeni talven läpi kehittää tasapainoisesti kaikkia lihaksia ja varsinkin ajoa Rami tulee tarvitsemaan. Saadaan selkä vapaaksi painosta ja Rami pääsee ravaamaan paljon isommin avaten samalla lavat.


Ja valmentautuminen tulee pysymään läpi talven kuvioissa. Oma valmentajani toivon mukaan kerkiäisi kerta viikkoon pitämään valmennusta ja jos kerkeisi välissä ratsuttamaankin Ramia. Lisäksi pitäisi kerta viikkoon suunnata joko isolle kentälle tai maneesiin treenaamaan vähän paremmin. Ollaan myös pohdittu erästä valmentajaa meille jos suostuisi tulemaan valmentamaan aina välillä. Pitää vain odottaa hetki ja kysyä suostuisiko kyseinen valmentaja tulemaan.

Talven aikana yritetään siis saada Ramin laukka viimeisteltyä. Eilen juoksutin Ramin järjestelmän kanssa ja yllätyin kun pari kertaa Rami kokosi laukan ihan omatoimisesti. Sen kun saa vielä ratsastajan kanssa niin avot! Tehtävänä on siis kohottaa talven ajan kuntoa, saada taakse lihaksia ja selkää vahvistettua.

Millaiset suunnitelmat teillä on talven varalle? Kertokaa ihmeessä! :)

p.s. Lupaamani video alla. Pitkään painittuani löysin sopivan tallennusmuodon ilman että bloggeri alkaa herjaamaan ja hei sain jopa sitä vähän käsiteltyä, en kyllä kehuttavan paljoa. Radoista puuttuu osia kameran temppuillessa ihan urakalla. Pahoitteluni siitä!

         

5 kommenttia:

  1. Oliko se vasen takanen, joka oireili Ramilla? Videolla olin havaitsevinani pientä epäpuhtautta ajoittain, etenkin kaarteissa tuossa vasemmassa takasessa. Voi toki olla, että katsoin väärin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasen oireili vähemmän mitä oikea :) ainakaan valmentajani ei sanonut mitään mutta jatkuvasti seurailen tilannetta :)

      Poista
    2. Katsoin samaa. Selvästi takapää notkahtaa useamman kerran pois alta. Kannattaa seurailla tai käyttää uudemman kerran klinikalla.

      Poista
    3. Meitä on kaksi tarkkasilmäistä henkilöä jotka seurailenme. Kotona ei ainakaan ole näkynyt mitään epäpuhtautta kisojen jälkeen :) mutta klinikkaan ollaan yhteydessä jos havaitaan jotain outoa

      Poista
  2. Missä kohtaa te kaks aikasempaa anoo löydätte epäpuhtautta? Iteki katoin muutamas kohtaa et onko mut muutenhan se polkee tasasesti molemmilla takajaloilla yhtä pitkälle. Ainaki mun silmään näyttäs paikotellen jännittyneelt minkä takii vähä töpöttää ja sitte kun taas rentoutuu ei mitään. Eiköhä omistaja tiedä ja tunne hevosensa.

    VastaaPoista