maanantai 5. elokuuta 2013

sauvakävelyä ja tuulipukuja

(Älvapaa otsikko? :D ahhahhaa väsymyksen piikkiin tämäkin) Takana on ylivauhdikas viikonloppu enkä ole kummoisemmin kerennyt hengähtämään kun on pitänyt ampaista paikasta toiseen. 

älyllinen laama ja oma nainen

Mistä aloitetaan. Lauantaina kasvattaja soitti että niin tuota sopisiko että huomenna olisi astutus. Ette arvaa kuinka innoissani olin siinä vaiheessa ja hihkuin puhelun jälkeen töissä pitkän aikaa. Töiden jälkeen kurvasin kotiin jonka jälkeen aloin etsimään tarvittavia papereita mm. astutussopimusta sekä pentueilmoitusta ja niitä etsiessä menetin hermot ja teki mieli viskata tuoli ikkunasta ulos pariin otteeseen. Lopulta löysinkin oikeat paperit, tulostin ja menetin siinäkin kertaalleen hermot kun tulostin päätti imaista varmaan 6 paperia samaan aikaan ja tulosti jokaiselle paperille jotakin. 

Raimoska oli hirmuisen säikky, pelkäsi ihan kaikkea ja meinasi pari kertaa singota pesukarsinasta kuuhun ja eipä ollut pystyyn hyppääminenkään enään kaukana. Ruuna on sen verran herkkäsieluinen ettei kestä mitään "jännittävää" ja nyt nämä jännittävät asiat oli sähköinen kärpäspyydys joka vähän kärysi kun onneton kärpänen meni grillattavaksi sekä vanhan kauran laskeminen kottikärryyn oli viimeinen pisara. Päästiin hengissä ulos, mutta sama pelkääminen jatkui kentällä. Tai alussa oli ihan ookoo kunnes hätkähti ja peruutti vauhdilla, pysähtyi puhisten ja tärisi hiukan. Lopulta sain ties kuinka monennen ympyrän jälkeen Ramin menemään vähän lähemmäs pelottavaa paikkaa, mutta ei se jännitys kokonaan loppunut ratsastelun aikana. Käytiin kaikki askellajit läpi, ravissa todella hyvä ja laukassa kohtuullinen, yksi todella hyvä kolmitahtinen pätkä saatiin jonka jälkeen ratsu alkoi jännittämään uudestaan. Kentältä ei meinattu päästä pois kun oli liian jännää ja tallissa oli pakko laittaa pienelle urpolle pumpulia korviin niin pysyi rauhallisena. Iltaruokaa ei kyllä meinannut uskaltaa syödä. 

Sunnuntai meni todellakin kiireessä - aamusta tallille jonka jälkeen pikku tauko jonka jälkeen traileri perään ja yksi kuljetuskeikka, siinä meni viitisen tuntia suunnilleen, puolen tunnin tauko jonka jälkeen ajamaan Keravalle yhdeksäksi. Oltiin hyvissä ajoin paikalla, käytiin pikku lenkki niin Pontus sai töhöttää hetken aikaa jonka jälkeen täytettiin nartun omistajan kanssa tarvittavat paperit jonka jälkeen "hääpari" sai tavata ja astutus sujui enemmän kuin hyvin. Kotona oltiinkin vasta puoli yhdentoista aikaan ja siinä vaiheessa silmät olivat kirjaimellisesti ristissä ja näin vähän väliä puskissa ja tiellä peuroja, kettuja ym. Ei toki väsyttänyt ? 

Aamulla oli pieniä vaikeuksia herätä ja pari ensimmäistä tuntia olin töissä enemmänkin koomassa mikä huvitti työkavereita. Tallilla en tänään edes kerennyt kun päätettiin edellisenä iltana treffata koirien kanssa vielä uudestaan "varmistukseksi", mutta koiruudet olivatkin sitä mieltä et eiköhän tää ollut tässä. Nyt siis peukut pystyyn uudestaan ! 4 viikon päästä (tai reilun) näkee ultrasta onko pentuja tulossa.

Huomenna olisi pikkuinen reissu työn puolesta, talleilua ja torstaina on sovittu valmennus sekä kuskaan Ramin viikonlopuksi kotiin. Viikonlopusta on tulossa varmasti mukava, koska Ramin kaveriksi tulee toinenkin kaviokas muutamaksi päiväksi ;). Siitä sitten lisää viikon päästä !

2 kommenttia: