torstai 1. elokuuta 2013

perunasäkki valmennuksessa

Hämeenkoski 2012
Eilinen fiilis valmennuksen jälkeen - alkeistunnilta päivää. Olin siis eilen tosiaan valmentajan luona ratsastamassa hänen vaativien luokkien koulutammalla joka osaa no yllättävää kyllä paljon enkä ole koskaan istunut noin osaavan hevosen selässä.Ilmaiseksihan mitään ei saanut vaan pääsin tekemään kunnolla töitä ja kyllä sieltä muutama onnistuminen tuli. 

Aloitettiin ihan ensiksi laittamalla hevonen kuntoon ja menin kolmipalalla ja kankitunti jätetään toiseen kertaan (itse kun en ole koskaan edes mennyt kangilla) ja sitten vain selkään. Satulassa olin kuin kotonani, todella hyvä istua ja tuommoisen haluaisin Ramillekin, sitten kun joskus on varaa :D. 
Tehtiin ensin käynnissä hommia, ympyröitä pelkän painon avulla sekä kevyttä ravia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tuli jo hiki kun yritin keventää. Vähän harjoitusravia joka oli kyllä niin säälittävän näköistäkin varmaan kun pompin perunasäkin lailla sinne ja tänne ja varsinkin siinä vaiheessa kun sain kehotuksen kokeilla keskiravia. Jessus mitä liikettä irtosi ja sekin oli vielä aika säästömeininkiä vaikka sainkin muutaman epätoivoisen yritykse jälkeen irtoamaan kunnon keskiravin. Lisätty ravi päätettiin jättää seuraaviin kertoihin kuskin pyynnöstä ;)

Harjoittelimme vähän pohkeenväistöä jonka kanssa painin edelleen, kyllä mää saan sen joskus sisäistettyä. Pari kunnon väistöaskelta tuli kun sain raajat toimimaan oikein. Laukassa tamma kiihdytteli suoralla vähäsen kuskin yrittäessä hidastaa innokkaan hevosen menoa, välillä taidettiin siinäkin onnistua. Istumisessa ei ollut mitään ongelmaa kunhan vain myötäili hevosen isoa liikettä. Loppua kohden pääsin opettelemaan takaosakäännöstä, eihän se nyt mitään täydellistä suoritusta ollut, mutta näin alkajaisiksi se meni ihan kohtuullisesti. Hyvä fiilis jäi valmennuksesta, sain uusia ideoita miten lähden taas Ramin kanssa työstämään asioita. Tulen jatkossakin käymään valmentajan luona tunneilla hänen hevosellaan.

Ramilla on nyt kaksi vapaapäivää ja huomenna kapuan selkään ja mennään vain kevyesti. Tiedä sitten pyöritäänkö kentällä vai käydäänkö baanalla kävelemässä ja ravailemassa vähäsen vai mitähän sitä keksiikään. Tänään hoidin Ramin hyvin, ruokin ja hemmottelin.


Heppakuulumisista siirrytään muihin kuulumisiin. Ensiksikin nyt sitten peukut pystyyn jooko? Kasvattajan kanssa juteltiin tunti sitten kun karvakorva Pontsaa on kyselty jalostukseen! Katsotaan miten käy, mutta meidän puolesta astutus sopisi hyvin. Menee jännäksi!
Lisäski tein tänään pieniä ostoksia itselleni - ratsastushousut. Tällä hetkellä omistan kahden horzen tummansiniset kokopaikkaiset housut mitkä ovat suht sopivat, ehkä hiukan isohkot - silloin kun nämäkin on ostettu olivat ihan hyvät. Mutta tosiaan kävin vähän katsastelemassa housuja ja bongasin kivat paitsi ei löytynyt oikean kokoista. Pyörittelin hetken aikaa numeroa pienempiä ja päätin sovittaa niitä jos vaikka menisivät. Yllätys yllätys nehän menivät! Hymy korvissa kieltämättä, koskahan viimeksi oon mahtunu tuon kokoisiin housuihin? Siitä on ehkä "pieni" hetki (about 5 vuotta?)

Bongasin vanhan muutoskuvan joka oli vaan pakko julkaista (jälleen kerran). 

Ps. Mistä haluaisitte lukea ? Ramin matka ravurista ratsuksi vai kenties erikoispostaus mikä ei koske hevosia ? Ideoita kehiin ! (potkikaa laiskaan vähän uutta puhtia ettei blogi kuole)
Tulossa on ainakin tarina omasta hevoshistoriastani sekä mitä sitten kun joudun joskus luopumaan Ramista.


3 kommenttia:

  1. Siis niinku, se on sitte aivan mahtava tunne se kun tietää että hevonen osaa mutta ite ei saa raajojaan kuriin ja jo ravi tuottaa ongelmia, saatika jos pitäis siinä ravissa viellä istua, taivuttaa... Ja pohkeenväistö, ai että, millonhan oon viimeks sitäki menny, oonkoha koskaan etes onnistunu siinä kunnolla. Alan vakavasti harkita alkeistunteja, tää puskailu ei oo hyvästä! :D

    Ja eikun peukut pystyy täältäki, Pontson kaltaisia vauvoja! ;)

    Kirjottele ihan mistä vaan mutta siis tuo Ramin matka ravurista ratsuks ois kyllä jees!

    VastaaPoista
  2. Mua ainakin kiinnostais ravurista ratsuksi -postaus :)

    VastaaPoista
  3. Pinja haha jep :D ! mäki alan koht harkitsee alkeistunteja uuestaa. :>

    VastaaPoista