sunnuntai 11. elokuuta 2013

mahti viikonloppu ft. Kaktu & Futura

Rami & Futura

Otsikosta voi päätellä ihan jonkun verran. Viikonloppuna meillä oli vieraita eli Kaktu ja Futura! Pikainen päivitys muutaman kuvan kera, loput tulevat huomenna (tai ainakin iso osa) (:

Torstaina vietin vapaapäivää ja hoidin samalla muita asioita sekä illalla oli valmennus. Valmennus meni itsessään todella hyvin, Rami esitteli taas hyviä pätkiä vaikka välillä säikähtikin olemattomia asioita. Muistelimme pohkeenväistöä, pituushalkaisijalla ravista pysähdys, tervehdys ja raviin sekä ööm lopussa takaosakäännöstä! Hitsin pimpulat Rami on niin mahti otus ettei ihan heti uskoisi! Valmentaja teki Ramilla viimeksi takaosakäännöksiä, mutta nyt pääsin itse kokeilemaan ja Rami tajusi nopeasti miten homma menee ja viimeinen takaosakäännös oli paras; Rami polki paikallaan takaosan ympäri juuri siinä kohtaa mistä koko homma aloitettiin. Mamman mussukka on niin hieno <3 Laukattiin molempiin suuntiin ja puhuttiin Ramin kehityksestä laukan suhteen - ennen ruuna kaahasi pää pystyssä alta karkuun kun nykyään uudella ratsastustyylillä nostaa aivan pienestäkin avusta ja laukkaa todella rennosti ja vihdoinkin hallitusti. Joka ratsastuskerralla vain paranee ja yrittää enemmän ja selkeästi nauttii. Pesun ja ruokinnan jälkeen laittelin poitsun itekseni koppiin ja ruunahan asteli suoraan sillalle ja jäi odottomaan kunnes sain väliseinän siirrettyä paikalleen ja takapuomin kiinni. Sitten vain kotio kurvailemaan. Yöllä heräsin moneen otteeseen ukkosen jyrinään pelko persiissä miten poni selviää yksin. Pari tuntia pyörin valveilla ja kuuntelin koska ukkonen hellittäisi. Neljän jälkeen lopultakin nukahdin.



Perjantaina heräsin varmaan seiskan aikoihin ja menin laittamaan Ramille aamuruokia. Hyvinhän tuo oli pysynyt aitauksessa ja saunan ikkunasta kurkatessa pieni otus piehtaroi tyytyväisenä ihottumaloimi päällä. Kykenin siis lähtemään rauhallisin mielin töihin traileri perässä. Töiden jälkeen kurvasin hakemaan ahkerat leiriläiset kyläilemään viikonlopuksi. Idea oli lähtöisin Kaktulta joka kuulosti enemmän kuin hyvältä ja vihdoinkin päästiin toteuttamaan suunnitelma! 

Pojat pääsivät samalle laitumelle heti ja kohtaaminen oli hurja! Tai siis melkein hurja :D Eivätpä nuo mitään sanoneet toisilleen vaan alkoivat syömään vierekkäin, ihan kuin olisivat tunteneet toisensa jo ennestään. Tarvittavien kamojen raahaamisen jälkeen käytiin taluttelemassa poitsuja hiukan maastossa kameran kera. Rami kulki pää melkein Futuran hännässä kiinni eikä Futura välittänyt edes koko tilanteesta. Hassut pojat (: 


molemmat kuvat c. Kaktu

Lauantaina heräiltiin joskus puoli kasin aikoihin, ruokittiin poitsut jonka jälkeen suuntasin töihin viideksi tunniksi. Töiden jälkeen päätettiin vähän kuvailla ja ratsastella tietysti. Ensiksi Futura jonka jälkeen Rami. Raimoskalle iski kriisi kun kaveri meni liian kauas ja koko sen ajan kun Futura oli alapellossa Rami huusi ja juoksi pitkin laidunta. Hienoa! Eipäs ole tuokaan eläin harrastanut huutelua ennen niin kauan kun olen Ramin tuntenut eli sen 6-7 vuotta. Futuran liikuttelun jälkeen oli Ramin vuoro ja jäätiin suosiolla laitumen viereiselle läntille ratsastamaan niin ei tullut mitään suurta kriisiä toiselle kaviokaverille. Rami oli perus mukava ratsastaa vaikka pellossa en ole ratsastanut "kunnolla" varmaan neljään vuoteen. Pesun jälkeen takaisin laitumelle ja kuskeille vähän ruokaa naamaan. Kaktu ratsasti vielä Futuran myöhemmin ja käytiin maastossa loppukäynnit, Ramin kanssa oltiin jalkamiehinä.

c. Kaktu
Tänään päätettiin käydä viimeisen päivän kunniaksi maastossa ja reissussa meni parisen tuntia. Ramin kanssa ei olla käyty kotona maastoilemassa kunnolla, mutta rauhallisen maastokaverin kanssa Ramikaan ei pelännyt edes enduropyöriä jotka ajoivat läheisellä alueella ja parhaimmillaan kävivät 15-25 metrin päässä meistä. Käytiin muutamassa eri paikassa, vähän laukkailtiin kun pohja tuntui hyvältä, ravailtiin ja pääosin käveltiin. Viimeisellä laukkapätkällä Rami ei saanut jalkoja ojennukseen vaan tarjosi kunnon ravurin ravia. Loppuravit käyntipätkän jälkeen jonka jälkeen käveltiin kotiin kolmisen kilsaa. 
Tarkoitus oli ensin viedä Rami kotitallille huonolla tuloksella. Rami alkoi huutamaan heti kun otin ruunan pois laitumelta, hermoili ja huusi trailerinkin luona ja Futura huuteli takaisin. Lopulta laitettiin molemmat ruunat koppiin niin kummasti rauhottuivat. Ramia ei edes kotitallilla oma nainen kiinnostanut vaan oli niin Futuran perään etten olis koskaan uskonut! Futura koppiin ja jatkettiin matkaa Futuran kotitallille. Hauska viikonloppu ei voi muuta sanoa ja iso kiitos mahtavalle seuralle! 

c. Kaktu
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti