sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tähdistä kuuhun

Aikainen tallilla käynti antoi hyvin aikaa näin vähän viileemmässä rustata pientä postausta. Hain perjantaina tallin jälkeen tuhkat pienessä pahvisessa uurnassa ja tosiaan tarkoituksena on etsiä joku nätti rasia joka sopisi uurnaksi."Pahimmasta" on päästy yli ja nyt olen pyrkinyt ajattelemaan että ehkä näin on jopa parempi, nyt on kaikki hyvin toisella. Velipoika on sopeutunut yksin oloon vaikka ensimmäisenä iltana etsikin veljeään, mutta ollaan nyt hemmoteltu Tikua ja annettu vähän extra huomiota.


Viikolla Rami liikkui mm. ilman satulaa kuskin yrittäessä epätoivoisesti pysyä kyydissä sekä olihan meillä valmennuskin. Äiti tuli tosiaan kuvaamaan valmennuksen ja videoita katsoessa järkytyin omasta istunnasta - oikeesti? Istunko noin tuolla selässä. Laukassa kenotan sisäänpäin vaikka tuntuu että nojaan ulos jonka takia myös satula usein keikkaa ulkokyljelle. Jospa vaikka opettelisin ohimennen istumaan?

Rami oli jo ennen kentälle menoa aikamoinen häslä, kaikki oli hirmu jännittävää jo tallissa ja sama meno jatkui kentällä. Mörköjä hyökkäili joka kulmasta ja niitähän piti tietysti säikkyä. Verkkaraveissa juoksenteli alta minkä kerkesi kunnes sain vähän jotain kontaktia ja alkoi liikkumaan ihan nätisti joten jätin hyvin mielin kävelemään.

Valmennuksessa tehtiin aluksi ihan kahdeksikkoa ravissa yrittäen saada reipas ratsu tasoittumaan edestä sekä kantamaan ravia. Pienen työstön jälkeen muuttuikin paremmaksi ja oli varsin miellyttävä ratsastaa vaikka kuski heilui kuin heinäseiväs selässä. 

Laukat sujuivat samalla tavalla niinkuin ennenkin....... :D selvittiin hengissä niin eikös tuo riitä. Jos ihan tosissaan ollaan niin voisi mennä paremminkin ja toisaalta olisi voinut mennä ihan ketuilleen koko homma. Rami kuitenkin suoritti osansa hyvin kuskin säätäessä ja könöttäessä vinkkelissä milloin milläkin kyljellä. Yksi melkein-tulin-alas-selästä tilannekin löytyi vasemmassa kierroksessa kun piti saada laukka nopeasti alas, turhan vahvasti otin edestä kiinni ja Ramihan reagoi tietty asiaan samalla mitalla. 

Loppuraveissa keksi kyttäilyn aiheeksi puomin (joka siis oli ollut koko valmennuksen ajan kentän ulkopuolella) ja sitähän nyt on pakko säikkyä. Kiesus mikä hölmöläinen tuokin kaveri on! Viimisen päälle väsynyt valmennuksen jälkeen, kunnon pesu sekä jalkojen kylmäys tiedossa. 


Kiva katella näin valmennuksen jälkeen miltä meno oikeasti näyttää ja löytää virheet mihin on hyvä panostaa seuraavalla kerralla. Kädet, oma istunta paaaljon suoremmaksi (+ katse pois niskasta) ja laukassa yrittää vaan istua keskellä satulaa eikä pomppia joka suuntaan. Jalka kiinni, ohjat kädessä ja perse penkissä. Ja satulalle on tehtävä jotain kun se nyt ei tunnu hyvältä hevoselle. Ravissa liike jää vajaaksi eli lavat ei saa tarpeeksi tilaa liikkumiseen. Tilaan satulasepän katsomaan satulat tuossa jossakin vaiheessa ja yritän saada vähän muitakin yksityisiä mukaan jos tarvii heidänkin penkit katsastella - tulee halvemmaksi jos on useampi hevonen.

Perjantaina rakkaus pakkaus BOT verkkoloimi tuli ja päätyi heti käyttöön hieronnan jälkeen. 145 cm on juuri passeli koko Ramille, paremmin ei voisi loimi istua! Hieroja ei löytänyt mitään koko hevosesta oikeastaan, selkä vähän antoi reaktiota, mutta vähemmän mitä aikaisemmin. Hieronnan jälkeen loimi niskaan ja kävin vielä syöttelemässä vihreää jonkun 10 minuuttia. Seuraavana päivänä hopuset pääsivätkin laitumelle!

Tänään Ramilla oli kengitys sekä Hanna pääsi Ramilla vähän ratsastelemaan. Ensiksi kuitenkin kuvailin kaverin hyppäilyjä sekä ratsastusta noin muutenkin jonka jälkeen uljas musta kuntoon ja kentälle. Hanna meni lähes koko ratsastuksen ajan, itse kävin selässä ihan loppupuolella nostamassa muutamat laukat sekä kokeilin mikä tyyli loppuje lopuksi sopii Ramille; aavistuksen pidemmällä ohjalla meno ja nosto ravista. Vauhtia en tietenkään saa vielä säädeltyä, riittää kunhan hevonen laukkaa eteenpäin ilman viemistä. Loppukäynnit tein baanalla ja käytiinhän me tietysti kahlaamassakin.



Mutta Hannan ratsastukseen palaten. Rami oli sanotaanko varsin virtainen tänäänkin, muutama vapaapäivä takana niin Rami ei ole mikään helpoin ratsastaa. Kuitenkin kaikki sujui hyvin, Rami luotti kuskiin ja rentoutui kivasti. Vähän heilui pään kanssa miten sattuu välillä, sitten taas tasottui hyvin ja ravasi super hienosti. Edelleenkin tykkään Hannan ratsastuksesta ja siitä kuinka ottaa ohjeet hyvin vastaan ja tekee mitä sanon sekä siitä annan aina pisteet kun pystyy menemään Ramin kaltaisella kuumakallella.

Mitä videoihin tulee niin öö katsotaan milloin saan ohjelmat toimimaan. Pari ongelmaa mm. vanha kone, vanhentunut movie maker (tämän hetkinen ei lue mp4 tiedostoja, pelkästään wmv mikä pätkii ja tökkii pahasti) joten saatte odotella varmasti pienen hetken.



2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä tosi kivan näköinen lämminverinen, hienoa työtä olet tehnyt! Pyritään samanlaiseen tulokseen oman lämminverisen kanssa, pikkuhiljaa :)

    VastaaPoista
  2. Tuija voi että paljon kiitoksia! Kyllä tekin pääsette, pikkuhiljaa mekin ollaan päästy tähän pisteeseen :) onnea!

    VastaaPoista