sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Niin hyvin että hävettää


Kuski oli eilen sen verran hövelillä päällä että tulipahan tarjottua mutakakkua sen verran tyytyväinen oli pieneen reippaaseen poniin. Illalla katsottiin telkan kautta vielä radat niin isäkin näki miten reipas ruuna meni.

Eilen tuli startattua vuoden ensimmäiset estekarkelot suuren yllätyksen kera. Ensiksi olin ilmottautunut 40/50 cm luokkaa joka oli kyllä naurettavan pieni oikeastaan ja sitten päätin raapustaa nimen vielä toiseenkin luokkaan - 60/70 cm ihan vain kokeilun vuoksi päästäänkö edes ensimmäisen esteen ylitse. Mieluummin lähden kokeilemaan tallin kisoissa vähän meidän rajoja kuin muualla. En voi kuitenkaan ylpeänä sanoa että radat menivät siististi, samoja tuttuja virheitä löytyy seasta mitkä vaivaa aina kun hyppään. Lisäksi tein hyvän huomion selästä ettei tuo kuolain oikeasti sovi Ramille eli nyt alan etsimään jotain toista kuolainta hyppäämiseen. Kolmipalalla ei todellakaan pysy lapasessa ja waterford vaan no Rami ei viihdy sen kanssa, liian kova.

Rami kävi lievästi sanottuna ylikierroksilla, kuumeni heti verkassa jo kiitettävästi ja hallinta tuntui aina vähän väliä pettävän enemmän tai vähemmän. Pakokauhu iski et mitenhän täs nyt tulee ees käymään - mennäänkö täysillä läpi vai löytyyköhän jotakin hallintaa edes radalla?

c. Salama, kiitos!
Pillin vihellys ja se oli todellakin menoa - Rami painoi kaasun pohjaa kuskin yrittäessä hillitä menoa epätoivoisesti. En tiedä ymmärtääkö ratsureipas tilanteen; koulukisoissa kun päästään radalle rauhoittuu (useinmiten) ja estekisoissa kun vihellys kuuluu niin siinä vaiheessa se on menoa. Rami tarjosi radalla jonkun verran mm ristilaukkaa, yleensä tiputtaa heti alas paitsi tällä kertaa ei meinannut millään tiputtaa. Rata pyrittiin menemään ravilla läpi, laukka on kuitenkin edelleen heikko joten joitakin pätkiä annoin laukata jonka jälkeen raville. Aikamoista sähellystä kyllä oli! Sitten se fiilis kun tajuaa et hetkonen uusintakin pitäs viel selvittää! Kuskille tuli huono olo ja olisi tehny mieli ratsastaa aidan luo ja kumartua sinne vähän "syljeskelemään". Kuitenkin uusintaan mikä oli aikamoista räpellystä sekin! Tarkoituksena ei todellakaan ollut mennä edes kovaa vaan pyrkiä siihen, että päästään hengissä maaliin. Ramilla oli eri käsitys kyseisestä asiasta jälleen kerran! Kaarteet menivät pitkiksi, ristilaukkaa, sähellystä ja kaikkea muuta, mutta pieni öttiäinen se vaan menee varmasti jokaiselle esteelle ja loikkaa innolla ylitse. Radan jälkeen hengähdys - ollaan yhtenä kappaleena! Suurin yllätys oli kun meidät kutsuttiin palkintojenjakoon ja epäuskoisena mentiin Ramin kanssa seisoskelemaan. Valkoinen ruusuke koristeli Ramin suitsia, kunniakierros jonka jälkeen hieno koriste pois ja seuraavan luokan verkka.

hajosin tälle :D c. Salama, kiitos !

Tässä verkassa otin aika kevyesti, pääosin vain käveltiin niin että sain Ramia vähän tasaantumaan sekä pari hyppyä, okseri ja pysty ihan sen takia ettei kuski ala jänistämään. Rami oli kuitenkin super luottavaisen tuntuinen, eikä tippaakaan väsynyt ja starttasimme viimeisenä. Tässä luokassa ei nyt ainakaan ollut mitään odotuksia paitsi se, että päästään ekan esteen ylitse.

Ensimmäiselle esteelle tullessa otin kiinni ja jäin hypyssä suuhun kiinni jonka takia otettiin siis ensimmäinen este alas. Matkaa jatkettiin toiselle esteelle joka taisi olla 70 cm pysty, hidastin vauhdin niin minimiin kun uskalsin mikä kostautui kolautuksena. Kolmannesta selvittiin hengissä ja neljännellä esteellä kolautus kun otin taas vauhtia pois enkä ihan päässyt messiin. Vitonen meni hyvin, okseri kyseessä vaikka himmailin jonkun verran tuolle esteelle. Kutonen ja seiska menivät sitten ongelmitta vaikka kutoselle otin myös vauhtia pois, koska hypättiin kohti Ramin mielestä "pelottavaa" paikkaa. Viimeinen este ja voi sitä riemun määrää! Rami suoritti oman osuutensa todellakin kunnialla, ei yhtään epäröintiä kertaakaan mikä on ihan uusi fiilis! Aikaisemmissä estekisoissa Rami ei ole koskaan ollut noin varma ja näissä kisoissa päästiin ensimmäistä kertaa elämässämme toiseen vaiheeseen. Maailman hienoin Rami <3

balleriinan uraa harkitessa
Tänä vuonna ollaan koettu kaksi todellakin hienoa päivää, Rami on ollut täysillä mukana, tehnyt oman osansa ja nämä ruusukkeet mitkä on ansaittu ovat ainakin mulle arvokkaita - pitkä tie on tullut koettua ennen tätä. Paljon työtä, verta, hikeä ja paljon kyyneliä ja vielä kun Rami on täysin oma kouluttama on kiva nähdä myös "kisakentillä" tulosta. Parhaat hetket koetaan kuitenkin arkena, joka päivä on erilainen ja pieni hopunen osaa piristää sitä kummasti. Hyvin menneet kisat ja kivana plussana muistoksi saadaan seinälle ruusukkeet.

c. Salama
Käytiin baanalla vähän kävelemässä ja hengähtämässä, kahlattiin kertaalleen altaassa jonka jälkeen talliin. Ramilla oli tullut vasempaan etuseen sekä takaseen hankaumat, etusessa pahemman näköinen kuin takasessa ja samassa kohdassa aika lailla. Ensiksi pesin Ramin huolella, laitoin jalkoihin kylmäysletkut ja 20 minuuttia sai valuttaa kylmää vettä koipiin jonka jälleen huuhdoin hankaumat kunnolla, katsastelin ne noin muutenkin ja laitoin betadinea reilusti. Ötökkäloimi ja huppu päälle ja takaisin laitumelle herkkujen kera.

hienoin ❤ c. Salama

Tänään käytiin Ramin kanssa maastoilemassa mäkitiellä ilman satulaa, jännää menoa kun tuuli suhisi puskissa. Rami oli hirmuisen jännittynyt, pari kertaa käännyttiin sen verran vauhdilla, että kuski sai tarrata harjaan tai kaulaan pysyäkseen selässä. Fiksua siis lähteä näillä puhureilla maastoilemaan kun tietää varmasti Ramin käytöksen. Hankaumat näyttivät hyviltä, huuhdoin ne hyvin ja hoidin noin muutenkin. Ruokintaan lisäsin antibiootin (mitä jäi impparista) ettei vaan tule mitään. Yleisesti ottaen eilinen urheilu ei näkynyt Ramin jaloissa mitenkään - täysin kuivat etuset ja takaset mikä on aika positiivinen yllätys. Selkäkin vaikutti oikein hyvältä, ei reagoinut mitenkään painamiseen. 
c. Salama
Alkuviikkoon palataksemme no eipä mitään ihmeempiä. Maanantaina vähän hyppäsin ja laukkailtiin aika paljon, seuraavana päivänä oli kouluvalmennus mikä meni kirjaimellisesti ketuilleen! Taluttelupäivä hyttysten syöttinä, juoksutusta sekä yksi vapaa. Eli ei mitään ihmeellistä. Tiistaina Ramille on sovittu hieronta ja jossakin vaiheessa yritän saada satulasepän tallille katsastamaan ainakin Ramin satulat ja toivon mukaan myös jonkun muun niin tulee ehkä halvemmaksi.

" Rami nii tosissaa pikku kepukasta :DD " c. Salama
Toivottavasti saan pian oikeasti näitä videoita esille tai edes koko pirun movie makerin toimimaan! Tällä hetkellä se ei toimi ei sitten yhtään enkä edes tiedä miksi. Aikajanalla videot eivät toimi tai siis kuva ei toimi, ääni kylläkin ja sama koskee vanhempiakin videoita. Haluunko edes tietää miksi tuo ei nyt toimi? Kaikki asetukset ym. on tullut käytyä läpi, mutta ei.. Ei toki pala hermot yhtään? Tai sitten pitää päivittää koko kone niin saisin uudemman version movie makerista tai sitten saisin hommattua jonkun paremman ohjelman - tai sitten en. Eipä tämä bloggeri löydä edes youtube videoita enkä edes keksi syytä miksi. Saatte tyytyä viel hetken kuviin, jatkan huomenna ongelman selvittelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti