tiistai 5. helmikuuta 2013

opettelen ratsastamaan

Todellakin tän päiväsen tunnin jälkeen voisin ihan huoletta opetella ratsastamaan uudestaan. Menin tänään tunnille todella pitkästä aikaa tallin hevosella, oikein mukavalla putella Lystillä jonka selässä olen keikkunut jo useampia kertoja. Hevosessa ei todellakaan ole mitään vikaa vaan kuski saisi opetella ratsastamaan, hevonen tekee parhaansa. Milloin ohjat valuivat käsistä, istuin kuin koppakuoriainen tai muuten vaan säädin. Muutamia hyviäkin pätkiä tuli ja osasin jopa istua harjoitusravissa ihan kohtuullisesti. Tunnin jälkeen oli aavistuksen kuollut olo, pääsenköhän aamulla sängystä ylös?


Ennen tuntia irtojuoksutin Ramia vaikka ajattelin mennä maastoon, mutta tulin toisiin ajatuksiin hevosen ja kuskin mielenterveyden kannalta, että katsastelen parempia kelejä. Aluksi taluttelin ympäri kenttää ja Rami oli vähän ihmeissään hetkonen jotakin tuttua tässä on. Otin loimen pois, muutamia maastakäsin juttuja, siedätin taas kerrankin juoksutusraippaan jonka jälkeen annoin Ramin kadota paikalta. Ei kylläkään mitään räjähtävää lähtöä, hissuksiin käveli haistellen kenttää kunnes alkoi ravailemaan. Se mistä yllätyin eniten oli se, että Rami ravasi ympärilläni ihan kuin liinassa mitä se ei ole koskaan aikaisemmin tehnyt! Välillä vähän heiteltiin perää ilmaan jonka jälkeen taas ympyrälle ravailemaan. Ihan hassu otus (: Eipä tuo jaksanut kauankaan riekkua vaan tuli luokse. Viskasin loimen päälle, taluttelin jonkun aikaa jonka jälkeen talliin hoitamaan poitsu pois.



Eilen pääsin hemmotteluun eli hierontaan. Mun on pitänyt varmaan vuoden verran mennä käymään hierojalla, mutta aina se jotenkin jää. Hevoseen kyllä satsataan, mutta ei todellakaan itseensä? Lahjakortti oikeastaan pakottaa menemään ja kyllä helpotti olo kummasti. Hieroja oli aivan vieras, mutta tykkäsin muuten. Kireyttä löytyi niskasta, hartioista ja lapojen alueelta eli mitä valitan jatkuvasti. Seuraava aika on tasan viikon päästä ja sitten on vielä yksi kerta jonka jälkeen en tiedäkään koska menen uudestaan. Yritän ottaa tavaksi käydä kerran kuussa kun ei tuo ole kallista (60 min n. 36 € ?) niin pysyy kuskikin ojennuksessa. Oli huomattavasti helpompi ainakin ratsastaa. Löytyisiköhän tästä myös yksi syy kesän ongelmiin kun en pystynyt kunnolla istumaan satulassa.

Kävin Ramin selässä myös ja kotoa lähtiessä nappasin romaanin mukaan. Satula tosiaan ahdistaa pahasti edestä ja laskeutuu liian alas joten päätin kokeilla onko tästä mitään apua. Laitoin Ramin todella hitaasti kuntoon jonka jälkeen aloin katselemaan miten satula istuu ja nyt se näytti paljon paremmalta. Nosti sopivasti ja lavoille tuli tilaa. Ennen romaania hyvä jos sormet edes menivät penkin ja hevosen väliin ja nyt ei ollut mitään ongelmaa. Ramikin kulki paljon paremmin, huomattavasti tasaisempi edestä, ei venkoillut tai puskenut vastaan ja kulki kivassa peräänannossa. Siitä huolimatta suu pitää tarkastaa kun syöminen on ainakin hidastunut, jättää ruokaa kuppiin ja tiputtelee ruokaa suusta.

Nyt voisin valua suihkuun ja huomenna voisin alkaa uudistelemaan blogia kun sain bannerin lopultakin valmiiksi vaikka en olekaan tyytyväinen lopputulokseen. Alla vielä video tämän päivän irtojuoksutuksesta.




2 kommenttia:

  1. Kenellä kävit hierottavana? :) Pitäs itekin harkita..

    VastaaPoista
  2. käyn tossa suomen terveystalolla (: aluks kävin tarjalla ja nyt matiaksella

    VastaaPoista