maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden viimeinen takapakki?

2008, kaviokasvain leikattu

Ette arvaakaan kuinka epätoivonen olinkaan perjantai iltana! Olin torstaina ratsastanut kentällä, Rami kiva ja toimi hyvin ja ajattelin mennä perjantaina myös tarkoituksena alkaa vahvistamaan takapäätä. Mutta yllätys yllätys kun lähdin hakemaan Ramia huomasin jo siinä vaiheessa että nyt ei olekaan kaikki hyvin. Portin luo päästyäni Rami lähti kävelemään luo, ontuen.

Aluksi näytti että Rami olisi ontunut vasenta etusta, mutta sitten näytti että oikeaa takajalkaa! Tallissa kävin kaikki jalat läpi ja oikeassa etujalassa oli turvotusta ja se oli lämmin ja Rami kevensi painoa pois siltä jalalta. Lähdin käyttämään ulkona kaverini tullessa katsomaan vielä tarkemmin ja kun lähdin taluttamaan Ramia niin ruuna ontui entistä pahemmin. Käynnissä ontui selkeästi ja kun otettiin vähän ravia niin siitä ei nyt tullut yhtikäs mitään, ontui todella pahasti ja yritti hypätä laukalle. Takaisin talliin ja jalan kylmäystä. Ramikaan ei ollut oma itsensä. Yleensä ruuna on kaikessa mukana, korvat hörössä ihmettelee maailman menoa, nuolee, hamuaa ja tönii ja nyt seisoi niin apean näköisenä eikä sitä paljonkaan kiinnostanut mitä tehtiin ja selvästi näki että nyt on joku vialla.Kylmäyksen jälkeen laitoin horse powerin super cold effectiä reilusti jalkaan, pintelinalusen ja villapintelin sekä toiseen etujalkaan myös pintelin tukemaan koipea. Ruokintaan lisäsin MSM effectin tuplana eli Rami saa desin verran iltaruokinnan yhteydessä.
Rami on ilmeisestikin liukastunut ja mietin jo kaikki mahdolliset asiat läpi. Jos jalasta on mennyt joku jänne niin sillehän ei voi yhtikäs mitään. Ei auta kun asennoitua että siinä vaiheessa ruuna on levossa vähintään puoli vuotta ja sitten katsotaan asiaa uudestaan.

Lauantaina ennen töihin menoa ajoin tallin kautta antamaan kipulääkkeen ja katsomaan miten ruuna voi. Vähän virkeämpi oli ja tyytyi siihen että jää tänään sisälle lepäämään. Töiden jälkeen ajoin suoraan tallille, kylmäsin Ramin jalan ja katsoin muutenkin missä kunnossa on ja lähdin käymään kotona. Ajoin vielä myöhemmin uudestaan kylmäämään koiven ja laittelin muutenkin kaikki ruuat ja harjailin Ramia ja rapsuttelin muutenkin ja hemmottelin tietty.

Eilen ajoin tallille heti aamusta, kylmäsin jalan, siivosin karsinan ja laitoin heinät ja purut. Kävin kotona vähän koisimassa ja kahden jälkeen takaisin tallille kylmäämään jalkaa. Putsailin suitsia, siivosin varustelaatikon järkkäilin loimia siistimpään pinoon. Tehtiin kaverin kanssa iltatalli ja illan lopuksi kaveri auttoi kylmäämällä Ramin jalan kun siivosin karsinan jonka jälkeen oli hyvä suunnata kotiin lämpimän peiton alle.

Tänään kiskoin itseni ylös 6:40, meikkasin ja laitoin itseni "työkuntoon" jonka jälkeen lähdinkin kruisaamaan tallille ennen kasia. Ruokin Ramin, laittelin uudet ruuat valmiiksi jonka jälkeen jalan kylmäystä noin. 15 minuuttia. Rami oli huomattavasti pirteämpi tänään, ei aristanut jalkaa yhtään ja varasi jo kokonaan painon kipeällä jalalle. Jes hyvä merkki! Lähdin tallilta puoli ysin jälkeen, kävin kotona pikaisessa suihkussa jonka jälkeen ampaisin töihin puoli kymmeneksi.
Töiden jälkeen mentiin äidin kanssa tallille. Ramin entinen omistaja oli tänään käynyt ja äiti oli sitten hänelle kertonut Ramin tilanteen ja saatiin sitten entiseltä omistajalta neuvot miten pystytään itse selvittämään onko Ramilta mennyt esimerkiksi jänne. Kokeilin tallilla jänteen ja se oli aivan suora eikä tehnyt mitään mutkaa eli sen pitäisi olla kunnossa. Jalka ei ollut yhtään lämmin mutta jatkettiin kylmäyslinjalla siitä huolimatta, joint lotionia reilusti ja pinteli päälle. Jotenkin tuli niiiin helpottunut fiilis! Jotenkin alkaa itekin olemaan niin rikki kaikesta, viimeinen puoli vuotta on ollut niin rankkaa ettei tosikaan. Ensin koiralta meni ristiside, sen jälkeen Rami piikitettiin, koiralta menee toinenkin ristiside, Rami on kolarissa ja piikitetään uudestaan ja nyt vielä tämä. Jos vaikka tällä kertaa selvittäisiin säikähdyksellä?

Mutta nyt suuntaan alas ja

Oikein Riehakasta Uutta Vuotta 2013 kaikille lukijoillemme !

toivottaa Tinttu & Rami


3 kommenttia:

  1. Pidän peukkuja teille että kaikki lähtee taas sujumaan hyvin ilman takapakkeja :) !

    VastaaPoista
  2. Nyt Rampsu yrittääs kestää ehjänä <3!
    Mää oon muute iha hukassa, mikä on Ramin virallinen nimi? Arvaa oonko ettiny sitä ny jokapaikasta :D

    VastaaPoista
  3. Voi ei, koko ajan teillä tulee jotain vastoinkäymisiä :( Yritä jaksaa! Voihan se olla vain jokin venähdyskin, ainakin toivotaan että olis vaan joku pikkujuttu.

    VastaaPoista