lauantai 11. elokuuta 2012

kiropraktikolla ja muita kuulumisia

peräponina aikoja sitten

Viikko otti ja vierähti vauhdilla ohitse mites nyt näin kävi? Viikkoon ei ole edes netti toiminut eli viime postauksen jälkeen sanoi itsensä hetkellisesti irti murh. Nyt sain pitkän tappelun jälkeen tämän toimimaan.

Sunnuntaina käytiin Ramin kanssa kävelemässä hevoskaverin kanssa ja aikaa onnistuttiin tuhlaamaan pari tuntia kun möllötettiin kentällä yhden muun ratsukon kanssa ja käytiin kahlailemassa. Rami tykkäsi hirväesti maastolenkistä ja käyttäytyi hienosti koko ajan (:

Maanantaina ja tiistaina en ehtinyt edes hoitamaan Ramia kun vedin kaksi maastoa pv tammalla kolmelle muulle ratsastajalle ja selvittiin maastoista hengissä, nipin napin ;) Vetohevonen oli aivan tohkeissaan ja ensimmäisen laukkapätkän jälkeen tarjosi joka väliin laukkaa ja pari kertaa olin matkustajana selässä. Viimeinen laukkapätkä oli ehkä hurjin kun hevonen kasasi itsensä ja oli niin räjähdysaltis alla ja sitten se lähti. Mäen päällä sentään pysähtyi mutta oli kyllä virtaa täynnä.
Tiistaina jouduin tekemään paljon töitä että tamma pysyy lapasessa laukkapätkillä ja se maasto sujui paremmin mitä nyt ei lasketa pieniä keulimisia kun tamma olisi vain halunnut mennä.

Keskiviikkona ratsastin Ramin kentällä ja ihan vain taivuttelin ja yritin saada oikeaan kierrokseen apuja läpi ja lopulta sainkin ja Rami oli muutenkin hyvän tuntuinen. Työskenteli mielellään ja yritti oikein tosissaan. Pesin Ramin vielä shamppoon kera ja jätin yöksi sisälle kun aamulla oli tiedossa reissu Hyvinkäälle.

Torstaina mentiin hoitamaan selkää vähän enemmän ja meille oli varattu aika 12.00, mutta matkaan lähdettiin jo 10.45 suunnilleen. Rami käyttäytyi harvinaisen rennosti jopa siinä vaiheessa kun laitoin kuljetussuojat ja koppiin käveltiin suoraan. Paikan päällä taluttelin Ramia hetken pihalla ja ruuna oli niin nätisti että melkein pelotti :D Selästä ei löytynyt mitään kummempaa kuin yksi nikama oli jumissa ja sekin oli sama mikä on ollut aikaisemmin. Niska oli ok, ei mitään jännityksiä ja sain taas pari hierontaohjetta. Rami otti oikein lunkisti hoidotkin, nukkuen!
Katsottiin vielä penkkien istuvuus ja kummastakaan ei tullut mitään sanomista eli istuvat oikein hyvin mikä on helpotus omistajan kukkarolle. Lisäksi ostin samalla reissulla ruunalle biomineraalia ja Pontukselle valjaat. Kotona Rami pääsi suoraan laitumelle ja omistaja lähti koisimaan kotiin pitkän päivän jälkeen.

Eilen oli ihan taluttelupäivä ja lähdettiin tallikaverin ja hänen poninsa seuraksi kävelemään. Kaveri ratsasti ilman satulaa ja me sitten hiihdeltiin Ramin kanssa rinnalla. Käytiin aika lyhyt lenkki joku 20-30 min reippailua mäkilenkillä med uusi riimunnaru. Päätin ostaa tuollaisen 4 metriä pitkän "western" narun mikä on kätevä laitsalta hakiessa ja jos tarvii pitää perähevosena kärryillä. Lenkin jälkeen oli jo pakko laittaa Raimolle kevyt sadeloimi yöksi päälle kun alkavat nuo yöt olemaan jo turhan viileitä.

Tänään kengittäjä tuli heti aamusta joten nappasin klinikkapaperin mukaan mistä löytyi takapäähän kengitysohjeet. Kengittäjä luki sen ja pyysin samalla laittamaan isommat kengät ja pyöristämään etukavioita ja eteen tulikin nyt kahdella käänteellä olevat kengät. Käytiin vielä eilinen lenkki eli valjastettiin ystävän suomenhevonen kärrien eteen ja Rami sai tulla perähevoseksi. Ehdin siinä kärryillä roikkuessa katselemaan Ramin liikkumista ja toisen takajalan kierto on vähentynyt kyllä huomattavasti ja on lähes kokonaan poissa mitä nyt välillä näkyy todella selkeä kierto. Tämä jalan kiertohan oli Ramilla varmaan 4-5 vuotta ongelmana ja olen tyytyväinen jos se nyt pysyisi edes tuollaisena eikä pahenisi enään.

Huomenna pitäisi uskaltautua Ramin selkään ja nyt saa alkaa ravailemaan, mutta aloitetaan se todella varovasti ettei tule mitään takapakkia (: Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti