perjantai 1. kesäkuuta 2012

Laukkaa ratsusein!

Taas on muutamia päviä takana bloggailun suhteen, mutta minkäs teet. Kauhuksenne tai nauruksenne voin ilmoittaa sen, että ensi viikonloppuna on koulukisat taas tiedossa. Ilmottauduin tänään ja valitsin luokaksi tutustumisluokan ohjelman 2009 helppo C ja B rata. Helppo rata, mutta kyllähän me onnistutaan sekin möhlimään ;) Onneksi oma opettajamme tulee myös kisoihin ja ehtii varmasti katsomaan meidän suorituksen ja antamaan omankin palautteensa. Pitää vaan maanantaina sanoa valmentajalle niin voidaan treenata tuota laukkaa lisää. Harmi kun laukkaa on vasemmalle enemmän kuin oikealle! Ja onneksi oikealle laukkaamisen jälkeen tulee aika pian käntiä niin ei Ramikaan ehdi sähläämään enään :D No jännityksellä odotetaan!

Kävin eilen ajamassa Ramin ja sain matkaseuraakin Suvista, kiitos siitä! Käytiin joku 4-5 km hölkkälenkki ja Rami ravaili pitkin ohjin korvat hörössä. Kotiin tullessa oli sitä mieltä että nyh männöö ja kovaa! Annoin toki ravata reippaammin, mutta heti kun näytti siltä että voisi rikkoa niin vähän hidastettiin ja sitten taas annoin mennä. Rami näköjään lähtee rikkomaan vasemmalta puolelta laukalle jos aikoo rikkoa. Kuitenkin sen huomaa aika pian kärryiltä ja osaa varautua.

Tänään kamppailin siitä menenkö puomeja vai lähdenkö maastoon laukkailemaan ja arvatkaa kumpi vei voiton? No maastoilu tietty. Olin niin laiskakin etten jaksanut vaihtaa edes kenkiä vaan lenkkareissa selkään ja menoksi. Alussa ravailua ja pitkän suoran auetessa nostin laukan ja siinä sitä mentiin. Rami oli aivan innoisaan ja annoin sen laukata suht kovaa. Jossakin vaiheessa alkoi vähän tuntumaan siltä että rikkoo raville joten tein valmentajan ohjeen mukaan eli puolipidäte ja laukka avut aivan kuin nostaisin laukkaa uudestaan. Nt Rami pysyikin koko pätkän laukalla ja lopussa oli jo mahdollista jopa säädellä laukkaa ettei aina mennä kovaa vaan voidaan laukata myös hitaasti. Käytiin järvellä pyörähtämässä ja kotiin tultiin reipasta vauhtia ja sama suora laukattiin ja lopussa pieni pätkä aivan täysiä! Käytiin vielä kentälläkin laukkaamassa ja oikealle Rami laukkasi jo kiitettävästi olisiko 5-7 ymprää putkeen. Vasemmalle laukattiin vähemmän, mutta toisaalta laadukkaampaa laukkaa oli tarjolla ja kun tekee puoli pidätteen Ramilla kevenee etupää siinä samassa. Lopussa menin hetken ilman jalustimia vaikka Rami tarjosi laukkaa ja yritin löytää oikean rytmin ravissa. Rami menee pam-pam-pam-pam niin itse menen pampampampam tahdissa. (Menikö ohi?) Lopuksi käytiin kahlaamassa vedessä kun meillä on kentän vieressä olisiko noin 30 metriä pitkä allas. Rami meni vastustelematta ja kahlasi tyytyväisenä vaikka vuosi sitten taisteltiin altaaseen menosta.

2010 kotona
Lopuksi voisin kertoa vähän meidän talliprojektista. Se edistyy hitaasti, tuskastuttavan hitaasti oikeastaan. Onhan siinä päästy vähän eteenpäin sentään eli ikkunat ovat paikallaan sekä kaksi isoa ovea. Sisäpuolelta on vain siistitt ja vähän taidettu jo kaivaa pesupaikkaa. Toista osaa myös siistitään tällä hetkellä eli sinne tulee satulahuone sekä ruokahuone ja olen käynyt jo katsomassa mihin kohtaan tulee seinä. Haluan satulahuoneeseen tiett ikkunan ja sen pitää olla tilava! Ruokahuone voi olla paljon pienempi,  kunhan sinne saa pari kolme tynnriä kauraa sekä säilytyslaatikoita ja jonkun tason mihin saa purnukat.

Olen kyllä turhan tarkka satulahuoneesta ehkä? Haluan puolipaneelin ja vanhan kirjoituspöytäni joka on kyllä no ei enään niin loistavassa kunnossa, mutta kuitenkin sinne sekä muutenkin sisustaa siitä viihtyisän! Olen jo päättänt mihin satula- ja valjastelineet tulevat, suitsitelineiden paikat sekä mihin nurkkaan työnnän kaapin minne mahtuu loimia, huopia ja muuta tavaraa. Ja jos mahtuu työnnän vanhan sohvamme vielä satulahuoneeseen, mutta vain jos sen saa jotenkin fiksusti sinne. Toiselle puolelle tulee myös kulmaan kaappi vanhan tilalle ja sinne saan kaikki linimentit ja hoitoaineet kätevästi. Mutta no katsotaan jos otan jossakin vaiheessa jokusen kuvan selventämään sekavaa selitystä.

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti kuvia sitten satulahuoneesta! Olen sekä varustehuora että himosisustaja ja näen usein märkiä unia oman satulahuoneen sisustamisesta...voit siis kuvitella intoni nähdä, mitä sä oot keksiny sinne :)

    Onnea kisoihin! Te olette sillee inspiroiva parivaljakko, että kun itse tässä olen omalla lv:llä menossa ekoihin kisoihini ja jännittää niin sitten mietin, että hienosti teilläkin menee, että kyllä meki sinne sekaan uskaltaudutaan...toki huonommalla menestyksellä kuin te :) mei osata mitään!

    VastaaPoista
  2. Minna haha :D sitä saa oottaa pienen hetken ;) ideoita on ihan liikaa ihan pienistä yksityiskohdista lähtien.

    Kiitos paljon ja onnea myös sinne suuntaan! Rohkeesti vaan yrittämään tuli mitä tuli ja kunhan on kivaa (:

    VastaaPoista