tiistai 29. toukokuuta 2012

yksityinen kouluvalmennus

Alkaa vähitellen tympimään tämä kuvattomuus postauksissa, mutta kun ei ole mahdollisuutta laittaa mitään kuvia tällä hetkellä :/ Mutta itse aiheeseen elu tämän päiväiseen yksityiseen kouluvalmennukseen ja ahaa-elämykseen.

Ennen valmennukseen lähtöä klippasin tallin vanhan tuntiponin joka ei tiputa enään talvikarvaa pois joten kone surisemaan ja ponista tuli naku. Valmennukseen lähdettiin meidän kopilla tällä kertaa kun viimeksi mentiin tallin kopilla. Ensiksi meni opettajani omalla hevosellaan yksin ja ehdin kuvaamaan ja kuolaamaan siinä ohessa. Rami pääsi karsinaan hetkeksi ja hyvin viihtyi vaikka olikin vieraassa paikassa. Valmentajankin kanssa puhuttiin että jos hän menisi seuraavalla kerralla Ramin selkään eli maanantaina sitten toivottavasti.
Sanoin vielä ennen tunnin alkua että Ramilla on taas selän kanssa vähän ongelmaa ja kerroin samalla tuosta kyljestä joten tänään aiheenamme oli taivutus (varsinkin oikealle ja samalla vasemman kyljen venytys) sekä laukkaaminen.

Verkkasin itse käynnissä ja aloimme pian ravailemaan ja ratsastimme kahdeksikkoa ja taivutin aina ympyrän verran, suoristus ja uuteen suuntaan taivutus. Jatkoin sitten oikeassa kierroksessa ympyrällä ravaamista ja yritin saada Ramin taipumaan ja välillä onnistuikin kun sain ideasta kiinni miten olen itse selässä, mitä tee pohkeella ja tarvittaessa miten pidän käsiä. Eli tänäänkin sitten sain ohjeen: ajattele käsiä vasemmalle ja kun ajattelin oikeasti niitä omia tassuja vasemmalle niin alkoi hevonenki taipumaan kunhan muistin myös ratsastaa oikella pohkeella niin sitten alkoi homma luonnistumaan. Aikaisemmin meillä oli myös ongelmana tasapaino eli suuntaa vaihtaessa vasemmalta oikealle tasapaino heitti pahasti kun en ratsastanut kunnolla. Nykyään tätä ongelmaa ei oikeastaan ole eli tässäkin alueessa on tullut pientä kehitystä. Välikäynnit tehtiin pitkin ohjin ja sitten paneudutiin toiseen aiheeseen: laukka.

Laukka on ollut meille ongelma ja yksi ongelma on se että en kommunikoi Ramin kanssa tarpeeksi laukatessa tai oikeastaan nostan laukan ja sitten vaan jään odottamaan koska se rikkoo raville. Ehei nyt aletaan tosissaan ratsastamaan tuota laukkaa! Otettiin ensin oikealle laukkaa en tiedä edes kuinka paljon, mutta paljon! Pystyttiin jopa osittain laukkaamaan ympyrälläkin joka oli kyllä vähän levinnyt ympyrä. Aina kun rikkoi raville piti saada mahdollisimman nopeasti uusi nosto. Kun oltiin tyytyväisiä oikeaan kierrokseen vaihdettiin suunta vasemmalle ja hetken lepokäynnit. Nyt muistin jopa pitää ohjat lapasessa enkä heitä niitä pois ja kun pidin oikeasti sen tuntuman enkä päästänyt hevosta menemään hirveää kyytiä vaan pidin vastaan MUTTA ratsastin kuitenkin eteenpäin niin nyt pystyin taivuttamaan ja ratsastamaan ympyröitä ja hallitsemaan sitä laukkaa. Tässä kohtaa tuli AHAA elämys ja nyt tajusin mitä pitää oikeasti tehdä ja mitä virheitä olen tehnyt aikasemmin. Myös sisälle kaatuminen on ongelma kun olen aikaisemmin lähtenyt johtamaan sisäohjalla vaikka ei pitäisi niin hevonen kaatuu entistä enemmän sisälle ja siinä vaiheessa se myös rikkoo väkisin raville. Laukkojen jälkeen tein pelkästään loppukäynnit eli en enään ravannut vaan lopetimme hyvään pätkään niin jäi kummallekin loistava fiilis valmennksesta. Sen tiedän ettei loppuraveista edes olisi tullut mitään vaan Rami olisi tarjonnut heti laukkaa joka väliin kun oli niin fiiliksissä laukkaamisesta.

Lopussa vielä valmentaja kommentoi Ramia muutamilla sanoilla. Eli ensiksi sanoi rakenteesta sen verran, että on tiivis paketti eli tarkoitti tällä hyvää/kivaa rakennetta. Laukan suhteen sanoi että varmasti Ramilla on hyvä laukka kunhan saadaan se vain pelaamaan ja paketti alkaa pysymään kasassa ettei leviä laukalta raville enään niin herkästi. Ja kun laukka ei ole tälle hevoselle mikään ongelma kun se vielä tykkää laukata ja se luonnistuu helposti. Ihan yleisesti juteltiin juuri lämppäreiden laukasta kun se on jalostettu niiltä pois ja kaikilla ei edes tule koskaan kummemmin luonnistumaan laukkaaminen ja toisilla taas luonnistuu. Olin oikein tyytyväinen tuntiin kun sain ideasta kiinni miten pitää tehdä ja miten. Seuraavan kerran meillä onkin kouluvalmennus maanantaina ja jos nyt kävisi hyvä tuuri voin saada ystävän kuvaamaan meidän menoa niin saataisiin vihdoinkin uusia koulukuvia tai videota. Mutta nyt voisin lähteä suihkuun kun aamulla kiiruhdan töihin ja siitä sitten kasvattajan luo poistamaan tikit ja katsotaan tuota jalkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti