tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kesämies Masa ja valmennus [kuvia ja video]

Piti oikeastaan jo eilen kirjoittaa kunnes aina niin rakas bloggeri päätti tehdä tenän kun olin saanut tekstin kirjoitettua tai oikeastaan koko sivu menikin kiinni ja arvatkaa oliko se tallentunut? No ei todellakaan..
Eilinen aamu ei lähtenyt hyvin käyntiin, pienen tankkaus rumban takia koko aikataulu heitti ja pahasti. Pääsin kuitenkin suht fiksuun aikaan hakemaan Masaa ja treffattiin omistajan kanssa matkan varrella. Tavarat autoon, hevonen kyytiin ja lähdettiin matkaan. Masa oli alussa aika levoton kun ei ole matkustellut pitkään aikaan, mutta rauhottui siinä puolessa välissä matkaa.
Tallille päästyämme otettiin Masa tietty pois kopista, tallissa napsittiin suojat jaloista, vähän myrkkyä ja sitten laitumelle. Ramin porukka otti uuden tulokkaan loistavasti vastaan ja Masa sopeutui heti joukkoon. Pari vinkaisua, hetki juoksemista ja sen jälkeen laidunnettiin jo porukassa. Käytiin tässä välissä syömässä kiinalaisessa ja takaisin tallille.




Valmennus oli aavistuksen myöhässä mikä ei toisaalta haitannut yhtään! Ehdin laittaa Ramin rauhassa kuntoon ja kerkesin tekemään pitkän alkuverkat. Heti alkutunnista valmentaja kipusi Ramin selkään ja Rami oli aluksi vähän ihmeissään että kukas selässä nyt onkaan? Hyväksyi kuitenkin vieraan hyvin ja oli ilo katsella kun joku hyvä ratsastaja menee Ramilla! Meinasi leuka tippua paikaltaan kun Rami alkoi toimimaan oikeasti hyvin. Jasu tykkäsi kovasti ja sanoi ainakin että tällä on paljon ravia ja kun saat sen menemään oikein päin niin saat ihan mukavan pelin tästä. Sovittiin että hän ratsastaisi Ramin joskus läpi ja kyllähän se passaa! Tekee Ramillekin tosi hyvää kun laitetaan sellainen henkilö selkään joka tietää mitä tekee eikä aina ihana sähläävä omistaja :D Sain loistavia ohjeita miten pitää ratsastaa Ramia kunhan veisin asiat loppuun asti kröhöm.




Sitten tämä kuski takaisin selkään. Ensiksi työstettiin ravissa ja sitten vielä laukkaa hitusen verran. Kuskilla on ongelma! Päästän laukan leviämään käsiin enkä edelleenkään osaa kontrolloida tarpeeksi. Ja pitäisi edelleen uskaltaa pitää se kunnon tuntuma suuhun ja ratsastaa sitä hevosta. Kaatuu pahasti pohjetta vasten ja vielä kun kuski kaatuu sisälle niin hevosen on pakko vaan rikkoa raville. Vauhtia on liikaa, mutta saatiin pari ihan hyvää nostoakin. Loppuraveissa etsittiin hetki tahtia ja sitten harmikseni valmennus loppui. Löysin myös sen oikean fiiliksen ja tuntuman kun saa Ramin ratsastettua ulko-ohjalle ja pitää muistaa etten tee pidätettä sisäohjalla vaan ulko-ohjalla. Tiedän että meillä on todella paljon laukassa vielä tekemistä, mutta se paranee jatkuvasti vaikkakin hitaan puoleisesti tällä hetkellä. Samoin perusratsastuksessa on hiottavaa, mutta sitä varten pyrimme käymään ainakin kerran viikossa valmennuksessa. Oma kunto vaan on niin huono ettei meinaa millään jaksaa :D Seuraava valmennus onkin sitten perjantaina ja menen sitten ryhmätunnille. Jossakin vaiheessa menen myös Masan kanssa valmennukseen kunhan vähän ehditään tutustumaan ja saamaan ratsastuskertoja alle.

Muta Rami oli hieno tottakai (: Tänään sitten vedin leiriläisille kärryajelun Ramin kanssa ja hyvin jaksoi jätkä juosta kärryjen edessä. Kaikki kuvat ja videot Tiitun käsialaa, kiitos!



5 kommenttia:

  1. Ai vitsi et ton ramin ravi on kivaa katottavaa ! kulkee tosi hienosti :)

    VastaaPoista
  2. Näytät hoikemmalta kuin silloin talvella, ootko laihtunut? :) Ja Rami on superhieno noissa kuvissa!

    VastaaPoista
  3. Wouu Rami yrittäny olla kunnon kouluheppa ! :p Upee se vaa on <3 !

    Ja tuo Masa... <3 !

    VastaaPoista
  4. Kaktu hih kiitti :D en oo ees uskaltanu mennä vaa'alle ku e räjähtää heti ku astun sille ;) kuva vääristää :D
    Pinja se yrittää kovasti (: ja kiitos :D Ja Masa kiittää ;)

    VastaaPoista