lauantai 5. toukokuuta 2012

true esteratsastaja?

Meillä oli tänään hyppypäivä ja hevosen selässä tuli oltua kaksi tuntia. Ei sentään hypätty koko aikaa vaan käytiin välissä kävelemässä maastossa vajaa tunti kun tunti alkoi ja kentällä ei sitten mahtunut olemaan. Ehittiin ottamaan pari hyppyä jonka jälkeen käytiin toisen ratsukon kanssa vähän kävelemässä ja otettiin yksi irrottelupätkä. Tarkoituksena oli kokeilla miten tämä toinen hevonen reagoi siihen jos edellä menee hevonen täyttä laukkaa eli tuleeko pukkisarjaa vai mennäänkö ihan kiltisti. Hyvinhän tuo meni ja Rami oli ihan onnessaan kun sai laukata kovaa. Käytiin mäkilenkillä vielä jonka jälkeen takaisin kentälle kahden ihanan aputytön kanssa jotka kuvasivat ja nostelivat puomeja ym. Videotakin ottivat tosin veivät pokkarini pois eikä saatu sitten niitä kunnon hyppyjä :/ no yksi hyppypätkä löytyy sentään videolta ( SAA NAURAA ps. söpö käsisäätö ennen hyppyä).


Rami kävi yllättävää kyllä kuumana kun päästiin kentälle ja esteitä korotettiin siihen 70 cm suunnilleen. Rimakauhu meinasi iskeä kun katselin miten kannattimia nostellaan pari reikää ja okseria levennettiin aavistuksen. Hypättiin pari hyppyä pienemmillä esteillä ihan kokeiluksi.
Ensin kaveri hyppäsi 70 cm tasaokserin ja me sitten perässä pelko perseessä miten käy. Ramihan ylitti esteen kevyesti kuskin säätäessä selässä enemmän kuin laki sallii. Välillä jäin hypyissä jälkeen tai sitten syöksyin itse ennen estettä vaikka yritin hokea "odota, odota, odota, myötää". Kerrankin katse pysyi menosuunnassa suht hyvin enkä jäänyt tuijottamaan niskaa ja pidin kädet tai yritin pitää kaulalihaksen päällä hypyn aikana. Pari kertaa jäin kyllä jälkeen ja puomeja tuli sen takia alas, okserilla ei kertaakaan.
Okserin etuosa laskettiin ristikoksi ja takapuomi nostettiin 80 cm ja pysty pysyivät 70 cm korkeudessa ja hypättiin pari kertaa tuo "iso" okseri.
Tultiin kolmen esteen tehtävänä eli ensiksi pysty, lävistäjällä oleva pysty ja viimeisenä okseri. Rami alkoi väsymään ja omien säätöjen takia otettiin pystyillä puomit alas ja okseri meni kevyesti. Kuitenkin nyt pitäisi omaan pääkoppaan takoa etten saa päästää Ramia yhtään ryntäämään ennen estettä ja pitää tulla sellaisessa sopivassa temmossa ja mieluummin asteen liian hitaasti kuin liian kovaa. Esteet tuntuivat loppujen lopuksi todella pieniltä. Loppuverkkojen jälkeen pesulle, loimi päälle ja arnikat jalkoihin jonka jälkeen oli leiriavustajien palaveri ja siitä ampaisin suoraan töihin. Kuvia on tulossa myöhemmin heti kun saan niitä!

Itselle jäi tosi kiva fiilis tästä päivästä. Rami oli super kiva, innostui hyppäämisestä oikein kunnolla vaikka kuski ei hanskaa tätä hommaa. Kuolain on oikein sopiva hyppäämiseen ja vaikka jää hypyssä jälkeen niin ei se kuitenkaan aiheuta niin suurta vahinkoa kuin esimerkiksi olympia jos käytettäisiin sitä. Katsotaan jos mennään vielä estevalmennukseen ja sitten kisoihin! Ensi viikolla myös hypätään kotona pientä rataa ja haalitaan joitakin pelokkeita esteiden alle kun ei koskaan tiedä mitä esteitä kisoissa on. Mutta ei me lähdetä mitään aikaa ratsastamaan kisoissa vaan pyritään menemään siisti rata ja jos niitä virhepisteitä tulee tai hylky niin sitten tulee sille ei voi mitään. Ennen kisoja pitää hommata vielä valkoinen kouluhuopa (haluaisin brodeeratun, mutta taidan kannattaa oman kylän pientä liikettä) ja joku sininen/oranssi/joku kouluhuopa. Ja hööksistä mennä katsomaan uusia ratsastushousuja huh huh. Tämän hetkisissä housuissani on haaroissa 3 reikää :/ Ovathan nuo jonku 4 vuotta jo kestäneetkin.

50 cm, hylky hups

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti