maanantai 7. toukokuuta 2012

Montéa 9 km [video]

Eilen en jaksanut vaan kirjottaa enkä kyllä kerennyt Ramin selkäänkään ikävä kyllä. Näyttelyissä venähti niin paljon ja lähdin tallille melkein heti kunhan olin jättänyt koiran kotiin, vaihtanut vaatteet ja tukka putkella tallille. Iltatalli oli juuri alkamassa joten hoidin vain Ramin jalat ja kävin heittämässä viikonlopun ajan tallille olleen tytön asemalle. Kaiken lisäksi häneltä hukkui matkalippu, ei käteistä ja bussi oli tulossa joten työnsin tytön kouraan rahaa niin hän pääsi sitten kotiin.

Tänään käytiin kaverin kanssa ensin ostoksilla ja kävin ostamassa punaiset kumitutit Ramin estesuitsiin sekä kaksi kouluhuopaa; valkoisen ja sitten tuollaisen oranssiruskean mikälie onkaan ja se on kaiken lisäksi jäätävän kokoinen. Ei siinä mitään sitten vaan tallille kunhan olin soittanut ensiksi tulevaan työpaikkaani mistä en sen enempää kerrokaan (:

Tallille lähtiessä suunniteltiin että lähdettäisiin ajamaan ja päätin sitten lähteä selästä käsin heittämään ravilenkkiä niin saisi hevonenkin venyttää itseään oikein kunnolla ja saataisiin toivottavasti turhaa puhtia pois huomista ajatellen. Ensin syöteltiin hevosia jonka jälkeen Ramista otettiin uusi rakennekuva kun mies on niin mukavassa kunnossa nyt. On saanut lihasta kaulaan sekä etuosaan ihan mukavasti sekä takamus näyttää aika kivalta tällä hetkellä.


Lähdettiin sitten seikkailemaan 9 km lenkki kaverien tullessa kärryillä perässä. Rami lasketti aika haipakkaa vauhtia ja oli oikein mielissään kun sai ravata KOVAA! Otettiin pari todella kovaakin pätkää ja kertaalleen Rami lähti lapasesta kun toinen hevonen tuli ohitse ja Rami kun on votitajaluonne eli ei anna periksi tuumaakaan ja sitä alkaa ärsyttämään jos joku toinen pääsee ohi ja sitä aletaan himmailemaan. Rami hikosi heti alussa ja oli aivan läpimärkä lenkin loppupuolella, mutta ehti kuivua ennen tallille pääsyä. Tuntihan siinä meni kun käveltiin kuitenkin aika paljon niin hevoset saivat tasata hengitystä.
Lenkin jälkeen kunnon pesu, letkut jalkoihin ja letkutuksen jälkeen vielä arnikaa varmuuden vuoksi. Ruokaan sitten laitoin rehalyyttia niin Rami sitten juo ja ripauksen enemmän kauraa mitä normaalisti.


Tällä viikolla on sitten vielä kouluvalmennus vaikka päivästä ei ole vielä tietoa! Katsotaan jos saisin sinne jonkun kuvaajan niin saataisiin koulumatskua pitkästä aikaa. Huomenna hyppytunti ja ennen tuntia hampaiden raspaus.
Sitten pari pätkää tämän päivän lenkistä eli tämä viimeinen kova pätkä mikä mentiin. Jaa hevonen hanskassako? Tais kuskilla hymy hyytyä tuossa yhdessä vaiheessa kun tajusi ettei hevonen oikeasti reagoi pidätteisiin mitenkään kunnolla :D Vasta siinä vaiheessa kun edellä menevä alkoi myös himmata Ramikin alkoi kuuntelemaan. Ja huomatkaa tuossa kun saadaan lupa mennä ohi miten Rami vaihtaa vaihdetta ja lähtee. Tässä yksi syy miksi rakastan mennä aina välillä ravilenkkejä kun hevonen saa mennä kovaa ja kun se oikein räjähtää alla kun saa sen luvan mennä! Ramillekin riittää pieni imutus ja vielä matalammaksi laskeutuminen niin silloinki löytyy vielä yksi pykälä mikä tuntuu jo pelkästään lentämiseltä.



5 kommenttia:

  1. Oon niin samaa mieltä noista ravilenkeistä! :-D Puten kanssa oli mukavempi maastossa laskea laukkaa, kun ravi ei venynyt ollenkaan samoihin vauhteihin kuin lämpöisellä. Se on vaan huima fiilis päästää ravivarma ja innokas hevonen täyteen vauhtiin (etenkin jos ja kun voi olla varma, että vauhdit saa sitten halutessaan alas;).

    Rami on kyllä mahottoman komea!

    VastaaPoista
  2. Hui, miten kovaa Rami menee, pystyy melkein tuntee ton vauhdin täältä ruudultaki :DD

    VastaaPoista
  3. Jessi niimpä! Se on kyl aivan mahtavaa :D Tekee itelleki hyvää ja hevoset kyllä nauttii ja tekee hyvää muutenki hevosillekin päästä venyttämään itteään oikein kunnolla. Tekee hyvää varsinki jos on selän kanssa ongelmia ja saa samalla hengitystiet auki. Ja iso kiitos!
    Hanna haha :D Se on hurjan tuntusta. Mut kyl Pokuki kovaa pääsee!

    VastaaPoista
  4. Ajatteletko sä ikinä että olisit liian iso ramille? Tai tuleeko joskus sellainen tunne että on pakko saada isompi hevonen? :)

    Ihana postaus ja ihana rami!

    VastaaPoista
  5. anonyymi jatkuvasti! Tiedän olevani mm. pitkä ja meillä on 20 cm erokin eli olen itse 178 cm pitkä ja Rami on arviolta 158 cm ilman kenkiä. Mutta kuitenkin Rami pysyy mulla loppuelämänsä kun olen sen edelliselle omistajalle luvannut ja Rami vaan on aivan mahtava tapaus! Jossakin vaiheessa on tarkoitus ottaa Ramin rinnalle joku iso puoliverinen/suomenhevonen. Ja kiitos!

    VastaaPoista