tiistai 8. toukokuuta 2012

hammaslääkäri & estetunti

Ai että mikä ihana päivä! Tänään Rami sai nakuilla ulkona kun oli niin lämmin eli heti kun pääsin tallille kävelin ottamaan Ramilta loimen pois ja tämä poika meni sitten piehtaroimaan tyytyväisenä. Pesin yhden laatikon missä säilytän mm. rehalyytit, rautaliuoksen, BE-liuoksen sekä equi-calmia ja nyt se on ainakin puhdas.
Kengittäjä kävi tänään ja katsoi Ramin hampaat viimeisenä. Arvaukseni osui oikeaan eli Ramilla oli oikealla puolella piikkejä ja vasen puoli oli aivan hyvässä kunnossa. Rami antoi oikein kivasti raspata hampaat mitä nyt vähän venkoili pään kanssa, mutta muuten ihmeen kiltisti. Kävin syöttelemässä vähän vihreää jonka jälkeen aloin laittamaan Ramia kuntoon tuntia varten.

Tänään sitten hypättiin viiden esteen rataa korkeus aikalailla 70-80 cm ja hyppäsimme Ramin kanssa vikana olisikohan kaksi kertaa putkeen koko radan ja hiottiin paria estettä. Aluksi verkkailtiin käynnissä volteilla ja pysähdyksillä jonka jälkeen ravissa jatkettiin ympyröiden ratsastamista. Rami eteni reippaasti normaaliin tapaansa enkä lähtenyt mitenkään erityisesti himmailemaan. Pitkillä sivuilla kevyessä istunnassa ja sama laukassa ja voitte vain arvailla kuinka kovaa Rami lähti laukassa! Vasemmalle laukattiin ihmeen pitkä matka eli yli puolikas kierros kevyesti ja Ramikin alkoi jopa kuuntelemaan siinä laukassa mikä oli todella positiivista. Sillä välin kun muut ratsukot alkoivat hyppäämään me muut teimme käynti-ravi siirtymiä, pysähdyksiä ym. Siinä kun on kuusi henkilöä tunnilla niin saa vähän aikaa odottaa omaa vuoroaan. Rami oli kivasti kuulolla vaikka vähän tättärää.

Ensiksi tultiin okseri jonka jälkeen kaarto oikealle ja pitkällä linjalla oleva pysty jonka puomin Rami kiskoi vähän väliä mukaansa. Tästä kaarto vasemmalle keltamustalle pystylle, kaarto vasemmalle vinolla linjalla olevalle pystylle ja viimeinen kaarto oikealle okserille.
Rami alkoi tarjoamaan jo esteiden välissä oikealle kaartaessa laukkaa ja ensimmäisen esteen jälkeen mentiin jonkun matkaa laukassa toiselle esteelle. Kuitenkin Ramille näköjään tuotti ongelmia tämä kakkos este kun puomit tulivat alas tyyliin joka kerta kun se hypättiin. Vähän epävarma ponnistuspaikasta kun taas muilla silleen suht helposti löytää eikä paljonkaan tiputtele. Itse tein taas moan ja lähdin varmistelemaan liikaa ennen estettä eli otin vauhdin pois! EI EI EI EI näin!! Ennen estettä toki tekee puolipidätteen mutta ei jää liikaa kiinni. Kyllä se hevonen selvityy reippaammastakin vauhdista. Mutta Rami oli super kiva en voi valittaa! Aivan älyttömän varma eikä kertaakaan tuntunut siltä että kieltää ja innoissaan hyppäsi kaikki esteet. Joku päivä mennään vaikka ihan pelkästään puomeja eli tiputan pari estettä maapuomeiksi ja treenataan vähän kääntymistä sekä voidaan tulla laukassa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti