perjantai 11. toukokuuta 2012

Itketään silmät päästä

Ei, ei se maailma tähän kaadu vaikka omat tunteet on aika pinnassa ja vähän väliä itkeä pillitän.
Kävimme tänään Pontuksen kanssa eläinlääkärissä, samaisessa missä kasvattaja on töissä ja kun hän näki Pontuksen sanoi jo suoraan että kyllä se on ristiside siltä mennyt. Eläinlääkäri vielä tutki ja kun paineli jalkaa niin Pontuskin näytti heti että nyt sattuu ja pahasti! Ei kumminkaan pitänyt mitään ääntä vaan kääntyi eläinlääkäriä kohti nopeasti. Ristiside oli ilmeisesti jo aikaisemmin ottanut vähän kipeää ja epäillään kotiväen kanssa vapun aikaa kun Pontus oli pihalla meidän kanssa hihna tolppaan pujotettuna ja se onnistui sekaantumaan naruun jotenkin ja silloin se vinkaisi. Eilinen ojan yli kynnöspeltoon hyppääminen oli sitten viimeinen niitti. Saimme kipulääkettä mikä annetaan kaksi kertaa päivässä (puolikas tabletti) ja jo maanantaina Pontukselle on aika jalan operoimiseen kello 14.00. Huomiseksi olisi myös saanut, mutta meillä on Ramin kanssa mätsärit enkä haluaisi jättää niitä välistä.

Kyllä on tänään tullut itkettyä koko kotimatka kun syytän itseäni tästä vaikka ei pitäisi. Varsinkin tämän rodun edustajat kuuluvat siihen ryhmään joilla menee ristari todella helposti suorien takajalkojen takia ja siihen ei tarvita mitään isoa asiaa. Pontus on kuitenkin oikein pirteä, syö hyvin ja nukkuu rauhassa niin ei se ainakaan ole niin kipeä mitä voisi olla.
Kuitenkin pitää varautua siihen että toisenkin jalan ristiside sanoo poks jossakin vaiheessa kun se nyt ylikuormittuu. Sille vaan ei voi mitään, mutta alan syöttämään Pontukselle sitten jotain lisää mikä taas ehkäisee mm. nivelrikon syntyä tai kehittymistä. Onneksi leikkaus on pian niin ei tule mitään suurempia ongelmia!

♥ pikku Pontus 8 viikkoisena

 No kävin sitten tänään tallilla syöttelemässä Ramia selästä käsin riimun kanssa. Menin selkään, käveltiin hetki maastossa tallikaverin kanssa ja syöteltiin sitten baanalla hetki. Rami oli oikein nätisti ja jotenkin tuli vähän parempi fiilis siitä. Muutenkin oli ihanan halipulainen kun pesin jalat huomista varten ja käyttäytyi niin nätisti vaikka ruoka odotti kipossa.

4 kommenttia:

  1. Voi kurja =(
    Tsemppiä leikkaukseen, onneks on sellainen mahdollisuus! Ja muistaisin kuulleeni, että noissa kuitenkin parantuu ihan hyvin?

    VastaaPoista
  2. Outi kiitos! Kyllä ne paranevat hyvin ja valittiin sellainen eläinlääkäri joka on guru näissä leikkauksissa.

    VastaaPoista
  3. Voi harmitus :( Mutta elä sie ittees syytä, näitä sattuu ja oishan se voinu sattuu vaikka sillonki kun se temmeltelee ihan ite. Kyllä se pikku Pontus paranee <3 :)

    VastaaPoista