tiistai 13. maaliskuuta 2012

vekkipää poni & Masailua

Ensiksi hämmästyin suuresti kun avasin koneen ja näppäilin itseni tänne niin vau teitä lukijoita on jo 69! Kiitos siitä tästä saa intoa taas yrittää vähän parannella kuolettavan tylsiä postauksia tavalla tai toisella.



Eilen kävin juoksuttamassa Ramin ihan sään takia kun oli aikamoinen tuuli niin selkään ei kyllä ollut mitään asiaa jos oma henkikulta on kallis. Ihan aluksi räpsin Ramista kuvia tarhassa jonka jälkeen pari tallissa. Siinä päätä harjatessa bongasin kaksi naarmua päästä eri puolilta. Oikealla puolella n. 10 cm mittainen ja vasemmalla n. 5 cm mittainen. Tiedä sitten mistä nekin ovat tulleet varmaan ruokakiposta jos on päätään rahnuttanut siihen. Laittelin Ramin kuntoon ja kerran tuo näppäsi kankusta ja heti kun komensin oli sen näköinen ettei muka mitään olisi tehnyt. Nyt jopa muistin nuo sivuohjat mukaan joten virittelin ne lämmittelyn jälkeen. Rami hyväksyi ne nopeasti ja muutenkin jaksoi jopa kuunnella siinä liinan päässä mitä pyydän. Tehtiin temmonvaihteluja ja myöhemmin laukattiin liinassa. Kuitenkin pohja oli pelottavan liukas ja Ramiltakin takapää katosi pari kertaa laukatessa ja vauhtia alkoi olemaan liikaa joten päätin nappasta juoksutusvyön pois ja päästin herran juoksemaan irtona. Siinä vaiheessa harmitti kun en raahannut kameraa kentälle, olisitte saaneet katsella uusia irtojuoksutuskuvia! Rami paineli pitkin kenttää takapuoli taivasta kohti vähän väliä ja oli oikein tohkeissaan. Pari kertaa jouduin komentamaan pois portilta ja lopussa riitti enään pelkkä murahdus ettei mennyt portin luo riekkumaan. Jonkun aikaa siinä juoksenteli ja jossakin vaiheessa tuli luo ja oli sen oloinen no lähdetäänkö nyt. Taluttelin hetken niin että hengitys ehti tasaantumaan ja päästin hetkeksi vapaaksi kun siivosin kentän. Ramikin alkoi etsimään piehtarointi paikkaa, mutta ei löytänyt mieleistään joten lähdettiin kentältä. Jalat hoidin tuttuun tapaan ja huuhdoin parista kohtaa hiet pois, takki päälle ja salaatti kulhoon. Tein samalla iltatallin eli nappasin 13 muuta karvakorvaa sisälle, laitoin aamuheinät tarhoihin, ruokin tallin eläinkatraan ja laitoin paikan kiinni ja lähdin kotiin.



salaatti; 3 omenaa, 8-10 porkkanaa ja pari leipää
Tänään ystäväni pyysi mukaansa tallille kuvaamaan hänen lämminveristään Masaa kun ei omista kuulemma kunnon kuvia. Masa on tuollainen 7 vuotias arviolta 170 cm korkea ruuna eikä juoksutaustaa löydy. Ystävälläni tämä ruuna on ollut aikoinaan ylläpidossa ja hän on sitä ratsuttanut ja pienen eron jälkeen hevonen palasikin hänelle ja nyt on omana.
Tiitu sitten nappasi mut tästä kotoa kyytiin ja suunnistettiin tallille. Laiteltiin Masa yhdessä kuntoon ja aluksi Tiitu juoksutti ruunan jonka jälkeen kapusi selkään ja sain taas toimia paparazzina. Lopuksi pääsin itsekin selkään ja apua kun olin korkealla! Vaikka on tullut isommillakin hevosilla mentyä tämä tuntui jättiläiseltä takamuksen alla :D Miellyttävä herkkä kaveri joka selvästi haluaa miellyttää ratsastajaa ja hyväksyy uuden kuskin nopeasti. Pyrin pitämään alapohkeen kunnolla kiinni ja aina kun se pää katosi jonnekin yläilmoihin "kovetin" taas oman kropan ja kun hevonen tuntui myötäävän rentouduin ja tsadaam hevonenhan alkoi toimimaan! Raviin siirtyessä pää katosi ylös joka kerta ja kyllähän se annetaan anteeksi, mutta uskalsin vaatia vähän Masalta. Kehuin paljon äänellä ja saatiin pari ihan ookoo siirtymää jopa. Otettiin lopuksi pari epämääräistä rakennekuvaa jonka jälkeen takki päälle ja takaisin tarhaan.
Käytiin vielä lopuksi tässä lähistöllä syömässä taas kiinalaista ruokaa (käytiin viikko sitten viimeksi) ja kyllähän meidät tunnistettiin kun tilattiin samaa ruokaa mitä viimeksi ;)



komia varustus taas? ;)
 Nyt pitäisi vähän siivoilla turhia tavaroita pois tuolta rapusta. Kävin tänään jyskissä katsomassa olisiko löytynyt isoja säilytyslaatikoita, turhaan. Olisi kiva saada satulahuovat johonkin laatikkoon ettei ne pyörisi pitkin varastoa. Ja saisi noita loimiakin pakattua johonkin kun ovat tällä hetkellä toisessa varastossa pinkassa ja nehän levähtävät vähän väliä kun menee jotain etsimään.

2 kommenttia:

  1. Meillä saa sellaisesta halpa-halli tai minimani tyyppisestä ostoskeskuksesta halvalla hyviä muovisia säilytyslaatikkoja huoville&loimille.

    VastaaPoista
  2. aa aika kiva. Mä oon yrittäny tästä pikkukylästä ettii tuloksetta. Pitäs varman jonneki Ikeaan lähtee mut ei ihan viittis parin laatikon takii :/

    VastaaPoista