tiistai 7. helmikuuta 2012

rentouden metsästystä.

Oltiin tänään Ramin kanssa tunnilla todella pitkästä aikaa ja kun meitä oli vain kaksi ratsukkoa päästiin tekemään aika paljon ja ihan perus ratsastusta mentiin.

Aivan tunnin alussa tehtiin pitkille sivulle kolme volttia ja lyhyeille sivuille yksi ympyrä. Myöhemmin siirryttiin raviin ja tultiin sitten keskiympyrälle ja tarkoituksena saada hevoset rennoiksi. Rami haahuili päänsä kanssa kuin hissi konsanaan ylös-alas-ylös-alas ja tätä litaniaa voisi jatkaa varmaan kymmenen riviä. Lopulta Ramikin asettui ja ravasi rennosti ja perääantokin löytyi aina pieniksi hetkiksi ja sitten se katosi kun Rami alkoi kaahaamaan. Alussa pidin piiskan taas peukaloiden alla kunnes raippa alkoi häiritsemään liikaa ratsastusta ja jätin sen sitten poies.
Vaihdeltiin jonkun verran suuntaan ja oikealle Rami on huomattavasti huonompi ratsastaa. Ei asetu millään ympyrällä vaan kulkisi mieluummin suorana kun taas vasemmalle asettuu todella hyvin ja pysyy samanlaisena pitkiäkin pätkiä kunhan itse muistaa pysyä.

Laukat otettiin ensin vasempaan kierrokseen ja siitähän vasta lysti alkoikin. Rami kaahasi hirmuista kyytiä ja jarruthan katosivat heti noston yhteydessä ja jarrutusmatka oli sitten 15 metriä. Kaksi nostoa sain ja siinä sain sitte pitkän aikaa rauhotella Ramia jo pelkästään käynnissä kun kierrokset pomppasivat kymmeneen tuhanteen ja ei malttanut enään kävellä tai edes ravata. Oikeaan kierrokseen aloitin ihan taas ratsastamalla rennoksi ja kun rentoutui nostin laukan ja ensimmäinen nosto oli varsin räjähtävä :D Opettajakin nauroi sitä nostoa et johan oli voimaa (vai oliko se virtaa) kuin viidessä työhevosessa. Seuraavat pari nostoa meni huomattavasti paremmin ja Ramikin rentoutui laukassa jo ihan kivasti. Lopputaveissa halusi laukata ja lopulta rauhottui ja hakeutui taas aika alas mutta pysyi mukavan rentona. Lopuksi tehtiin pysähdyksiä joista vika onnistui pelkällä istunnalla ja siihen sitten lopeteltiin.

Huomenna on tiedossa akupunktio ja saan korkeintaan kävelyttää Ramin huomenna, torstaina autokoulun toista vaihetta eli menen liukkaalle luistelemaan isolla autolla ja pe-su on sitten lomitus.

Sitten pientä infoa 

Ramin kehitys video on valmistumassa hyvää vauhtia ja vielä on viime vuoden matskut ettimättä ja tämän vuoden materiaalia yritän myös saada jossakin vaiheessa. Kuvat on kans kadoksissa eli yritän löytää niitä. Tämä erikoispostaus tulee siis viikon-kahden sisällä jos koneeni toimii. Koneeni siis sammuu itekseen aina näin iltaisin ja eilen alkoi jo herjaamaan jotain. Pittää pyytää veli kattomaan mikä on vikana.

Lisäksi jos joku muistaa postauksen missä oli todella epämääräinen rakennus sekä muita outoja kuvia voisin jo siitäkin kirjoittaa jotain pientä kun kuitenkin tuossa kesän jälkeen tulee eteen suht iso muutos koskien niitä kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti